av Birgitta/Bi

Det har blivit dags för den tredje och avslutande delen av vår Bröllopsspecial. Idag ägnar vi oss åt alster som passar efter bröllopet och dagen till ära skapar vi med vitt, silver och/eller guld i fokus.

Inledningsvis kan jag redan nu tala om att det är oerhört svårt att fotografera guld så det ser ut som guld och inte något annat. Jag hoppas du har överseende med det och tar hjälp av fantasin när du beskådar våra alster. Nåväl ...

Löftena är givna, middagen är äten och festandet i sin helhet har förhoppningsvis förgyllt dagen för brudparet och deras gäster. Nu är själva bröllopet överståndet men skapandet tar inte paus för den skull. Nu öppnas det upp möjligheter till nytt skapande.

Smekmånad
Efter festen väntar smekmånaden det vill säga månaden efter bröllopet och många beger sig då iväg på en resa tillsammans. Med sig i bagaget kan det hända att man får en liten extra gåva men först kommer morgonen efter bröllopsnatten.


Jag har knåpat ihop en liten ask att lägga morgongåvan i, passande en blivande drottning månne?
Ask av JajissesSnirkliga närbilder
Ask av Jajisses

Inte för jag vet om en blivande drottning kommer att få en sådan ask men ett är då säkert, den som får ta emot en gåva i den förpackningen måste känna sig som en drottning redan.
Ibland kan brudparet få en smekmånadsgåva, då ofta en gåva som skall räcka över hela smekmånaden eller i alla fall över bröllopsresan.


En gåva som skall räcka fram till den första bröllopsdagen!
När jag första gången gjorde en "smekmånadsgåva" till ett brudpar var avsikten att de skulle kunna öppna ett paket var dag under den första månaden, det blev en modell av en tändstickskalender. Till denna smekmånadsgåva ville jag dock ha paketen lite större och därför fick det bli en tårta där det blev lagom med 12 stora tårtbitar vilket gör att gåvan får räcka hela första året. På dagen, en gång i månaden får brudparet öppna en ny tårtbit. Som en liten bonus blev det dessutom två små tårtbitar som får öppnas till exempel på julafton och midsommarafton, på dessa kan man helt sonika skriva det datum som paret får öppna askarna.

I dessa små paket lägger man små gåvor som tex en biocheck för en romantiskt filmäventyr, en blomstercheck eller kanske en inbjudan till en middag hos den som gett gåvan, presentkort på en tjänst som givaren kan utföra osv.
I några av tårtbitarna läggs istället för en gåva ett brev med en uppmaning till dem att utföra tillsammans eller var för sig. Det kan till exempel vara att skriva ett kärleksbrev till den andre, att göra något speciellt eller utföra en syssla som man vet om att den andre "hatar" att göra. Här gäller det att utnyttja all sin fantasi och idérikedom.

Gåvokalender av BiJag kunde inte hitta det brudpar som krönte vår bröllopstårta en gång i tden så Sam kom till undsättning och letade upp ett par små Pollydockor som fick ta brudparets plats. Det fick bli en tårta till ett samkönat brudpar med andra ord.
I asken för Juli finns ett brev till var och en av paret. I brevet uppmanas de att skriva ner alla positiva känslor de har inför den andre partnen, sedan skall de rulla ihop sina lappar och lägga dem i en av askarna eller på ett annat ställe som båda är överens om. När första grälet har stormat över är det dags att hämta fram lapparna och påminna sig själv och varandra om de känslor de egentligen har för varandra.
Ett tips: Om du skall pryda en blomma med ett hjärta gjort av pearlmaker så gör hjärtat på en bit plast först och limma dit på blomman först när det har torkat - då slipper man att blomman krullar sig eller att hjärtat spricker. =)

Gåvokalender av Bi

Tack
När vigsel och smekmånad är avklarade är det dags för tack. Det kan vara tack både från gästerna som fick äran att vara med men framför allt ett tack från brudparet till alla gäster och vänner som gett dem gåvor och lyckönskningar.


Det blev ett tackkort. Jag gjorde ett stafflikort och använde mig av guldpapper, tårtpapper och stämplar. Till viss del har jag embossat det jag stämplat. Bokstäverna har jag stansat ut med cuttlebug.
Kortet som jag gjort är ett tack för att vi fick vara med och dela brudparets glädje och lycka. Dock tycker jag att detta kort lämpar sig bäst som ett tackkort från brudparet. Med ett foto på de tu blir det ett relativt enkelt kort som man kan ha stående framme.

Tackkort av Bollebygdsbo

Bollebygdsbo har arbetat med vitt och guld i sitt tackkort medan de två följande korten håller sig till silver. Gå gärna tillbaka till de tidigare publicerade delarna av bröllopsspecialen och se hur de övriga alstren ser ut. Då får du en helhetsbild av hur hela kittet från start till slut ser ut.


Med tanke på hur många identiska kort man brukar behöva göra inför och efter ett bröllop, har jag försökt hålla detta tackkort enkelt och snabbgjort. Jag har embossat ett silvrig papper som jag sedan stansat ur ett hjärta på. Sedan åkte symaskinen fram och fick jobba lite. Vid sidan har jag (i vanlig ordning...) duttat vit pearl maker och satt fast ett ljust silvrig band. Voilà - klart! Snabbt och enkelt - färdigt för att postas. =)
Tackkort av Monica AEn hjärtlig närbild
Tackkort av Monica AEtt enkelt tackkort i samma stil som inbjudnings- & placeringskorten, för att hålla samma tema.
Tackkort av Mahlin78

Minnen
Ett bröllop genererar många minnen av positiv natur och visst är det extra kul att sitta och plocka bland dessa små minnessaker och se på bilderna och minnas den stora dagen. MiaPuh bjuder på en utmärkt förvaring för dessa minnessaker.


Altrade en liten skattkista som är cirka 11* 8 cm
Tänkte att man kunde spara små minnen i den, kanske några blomblad, riskorn eller nåt annat.
Jag har målat med vit akrylfärg sen duttat lite chalk o distressinc för att sedan köra på med lite cracklepaint.
Jepp samma färgtema som placeringskortet och de där.

Skattkista av MiaPuhBevingad närbild
Skattkista av MiaPuh

Det behöver inte bara var de egna bilderna och ens egna upplevelser som scrappas.


Bröllopsfoto på mamma och pappa som gifte sig 1961.
Fotot är monterad på kraftig kartong/wellpapp som jag rivit lite slarvigt och ruggat upp kanterna lite runtom fotot. Har använt en kantstans med tillhörande hörnstans på bakgrundspappret. För att få en litten shabby-känsla i layouten har jag även rivit upp "glipor" i bakgrundspappret, ruggat kanterna och sen monterat bitar av matchande papper bakom. En flygande fjäril med bling swirls

Layout av CissiRomantiska närbilder
Layout av Cissi

Jubileum
Efterhand som tiden går börjar vardagen igen och brudparet får möjlighet att fira både pappers- lin- och diverse andra bröllopsdagar. Vi avslutar med ett kort till ett av dessa "strävsamma" par.


Svärföräldrarna firar guldbröllop i år och jag gjorde detta kort till firandet av deras dag.
Kort av Skberg74

Det var allt av denna pingsthelgens bröllopsyra. Jag hoppas du har funnit inspiration i de alster som vi visat upp och att du känner skaparlusten flöda, oavsett om du har ett kommande bröllop att pyssla till eller ej. =)

Skrotbokens länkar
Bröllopsspecial del 2 av Birgitta/Bi
Bröllopsspecial del 1 av Birgitta/Bi
12 - mars Kronprinsessans namnsdag av Samara, altser med ringar på
Du och jag för alltid av Birgitta/Bi, alster med guld, spets eller tyll

2 kommentarer:

cecilia sa...

Wow!! Vilka vackra kreationer! Tyckte särskilt om tårtkalendern, den hade man ju blivit otroligt glad för. Vilken omtanke!

Arvet sa...

Tack, så hjärtligt! En kalender blir alltid uppskattad, det är ju spännande att gå och vänta för att se vad som finns i nästa paket.
OBS! Inget fuskande tillåtet. =)
/Bi