Stämplat med egen suddstämpel

on 26 november 2008

av maxell

Vi visar på ett antal egentillverkade suddstämplar och deras användning. Något alster har redan visats i Skrotboken. De flesta är dock nya och speciellt gjorda till och för detta ändamål. För vägledning (engelska: tutorial) för att tillverka din egen stämpel, läs "Skapa en personlig stämpel av ett suddgummi"

Bi har gjort ett antal egna suddstämplar som hon använt till två redan visade layouter. Det är ett frågetecken till Rosa bandet och fladdermöss till fristaljad Halloween.


Suddstämplar och layouter av Bi

Det här ögat känner vi väl igen? Det har figurerat på flera av Evelinas alster och det är glädjande att stämpeln kommit till så mycket användning. Här visar Evelina på hur vi kan återupprepa ett och samma motiv för även färglägga detaljer för att skapa sitt eget unika mönstrade papper.


Jag ville ha en linjefigur, men eftersom man inte kan göra hur fina linjer som helst ritade jag en design med grövre och hackigare linjer så att det skulle se medvetet ut.
Den yttre formen var inte speciellt svårt, desto bökigare var det att 'gröpa' ur de delar innanför utan att slinta med handen. Trots det var det enklare än jag trodde från början.
Jag tog en bit i taget för att få ett så jämnt resultat som möjligt.


Stämpeln är jag jättenöjd med! Den är väldigt mycket 'jag' och jag kan använda den till att göra mönsterpapper eller göra ögon på en figur.

Foto och kort av Alien Bling

Lilo har gjort en fågelstämpel av ett suddgummi och skapat både ett kort och en layout.


Vad kul att göra en egen stämpel av ett vanligt sudd, tänkte jag och tog mig an uppgiften.

Jag läste hur man skulle göra. Aha! Använda en skalpell. Här försökte jag ta en genväg. Ritade upp min fågelkropp och tog fram saxen för att klippa i suddigummit. Det var knepigt! Suddet gick sönder, splittrades och blev ojämt och fult. Bestämde mig då för att göra som instruktionen löd och använda en skalpell. Mycket lättare. Det var lätt att få till kanterna exakt som jag ville, inte alls svårt.

Det här är ett smart sätt att tillverka enklare stämplar. Jag kommer nog använda min fågel flera gånger och kan tänka mig att andra motiv, som till exempel en blomma, ett hjärta eller en cirkel, kan vara väldigt bra att ha till hands.

Foto och kort av Lilo

Här har Lilo stämplat fågeln över hela bakgrunden och därmed skapat sitt eget personliga mönstrade papper.


Layout av Lilo

Ronja valde att göra en stämpel med en personlig text som hon ofta använder sig av plus några små detaljstämplar.


Suddstämplar? Ja, det var ett roligt sätta att ha sönder sudd på i alla fall (sitter ofta och petar sönder mina i skolan....) och det är ju superkul att göra något personligt som till exempel "Tjo", ett ord som jag använder när jag hälsar på folk (i alla fall dem jag känner ;) ). Hjärtan, stjärnor och tassar är sedan hur sött som helst ;)

Det som var lite klurigt var små detaljer som tassarna. Jag gjorde en lite större prick och en lite mindre och det var ganska krångligt att få dem så runda och fina som jag ville ha dem (ni hittar nog en annan lösning om ni försöker ;) ). Tänk på att allt inte behöver vara perfekt. De här stämplarna är handgjorda och det ska synas! Det är en personlig stämpel!
Det var i alla fall en jättekul sysselsättning om man har tröttnat på alla stämplar man redan har hemma och allt som behövs är ju ett sudd (helst vitt) och en skalpell...

Foton och kort av RonjaS

Vi vill gärna visa upp fler suddstämplar och alster i bloggen. Ladda upp dina alster i Skrotbokens galleri.

Skrotbokens länkar
Skapa en personlig stämpel av ett suddgummi av maxell

0 kommentarer: