av Birgitta/Bi

Idag är det den internationella FN-dagen och med anledning av denna ställer vi oss frågan: Kan man/går det att/får man använda scrapbooking (i alla dess former) för att peka på nutidsproblem/samhällsföreteelser av olika slag? Under rubriken "Vi ger plats för eftertanke" kommer vi regelbundet att presentera en layout som ger möjlighet till eftertanke.

När jag tittar runt i bloggar och annat ser jag underbara alster som inspirerar och fascinerar, men som nästan samtliga blickar inåt. In mot en själv, ibland - om man har tur - in i en själv. Ja, bilder där tanken och blicken är vända in mot/i familjen, vänkretsen osv. Dessa alster är fantastiska och ger en utmärkt skildring av vad som händer i våra liv. De blir utsökta minnen, gåvor mm och vi skulle aldrig vilja vara utan dem. Det är ju bland annat därför vi har den hobby vi har.

Men när lyfter vi blicken och ser vår omgivning med andra ögon?
Kan vi scrappa om det vi ser?

Ja, ungefär så gick mina tankegångar när första fröet till detta återkommande blogginslag föddes i min hjärna.

Jag har bilder i huvudet som inte vill lämna mig ifred. Ni vet de där bilderna som liksom bränner sig fast. Vi som har "lagom" ålder inne behöver nog bara höra ordet Biafra för att se bilder inom oss. De som är yngre kan gärna göra ett bildsök på Google så förstår ni.

Det här är vårt försök att se världen och omgivningen i ett nytt och scrappat ljus. I "Eftertanken" låter vi bilden tala för sig själv och ger utrymme för åskådarens egen reflektion och eftertanke.

Eftertanke nummer 1 - Ett globalt "Trick or treat"


Layout skapad av Birgitta/Bi
Foton som finns på layouten publiceras med tillstånd från
Childsoldier Foto: soschildrensvillages.org
Vatten för liv Foto: Leif Gustavsson/IKON
och fotomodellen Sam, Foto: BiKom gärna med synpunkter och/eller lämna förslag på teman/frågeställningar/layouter som kan tas upp i Eftertanken. Skicka gärna in egna idéer eller alster för att visas upp i Skrotbokens blogg. Skicka in via e-post till Skrotboken. Märk meddelandet med "Eftertanken".

En liten påminnelse: Glöm inte att begära in tillstånd vid användande av bilder/foton/texter som inte är våra egna.

0 kommentarer: