av maxell

Att ta vad vi har och göra vad vi vill. Det får ses som utgångspunkten för de alster vi skapat på temat Halloween. Vi har helt enkelt fokuserat på ickescrapmaterial och lekt loss.

Tid för partaj
Halloween ger oss en anledning att spöka ut oss och festa loss.

Evelina har skapat ett spontant inbjudningskort till Halloweenpartyt... eller någon annan fest. Med en sådan här inbjudan kan ingen glömma att det är party på gång. För... elefanter minns.


När jag gjorde det här kortet var jag kattvakt hos min mamma som är dagbarnvårdare så jag gick på pryljakt i hennes lekrum och hittade lite roligt!

Elefantens huvud är en slags krok som sitter på leksaksförpackningen och jag såg den genast som en elefantsnabel och sen gick det snabbt. Två legobitar till ben, nätförpackning som satt runt leksaker fick bli svans och huvudhår. Öronen gjorde jag av plastförpackningen till delicatobollar och champangeflaskan norpade jag från barnens barbielåda.

Basen är ett kapat kuvert som jag färglagt med akrylfärg (använde akrylfärg på öronen också). Ur kuvertet drar man en tag där inbjudan står!

Kort av Alien Bling

Jag (maxell) har själv länge sneglat på alla dessa underbara förpackningar som kommer med leksaker och annat, men det var först nu som jag verkligen tog tag i det. Det var utgångspunkten för min layout där jag blandar ickescrapmaterial med scrapmaterial. Vanligt hederligt sandpapper eller snarare en slipkloss är ett stående verktyg i mitt skapande och fotots kanter är, som på många av mina andra layouter, slipat med min kära slipkloss (som tyvärr sjunger på sista versen *snyft*).


Jag brukar inte fira Halloween, men i år föll jag för min sons ord när han såg pumporna på affären: "Mamma, snälla, kan vi inte ha Halloween hemma?". Pumpan åkte i vagnen och vi sprang omkring här hemma som monster. Några foton blev tagna och jag har scrappat ett av dem.

På den här sidan har jag utgått från förpackningen som kom med masken ifråga. Den klippte jag ut och kompletterade med två mjuka lurviga spindlar som troligen är avsedda som allmänna Halloweendekorationer. Jag hittade ett gigantiskt klistermärke som försågs med glitter. Jag skrev sedan ut några bokstäver som fick färg på sig och sedan var den långa titeln komplett. Jag valde att undvika mönstrade Halloweenpapper på denna sida då och använde istället en gammal klassiker - mulberrypapper. Pärlbandet är egentligen en juldekoration, men här fick den agera fet pärlfloss. Spets är inte en ursprunglig scrapprodukt även om det på senare år har smugit sig in en hel del underbar spets i scraptillverkarnas sortiment. Döskallen är i samma mjuka härliga utförande som spindlarna. Klistermärket med pumpan är ett vanligt bubbligt klistermärke. En charm som troligen är avsedd mer för smyckestillverkning fick ta plats och med några utstansade figurer blev sidan komplett.

Layout av maxell


Närbilder från en läskig tillställning av maxell

Evelina har använt en spännande bas i form av en kombination av plexiglas och aluminiumfolie för att skapa en blodigt härlig layout från Halloweenpartjande. Hon har även använt en del intressanta metalldekorationer. Exakt såna metalldekorationer som jag själv minns från min barndom...


Istället för papper som grund använde jag rödfärgad plexiglas som vi har stående. Min sambo sågade till rätt storlek.

Fotona är tagna med ett års mellanrum där fotot på mig som zombie passade bäst på baksidan av plexiglaset så att färgerna inte krockade (dessutom ser jag lite läskigare ut). På baksidan stämplade jag med min suddstämpel (jag använde StazOn) och limmade fast ugnsfolie vid två hörn. Jag tejpade fast svart tyll på baksidan.

Det randiga pappret är presentpapper och jag slaktade en plåtburk för att få "locket" och metallbiten med texten "drink". Pilarna fanns där som bonus och passade ju bra med tanke på att jag håller ett glas bål på fotot... Rubriken och den svarta ramen ritade jag med svart tuschpenna.

Den runda grejen runt locket i hörnet är en packning som sitter i bränsletanken på bilar, jag använda svart stämpeldyna för att färga den och metallgrejen under texten är ett hålband som man hänger upp t ex rör med.
Blommans mitt är en elkabel som jag med mycket vilja formade till en swirl.

Layout av Alien Bling

Ett blogginlägg om hur du gör dina egna suddgummistämplar publiceras inom snar framtid.

Boo!
Ett klassiskt uttryck som används i samband med Halloween. Det är en tid när vi ser spöken överallt.

Birgitta har valt att skapa en layout som mycket väl kan ses som en tavla. Till sin hjälp har hon använt bland annat en CD-skiva,nätet som sitter runt vitlöken, skolkritor, smörpapper, en kedja, silvertråd och en gammal plastytterkruka.


Till min layout har jag valt att använda i princip allt utom vanligt scrapmaterial. Det enda som kommer från scrapbutiken är ett par filtstjärnor och en liten spindel. En måne fick jag till av en vackert blå cd.

För att dölja den fula mitten något, lät jag spökslottets torn sticka upp en bit över och la dessutom till några moln av nätet från en vitlöks förpackning. Slottet kunde inte sväva fritt så för att grunda det något så kritade jag med torrkrita på den svarta cardstocken. Spöken måste finnas med och där använde jag vanligt smörpapper för att få en lagom transparent känsla. Det ena spöket fick en liten bit kedja att rassla med. För lite spökigare stämning fick jag trycka dit några fladdermöss i silver och svart. Till detta gjorde jag egna suddgummistämplar. Spindelnätet har jag virkat av silvertråd och till staket och kista har en gammal plastytterkruka använts.

Tror jag fick med allt!

Layout av Bi

Ett blogginlägg om hur du gör dina egna suddgummistämplar publiceras inom snar framtid.

Jag kan inte sätta fingret på det, men gaffeln som sitter på Ronjas layout känns bara så klockren i spöksammanhang. Kan det vara någon gammal skräckfilm som jag sett? :) Utöver det har Ronja använt sig av förpackningsnät, hemmagjord taggtråd, en plastpåse och sist, men absolut inte minst, en förpackning med badskum.


Halloween för mig är nog när man ser alla mysiga döskallar och spöken i skyltfönstren när vi går på stan. Själv gör vi inte så mycket på Halloween. Det skulle ju vara kul att hålla i en maskerad - kanske nått o fundera på... Jag har i alla fall fristajlat denna Halloween layouten och det som nog är annorlunda med denna är för det första att det sitter en gaffel på. Ja, och jag har använt nät från någon påse som min syrra fick när hon köpte inlinesskydd. Jag har använt en förpackning med badskum (döskallen), men det är inget skum kvar i. På layouten sitter också två bitar från en platspåse samt egengjord taggtråd!
Layout av RonjaS

Emma fortsätter på temat med besök från den andra sidan och använder bland annat Halloweendekorationen spindelnät, en nyckel, ett nyckelhål, trasiga löv och vissna blommor på sin layout. Som scrapverktyg har hon även använt ett vanligt sandpapper.


Jag är ingen stor anhängare av Halloween, utan tycker mer om den svenska allhelgonahelgen. Näst efter de nära och kära som gått vidare, får helgen mig att tänka på andar och spöken. Det är fascinerande - och det skrämmer mig. Jag är väldigt "spökrädd" och det är känslan av att någon iakttar dig, när du kastar en blick över axeln för att se om någon är där, som jag försökt förmedla... Fotot är från vår yngsta dotters dopdag, vi är i kyrkan och jag håller på att ta ner hennes klänning från en krok på väggen. Min kusin fotade, och i fönstret bakom mig fångades en solkatt , något jag förstärkt genom att redigera fotot i iPhoto, men det kan ju lika väl vara någonting annat som fångats på bild... ;-)

Pappret jag använt är från det fenomenala Coredination - där kärnan i cardstocken har en annan färg än ytan. Det är första gången jag provat använda ett av dessa papper - och jag har alltså slipat fram "andarna" med sandpapper - det är färgen på papprets kärna som utgör dem. Jag ville ha med en klocka för att symbolisera tid, epoker, generationer.... Kring nyckeln och nyckelhålet associerar jag om låsta/öppna dörrar mellan tid, rum, världar och dimensioner. Kanske också en tanke om huruvida man vågar öppna upp till den andra världen, osv. Trasiga löv och vissna blommor visar på döden...spindelnätet ger en extra touch till det hela. Det är vanlig Halloweendekoration från vår lokala Konsumbutik :-)

Layout av Scräpemma


Närbilder från den andra sidan av Scräpemma

Jag (maxell) gav mig i kast med budgetvarianten av ett genomskinligt kort. Jag använde overheadplast, overheadpenna, tandpetare, vanligt skrivarpapper, en tapetbit och natriumklorid (vanligt salt)...


Jag gör inte så ofta kort och de kort jag gör är vanligen budgetvarianter. Det innebär att jag tar vad jag har hemma och hittar på något. Här ville jag göra ett sött lite annorlunda spökkort.
Jag ritade upp ett spöke på ett vitt papper och la en overheadplast över och ritade igen. Jag la ihop dubbla lager overheadplast och klippte ut två identiska spöken. Den svarta konturen bättrades på med en svart overheadpenna. Jag lade sedan en limrand under konturen innan jag fyllde på med salt(!) och satte ihop.

Pinnen till spökets skylt är en tandpetare. Kortbasen är en utskrift av en läskig blixt på overheadplast. Jag vek den och drog över vecket med handtaget på en sax (den var närmast) för att platta till kortet. Insidan, som sitter på kortets baksida, utgörs av en mörkblå tapetbit som jag gått över med chalks i en rad olika färger. Det hela avslutas med en utklippt bård som var vit innan den fick chalks på sig.

Kort av maxell

Kroknäsade kattägare
I Sverige förknippas nog häxor mest med påsken, men de figurerar också i Halloweenfirandet. Ingen har väl missat alla dessa kroknäsade vårtbeklädda häxor som står lutade över varsin svart kittel för att röra om en i det närmaste självlysande grön vätska. Till bilden hör att minst en svart katt stryker omkring häxans ben samtidigt som kitteln konstant är på väg att koka över. Likt en löpeld täcks den becksvarta himlen av gröna bubblor... *poff* ... där sprack en av dem.

Anki valde att skapa en layout om häxans förberedelser inför Halloween. Hennes sida innehåller inslag av det mångsidiga tyllet, häftklamrar och en leksak.


Halloween förknippar jag med häxor. Min tanke med den här layouten är att den ska avspegla en blivande häxas förberedelser inför Halloween. Kanske är det så att hon bör införskaffa vissa attiraljer. I så fall behöver hon en inköpslista. Jag hade turen att hitta den inköpslistan och scrappade den. En akut spindelbrist som inte kunde botas ens efter en tur i många affärer gjorde att en skorpion fick träda in som spindelvikarie. Men, man tager ju vad man haver.
Layout av Anki

Emmas dotter som rosa häxa är bara för berådande och hela sidan är fristajlad i sitt färgval. Tills in hjälp har hon använt kylskåpsmagneter och självlysande stjärnor.


Färghäxan är en figur från Bolibompa, som El Fakir sysslade med, och mellantösen körde stenhårt med det i våras (fotot är från 1 april, och hon är så där rund i ansiktet pga sjukdom och cortison). Jag köpte gardinen till tösernas utklädningskläder, satte dit en tryckknapp - och hux flux så hade vi en färghäxa i huset. Jag har en serie foton där hon rusar runt i sin pyjamas (passande sådan) och gardinen. Just detta gillar jag bäst för det är sådan fart i det. Jag försökte förstärka den känslan med "horden" av färgfigurer som rusar fram med henne.

Idé men layouten är en lek med tanken på om vi verkligen vet vilka som passar på att smyga runt hos oss (aliens? troll? tomtar?) och tigga godis, då de ändå ser ut som utklädda ungar ;-). Jag visste redan från början att jag ville klippa ut figurer från Bam Pops papper och att jag ville ha med tefat/aliens. Jag höll inte på att få ihop det alls, men till slut gav det sig. Stjärnorna är självlysande dekorationer jag haft hemma i skåpet i hundra år, och the aliens var en gång kylskåpsmagneter...

Layout av Scräpemma


Närbilder från yttre rymden av Scräpemma

Efter denna presentation av än det ena och än det andra otroligt kreativa alstret där ickescrapsaker ingår är jag stolt över att alla släppte loss från min luddiga utmaning att skapa kring Halloween med ickescrapsaker. Nu är jag också hemskt nyfiken på vad du kan hitta på av ickescrapsaker? Skapa något läskigt spökigt och Halloweeninfluerat som du sedan laddar upp i Skrotbokens galleri.

Skrotbokens länkar
Vi firar Halloween av Alien Bling

Gör din egen stämpel av en sudd av maxell - denna kommer inom snar framtid

0 kommentarer: