Adobe Reader är världsstandard för elektroniskt dokumentutbyte. Du använder Adobe Reader för att läsa, söka i, signera, verifiera, skriva ut och samarbeta med PDF-filer.

Adobe reader är ett gratisprogram som du kan ladda ner från Adobe. Direktlänk till nedladdningssidan för Windows XP. Om du använder ett annat operativsystem finns det möjlighet att klicka och hitta rätt fil från denna nedladdningssida.

Följande instruktioner gäller för Windowsanvändare som använder Explorer. Om du använder Firefox som webläsare ska du läsa igenom installationsinstruktionerna på Adobes hemsida - direktlänk.

Steg 1: Ladda ner Adobe Reader

1. När du klickat på nedladdningsknappen kommer ett filnedladdningsfönster att öppnas.
2. Se till att du valt att spara programmet till en hårddisk (Engelska: Save this program to disk). Kicka OK.
3. Välj var du vill spara filen. Det är rekommenderat att spara filen på skrivbordet (Engelska: Desktop). Klicka på nedåtpilen i toppen av dialogrutan och välj "DESKTOP".
4. Klicka Spara (Engelska: Save) för att starta nedladdningen.
5. Ett nedladdningsfönster ska öppnas. Där indikeras destinationsmappen (var du valt att spara filen), nuvarande överföringshastighet och ibland beräknad återstående tid för nedladdning. Totalt nedladdad storlek av filen visas i botten av fönstret.
6. Om du har problem med att ladda ner en fil kan du ibland högerklicka på den angivna länken och välja SAVE TARGET AS. Sedan anger du var du vill spara filen och klickar på Spara (Engelska: Save). Notera att detta kanske inte fungerar för nedladdningsforumlär liknande det som finns på Adobes hemsida. Det fungerar bättre för direkta länkar på andra sidor.

Steg 2: Installera Adobe Reader

1. Stäng din webläsare. Överlag är det bra att stänga alla öppna program innan en installation av ny mjukvara.
2. Dubbelklicka på filen som du laddade ner i steg 1. Om du följde ovanstående rekommendation och sparade på Skrivbordet är filen enkel att hitta.
3. Följ instruktionerna för att installera programmet. Klika på YES(JA)/NEXT(Nästa)/OK för att acceptera alla standardinställningar.

Steg 3: Använd Adobe Reader

När du installerat Adobe Reader på din dator kan du öppna och hantera PDF-filer. En PDF-fil öppnas genom att du dubbelklickar på den eller genom att du väljer FILE(Fil) - OPEN(Öppna) i programmet och sedan söker på din/a hårddisk/ar efter den önskade PDF-filen. Om du klickar på en PDF-fil i din webläsare öppnas vanligen Adobe Reader i själva webläsaren.

0 kommentarer: