Pumpaprakt

on 25 oktober 2008

av Evelina/Alien Bling

Med sin härligt oranga färg och runda form är pumpan vacker som den är. När vi sedan förvandlar denna vackra rotfrukt till grinande figurer som lyser i mörkret sprider den mystik omkring sig. Eller komik, beroende på vilket ansikte man ger sin pumpa.


"Finns det något mer traditionellt än pumpor under Halloween? Pumpor och orange är det jag mest förknippar med den amerikanska Halloween traditionen som vi svenskar anamat. I detta kort har jag försökt förena dessa två."
- Henrietta


"Kortet har svart bas, och grått papper över i två lager. Ett svart band tvärsöver kortet och utstansade svirlar. Löven är chipboard och motiven är stämplade, utklippta och målade med distresser. Jag har använt glaze på pumpornas linjer för snygg effekt."
- Milo


"Jag använde en svart kortbas och skar till ett mönstrat papper i mindre storlek för att få en svart ram. Sedan tog jag ett grönt papper och gjorde ett eget mönster med en fyrkantsstämpel.
Jag rev kanten, chalkade och limmade fast. Fotohörnen är i filt.
Motivet är egen design och utklippt med en smal ram. Texten är utstansad."

- Evelina


"Pumpor hör ju verkligen Halloween till. Här har jag pumpor som filtdekoration för att förstärka pumpoprna från motivet som är från hÄnglar. Även spindelnätet är en filtdekoration. Spindlar och spöken är väl ett måste!"
- Henrietta

Skrotbokens länkar
Vi firar Halloween av Alien Bling

0 kommentarer: