av Essmo och maxell

Idag visar vi hur vi enkelt kan snygga till tändsticksaskar. Hur vi än gör det alltid finare än originalet. ;)

Det är verkligen jätteenkelt att piffa upp tändstickaskar. Det är också ett bra sätt för att bli av med spillpapper - även de allra minsta bitarna. Kanske kan du passa på att altra någon eller några askar när du scrappat en jullayout?


Jag har gjort 2 tändsticksaskar i 2 olika storlekar.

Den första klädde jag först in i ett juligt papper. Sedan satte jag på en julkrans och orden GOD JUL. Klart. Enkelt och snyggt!

Den andra tändsticksasken klädde jag in i ett juligt papper. Dekorationerna är lite punchinella som "blad" och en blomma som jag la lite glitter på. Jag satte även fast en charm i form av en julgran. Den satte jag fast i en tunn ståltråd av guld. Bokstäver som bildar GOD JUL och det är klart.

Tändsticksaskar av Essmo

Det går också att hitta på små - verkligen små detaljer - för att dekorera askarna.


Att förändra tändsticksaskar är ett riktigt pillergöra - ett roligt pillergöra. Med lite tålamod går det att få till detaljer på en liten yta.

Den första asken är består av tre stämplade hjärtan med en handritad snurrig sak som håller ihop dem. Runt om asken sitter rött glitter och gnistrar. Texten är - som synes - röd dymo.

Den andra asken består av en stämplad gran som fått handmålat glitter och kulor i form av glitterduttar. Snöstjärnan i toppen är utstansad. Snödrivan gnistrar som snö bör göra. Texten är i detta fall stämplad.

Samma granstämpel återfinns på den tredje asken. Här valde jag att göra glittret med hjälp av en rödfärgad ståltråd. Kulorna är små pärlor som trätts på denna ståltråd. Stjärnan i toppen är en trädekoration som skiftar i guld och silver. På den här asken är texten handskriven.

Alla askarna är chalkade på alla kanter, sidor och insidor i matchande färger.

Tändsticksaskar av maxell

Har du gjort askar eller blir du inspirerad att göra askar? Visa gärna upp dem i Skrotbokens galleri. Vi kommer att hämta bilder för publicering här i bloggen.

0 kommentarer: