av maxell

Året avslutas med två stora helger, jul och nyår. Båda har kommit och gått. Vi har foton och andra minnen som vi vill föreviga. Vanligen skapar vi kanske inte om julen nu när den redan har varit, men varför inte göra just det? Skrotboken ger inspiration att skapa om det som ligger nära i tiden.

Ett antal inlägg med julrelaterade teman presenteras i Skrotboken. Först ut är julen och de traditionella färger som vi förknippar med julen. I det här inlägget handlar det om guld och silver. Vita änglar med guldinslag. Julgransdekorationer i både guld och silver. En kandelaber i gammalsilver och finbesticken som kanske kommer fram till julmiddagen. Alla dessa glänsande skatter som hör till julen.

Birgitta valde guldinslag för sitt kort. Ett kort som passar till vilket tillfälle som helst där vi vill sätta guldkant på tillvaron.


Ett kort utan specifikt tema annat än fest och glamour!

Kortet är enkelt hållet. Guldpappret på framsidan är lite rivet i kanterna för att ge mer liv. Där finns ett guldband som håller ihop ut- och insida av kortet (papper och band har egentligen samma guldnyans). En fantastisk metallblomma får vila på lite svart punchinella det är allt. På insidan får champagneflaskan och glasen stå för festligheterna och i det guldfärgade kuvertet kan man gömma hälsningen och/eller anledningen till festligheten. Kanske en förlovningsring eller en nyckel till en hemlig gömma eller pussar på guldbröllopsdagen. Ja, bara fantasin sätter gränser.

Kort av Bi

Lena valde att använda flera guldinslag för att förstärka vad hon ville fånga upp med sina layout. Allt som glimmar (och tindrar) är bokstavligt talat inte guld... :)


Finns det nåt mer underbart än att som förälder se barnens tindrande förväntansfulla ögon när tomten kommer med julklapparna. Vad klappen sedan innehåller spelar igen roll för just dessa ögon när de får den första klappen är oslagbart. Här valde jag att låta de guldfärgade bokstäverna stärka det tindrande i Moas ögon.
Layout av LenaS

Tiga är guld, men tala är silver. Evelinas härliga presentask talar verkligen för sig själv.


Jag målade asken med svart akrylfärg och sedan gick jag loss med embosspulver i silver . Hela kanten på locket är embossad och noterna är stämplade och embossade. Även den stora blomman och braden är embossade. ;)

Vingarna är embossade i svart och silver.

Ask av Alien Bling

Emma har skapat en silvrig layout med finurliga detaljer av relativt enkla medel. Att lägga till lila känns helt rätt.


Ja, en vanlig plaskbild på barn som badar :) Här är det mellantösen, knappt 10 månader vid fototillfället, som plaskar järnet i karet i tvättstugan. Detta fick agera badkar innan vi lyckades få tag på ett som är nog litet för vårt badrum.

De små blommorna är vanlig aluminiumfolie som jag vikt till remsor och rullat ihop. Man kan naturligtvis göra mer avancerade vikningar, så det blir "riktiga" rosor, men jag tycker att foliens egenskaper gör att det räcker med att göra så här. De lila bladen kommer från ljusmanchetter. Jag brukar köpa diverse sådana för en billig penning på Myrorna och liknande, och sedan peta sönder dem. På det sättet får man en massa blommor i olika storlekar och färger!!

Layout av ScräpemmaGlänsande närbilder
Foto av Scräpemma

Emmas layout får även ses som en tjuvkik på nästa del av Skrotbokens julinspirerade skapande. Vad det exakt är presenteras snart. :)

Skrotbokens länkar
Julens färger - del 1: Röd av maxell
Julens färger - del 2: Grön av maxell
Julens färger - del 3: Vit och (ljus)blå av maxell
Julens färger - del 4: Guld och Silver av maxell

0 kommentarer: