Vi presenterar Anna Öberg

on 2 oktober 2011

Varmt välkommen Anna!


Anna Öberg


Så här kom jag i kontakt med scrapping och kortmakeri: Jag har alltid varit en pysseltjej, har alltid gillat färg och form. När jag kom i kontakt med själva begreppet ”Scrapbooking” var ungefär för 4 år sen då en väninna introducerade mig vad detta var. Kortmakeri har jag alltid hållit på med så för mig var inte detta till en början något nytt, förrän jag verkligen insåg vad mycket det fanns inom detta område. Till en början använde jag i princip allt som jag kunde hitta hemma, men ju mer man höll på desto kräsnare blev man! Idag håller jag på med det mesta inom scrapbooking, tror jag i alla fall, dock inte att göra layouter. Har visserligen gjort några men det har inte blivit min grej, tyvärr.

Mitt bästa scrapminne: Det tror jag var min första ”riktiga” scraphelg som NorthenLight Scrappers hade anordnat. Jag deltog febrilt i de tävlingar som hölls och till min stora förvåning vanna jag rätt många priser och det blev verkligen en positiv överraskning eftersom jag anser att jag inte är bättre än någon annan. Samtidigt var det roligt att få uppskattning över det man hade gjort.

Mitt sämsta scrapminne: Ja, jag är mindre bra på att göra layouter och jag har fortfarande lite svårt att vara kreativ när det gäller att göra sådana. Har gjort en några stycken, men jag hoppas att jag kommer att vilja fortsätta göra layouter i framtiden.

När jag kommer över Alladins lampa ska jag passa på att önska mig: Hm…det var inte en lätt…om det rör sig om enbart scrapbooking så tror jag att jag önskar mig att inte vara så självkritisk. Att faktiskt vara nöjd över det jag gör och att inte ha prestationsångest så fort jag ska göra något.

Mitt goda råd till alla som skapar: Mitt råd till alla som skapar är att ni ska vara stolta och glada över det ni gör. Faktum är att vi är många som håller på med scrapbooking och alla är vi olika. Vi skapar på olika sätt och det är så det ska vara. För vi håller på för att det är roligt och det är givande för var och en av oss på ett eller annat sätt. Att skapa kräver att man vågar och är kreativ, det finns inget som är rätt eller fel, det är bara du själv som sätter gränserna. Det som skapas kan ibland bli mer eller mindre bra, men trots det ska ni var nöjda!

I övrigt vill jag säga ... Jag är 36 år och är gift och har två söner. Bor på landet, i en liten by utanför Piteå. Jobbar som lärare (på låg- och mellanstadiet) och jag trivs oerhört bra med mitt yrkesval.
Att fota är också ett av mina andra intressen, gillar mest att fota porträttfoton men också naturbilder. Använder min ”amatörmässiga” trädgård som objekt ibland!

Länk till min blogg: http://annaoberg.blogspot.com/


Telådan: Har gjort rätt många sådan här lådor, den har varit mycket populär att ge bort. Det är roligt att göra dem men det tar väldigt lång tid att göra dem.
Vinflaskekorten: Detta är också en rolig sak att ge bort med vinflaska och chokladkaka. Jag gillar att göra "gå-bort" gåvor.

Telåda och Flaskkort av Ann Öberg

1 kommentarer:

Fru Söderlund sa...

Hej!
Såg ditt fina bok-kort på Skrotbokens blogg. Jag har alltid velat göra ett sånt men gattar inte hur man gör. Kan du lägga ut en tutorial?