Höstens färger - Del 5: Gul

on 3 november 2008

av maxell

Gul är en färg som verkligen får oss att känna oss glada. Gul symboliserar solen och ljuset. Du hajar oftast till när du ser någonting i gult. Därför används gul som botten på varningsskyltar och för varnings-/skyddskläder. Gult aktiverar oss. Gult får oss att börja tänka och förhoppningsvis även agera. Den givna frågan blir då vem det var som myntade uttrycket att "gult är fult" när det kommer så mycket positivt kommer från den gula färgen...

Emma fokuserade på den brandgula färgen och skapade en layout om att hösten inte alltid är så positiv. Den gula färgen gör dock att sidan ändå förmedlar hopp och glädje mitt i höstens mörker.

För visst är det väl så att hoppets låga aldrig slocknar?


" Här har jag gjort en LO på temat "När hösten faller" som är scrappad i höstens färger.

Jag har varit sparsam med dekorationerna. Ett stort foto från vår bakgård, fick bli mönstrat papper och den lilla bilden...ja, där la jag mig bland löven (Min kompis tyckte inte jag var klok när jag berättade vad scrappingen får mig att göra. Fota bröst och ligga ibland löv, fick hon till att jag legat naken i en lövhög. Konstig människa. :) ) Sen har jag trätt pärlor på en tråd...och stämplat text med mina nya magnetstämplar. :)

Jag visste redan från början att jag ville ha ett stort foto. Det övriga är resultatet av ett infall jag fick sedan jag knallat ut med kameran."

Layout av Emma/Scräpemma

En födelsedag är förhoppningsvis en ljus och glad dag i många människors liv. Carolas gula gratulationskort passar därför som ett positivt och glatt inslag till någon som vi tycker om.


"Jag har gjort ett grattiskort till min mamma som fyllde år i september. Och till ett septemberbarn ville jag använda lite höstfärger. På kortet finns även lite grönt och rosa, för att spegla det lilla lilla av sommaren som fanns kvar.

Vit kortbas valde jag för att det ofta snöar på hennes födelsedag 22 september, här uppe i Kiruna. Dock inte i år."

Kort av Carola/Carola

maxell har valt gula nyanser från ljusaste ljus ända fram till nästan orange för att göra en glad och varm layout om lek bland höstens löv.


"Egentligen föredrar jag starkare eller klarare färger, men ingen färg är fel.

Valet av ljusare gula glada färger som bakgrund gör att fotona skiljer sig och också sticker ut från bakgrunden. Hösten med den gula färgen, alla löven och temat med pumpor utstrålar samma värme och kärlek (löv) som busfröet på fotot."

Layout av Lotta/maxell


"Några närbilder"
Foton av Lotta/maxell

Hur låter du gult lysa som solen i ditt skapande?

Skrotbokens länkar
Vi berättar om hösten
Höstens färger - Del 1: Höstens alla färger av maxell
Höstens färger - Del 2: Grön av maxell
Höstens färger - Del 3: Röd av maxell
Höstens färger - Del 4: Orange av maxell
Höstens färger - Del 5: Gul av maxell
Höstens färger - Del 6: Beige av maxell
Höstens färger - Del 7: Brun av maxell
Höstens färger - Del 8: Grå och Svart av maxell

0 kommentarer: