Av Sam

Det kan vara kul att ha lite annorlunda godispåsar när man fixar ett kalas. Jag ska visa hur jag har gjort några som passar till halloween. Du kan också göra egna handväskor på det här sättet.

Du behöver
tyg i passande färger
möjlighet att sy på maskin eller för hand. Jag visar hur du syr på maskin.
något band att bära påsen i


Börja med att lägga tyget dubbelt, så du kan klippa båda sidorna på en gång.

Nåla ihop tyget noga så det inte glider omkring.

Rita eget mönster eller använd en mall. Det är lättast att rita med en sykrita. Jag använde en liten tallrik till väskan på bilden och ritade eget när jag gjorde de andra modellerna. Tänk på att öppningen ska vara så stor att du lätt får i och ur godiset!


Nåla noga inanför där du har ritat och klipp sedan där du har ritat.


Om du som jag har använt en tallrik så är den nu rund men öppningen ska ju vara platt så jag viker ner en bit så det blir till en lagom öppning och klipper av en bit.


Tänk bara på att det ska finnas lagom mycket kvar att vika ner till en kant sen.

Nu är det klippt och klart. Rita ett streck ungefär 1 cm från kanten som du kan följa när du ska sy så är det lättare sen.


Om du ska sy fast dina dekorationer så är det dags att göra dem nu.

Rita/gör dina dekorationer och klipp ut dem. Lägg ut dem på den sidan som ska dekoreras. Tänk på att de ska hamna innanför strecken du har ritat, och nåla fast dem.

Kom också ihåg att sätta dekorationerna på den ”fina” sidan av tyget. Om du tänker limma fast dekorationerna så ska du vänta tills du sytt färdigt!


Sy fast dina dekorationer. Jag sicksackar runt kanten på mina.


Sicksacka det som skall vara öppningen på båda delarna. Lägg ihop de båda delarna. OBS! Kom ihåg att dekorationen nu ska vara inåt så att du ser baksidan. Nåla ihop sidorna noga.


För att den ska hålla bättre kan det vara bra att sicksacka runt om kanten (men inte öppningen). Sy sen en raksöm efter den linjen du ritat. Nu ska du vika ner kanten till öppningen, nåla och sy fast den med en raksöm. Var försiktig så du inte syr ihop påsen, det vill vi ju inte! Sy fast handtag som du gör av band.


Klart! Vänd påsen ut och in (peta ut ordentligt i kanterna) och om det behövs så stryk påsen slät.

Nu kan du dekorera mer med textilpennor eller 3-D liner osv. om du vill. Om du ville limma fast ditt motiv så är det dags för det nu. Kom ihåg att lägga något papper inne i påsen bara, för ifall limmet går igenom så du inte råkar limma ihop påsen. Vi vill ju få plats med mycket godis, eller hur?!


Klart! Och så här ser några andra påsar ut som jag gjort. Det finns också en pumpapåse på fotot med mig i layouten till "Eftertanken 1" som mamma har gjort.


Hoppas du får en riktigt spökig Halloween med mycket godis.

Skrotbokens länkar
Vi firar Halloween av Alien Bling
Vi ger plats för eftertanke - nummer 1 av Bi

2 kommentarer:

Sofia sa...

Jättesnygga påsar Sam.

Är det något fel på bloggen eller så, jag kan bara läsa dagens inlägg sen är det så smått att det inte går att läsa även sidomenyn är pytteliten.

Kram

ciiccii sa...

Så enkelt och så läckert. tack för tips.