av Pia/Pippin

I samband med Kanelbullens dag så passar jag på att snurra till det lite extra. Här kommer en tutorial på blommor som man enkelt kan snurra till. De blir väldigt dekorativa att använda var som helst, på layouter, kort eller altrat.

Var inte rädd för att göra egna blommor eller andra dekorationer. Tvärtom, dina alster blir mycket mer personliga med sånt som du gjort själv. Dessutom får du sånt som ingen annan har.

Kolla länkarna längst ner här för andra blomtutorials på Skrotbokens blogg och i min blogg finns fler exempel på blommor du kan göra själv.

Snurriga blommor
Här nedan kommer beskrivningen. Hoppas att jag inte snurrat till det för mycket, utan att du kan förstå vad jag menar! :D


Detta behöver du: Satinband, en cardstockbit, snabblim eller limpistol, några pärlor, bling eller brad att dekorera mitten av blomman med. När det gäller band så kan du använda vilket band som helst som inte är för tunt. Satinband är väldigt bra, bomullsband går också bra men undvik organza.


Du behöver mellan 25 och 45 cm band, beroende på blommans storlek. Jag har använt band med bredden 1 cm till den lilla rosa blomman och 1,7 cm till den större vita blomman av dem på bilden längre ner. Du kan så klart göra ännu större blommor, men då går det förstås åt mer band. Stansa ut en rundel av cardstock, jag har till den lilla blomman diam. 2,5 cm och till den större diam. 4,5 cm. Blomman blir lika stor som rundeln. Den blomma jag gör här under är den större varianten. Knyt en knut på bandet och limma fast den i mitten av rundeln.


Börja nu att vrida bandet och limma dit biten du vridit runt knuten. Om du använder lim kan du behöva trycka på bandet ett tag för att det ska fastna och använder du limpistol så tänk på att limmet stelnar väldigt snabbt och är rätt varmt.


Fortsätt vrida och limma bandet runt, tills du kommer till kanten av rundeln. Klipp av bandet så du har en liten bit över och limma den på undersidan av rundeln. Om du använder bomullsband så kan du försöka peta in änden mellan bandet och rundeln så det inte blir för tjockt på undersidan när du sen ska använda blomman.


Dekorera som du vill med pärlor, bling eller en brad. Här är några olika blommor jag gjort.


Här är ett receptkort för kanelbullar jag gjort med bandblommor som dekoration. Jag gjorde några med brun/beige band för att likna bullar och limmade sen på små vita pärlor som pärlsocker.

Hoppas att detta inspirerat dig till att göra lite egna blommor. Tänk på att det är bara fantasin som sätter gränser! Lycka till!

Skrotbokens länkar

Med och om snurror
- Snurra och baka ett receptkort av maxell - Innehåller fler alster med snurrade detaljer
- Tutorial - Sudda i svartvitt/gråskala av Bi, Lillylva och maxell - Innehåller en på fri hand suddad snurra av maxell
- Rosens dag av Bi - Innehåller alster med snurrade rosor/rosstjälkar
- Julens färger del 4: Guld och Silver av maxell - Scräpemma har dekorerat en layout med snurrade rosor gjorda av aluminumfolie
- Min hemstad - Vi ser klart på en bit svensk historia av maxell - Innehåller en bakelse med chokladsnurra bakad av Bi

Fler tutorials samt tips och mallar för att tillverka egna blommor
Ett urval av några egentillverkade blommor som publicerats i Skrotbokens blogg. Sök i arkivet för att hitta fler.
- En spännande historia med gummiband av maxell - Innehåller ett kort av Pippin där hon gjort en gummibandsblomma
- Tutorial - Blomma, modell Kalla av Bi - Tutorial för att göra en egen Kalla
- Mall - Blomma, modell Kalla av Bi - En mall för att göra en egen Kalla
- Nylon av maxell - Innehåller flera alster med egentillverkade blommor av nylon
- Tutorial - Blommor av nylon av Pippin
- En spännande historia med gummiband av maxell - Innehåller ett kort av Pippin där hon gjort en gummibandsblomma
- Mosaik - En konstform med anor av maxell - Innehåller en layout av Missan78 med en egentillverkad mosaikblomma
- Tutorial - Egen mosaikstämpel av Bi och maxell - Här tillverkade Bi en egen mosaikstämpel som stämplar en blomma eller ett blommönster
- Wellat kuvertkort - Tutorial och alster av Bi - Innehåller ett kuvertkort av Kosepute där en kaffefilterblomma används som dekoration
- Kaffe- kaffetåren den är bra ... av Bi - Cissi visar exempel på egentillverkade kaffefilterblommor och en layout där de används som dekorationer, Cajaba dekorerade en kaffekanna med en kaffefilerblomma och Pippin dekorerade ett kort med kaffefilterblomma (se även Pippins tutorial i nästa länk)
- Nejlikor av kaffefilter av Pippin (Se även fler kaffefilterblommor i föregående länk)
- Rosens dag av Bi - MiaPuh har tillverkat egna pappersrosor i några olika utföranden och Cissi har vikt egna tygrosor av tygband
- Julens färger del 4: Guld och Silver av maxell - Scräpemma har dekorerat en layout med snurrade rosor gjorda av aluminumfolie

0 kommentarer: