av Birgitta/Bi

Kristi himmelsfärdshelgen är avklarad och nästa stora helg, Pingsten, nalkas med stormsteg. En helg då många par gifter sig. Idag inleder vi en miniserie på tema bröllop.

I år surrar hela Sverige av bröllopsyra men det är inte bara kungligheter som går åstad och gifter sig utan även vi, "vanliga dödliga" passar på att knyta hymens band.
Pingsten är av tradition en stor bröllopshelg och det är säkerligen många par ute i vårt avlånga land som är mer eller mindre nervösa nu, inför det stundande bröllopet.

Hänryckningens tid
Pingsten nalkas och med den hänryckningens tid. Om vi slår upp ordet hänryckning i en ordbok får vi reda på att det betyder oemotståndlig förtjusning. Vem kan inte känna oemottståndlig förtjusning så här års när växtligheten tar fart, solen börjar värma och tillfällen till fest kommer allt tätare.
Jag känner också oemotsåndlig förtjusning över att få presentera dagens alster som alla har hämtat sin inspiration från ramsan "Something old, something new, something borrowed, something blue" (på svenska blir ramsan "Något nytt, något nött, något lånat och något rött", men vi väljer att hålla oss till den blå färgen).
Del 1 av Skrobokens bröllopsspecial handlar om alster som skapas "inför festen"

Inbjudan
För brudparet och eller deras föräldrar finns det ett oändligt antal saker att tänka på inför själva bröllopet. En av de viktigare är att få ut en inbjudan. Den händige fixar dem själv.


En bild med rosa touch invändigt. Har valt att på utsidan jobba med både rosa och blått och på insidan bara rosa. Självklart går det att variera med helt andra färger om man så vill. Men former och färger kändes väldigt naturliga ihop. Handskriven text känns mer personligt än datorskrivet.
Inbjudningskort av mahlin78En inbjudan till vigseln skall vara enkel att göra om man väljer att göra den själv. Det blir ändå mycket arbete totalt. Jag har valt att göra ett enkelt kort som inte kräver en massa material. Min tolkning av gammalt - gamla spillbitar av papper, nytt - den Martha Stewart punch jag gjort spetskanten med, lånat - guldpennan som jag skrev med och slutligen blå - är ryggen och vingarna på turturduvorna på mönsterpappret.
Inbjudningskort av Bi


Gratulationskort
Nyheten sprider sig och det är klart att det skall gratuleras både före bröllopet, i samband med och efter bröllopet. Det finns gott om tillfällen att gratulera ett brudpar.


Något inför själva festen blev ett grattiskort till brudparet. Jag har tolkat temat på följande sätt: "Något nytt" är blommorna (de brukar ju vara nya), "något lånat" är pärlorna som får symbolisera ett lånat pärlhalsband, "något gammalt" är själva brudparet som både är gamla i och med att de träffats ett tag , och "något blått" är blått på kortet och blått symboliserar det fina vädret som självklart är kanon på själva bröllopsdagen
Gratulationskort av Monica AGlittrande närbild
Gratulationskort av Monica A-Ett kort i kärlekens tecken, till brudparet.
Gratulationskort av MiloBokstäverna runt stjärnan är thickers. Jag har rivit i papperskanterna och chalkat dem lite. Ett rosa tunt spetsband som är nytt och blå stjärnor i bakgrunden. Tjejen har även blå rosor i famnen. Jag har haft lite frosted lace-stickles runt hålen på insidan, där snöret går igenom. Jag har lånat en stämpel med motivet där det står "Carpe Diem".

-"Något nytt, något gammalt, något lånat, något blått".

Gratulationskort av Milo


Till presenten
Det är dags för lysning eller så är vi redan framme vid själva bröllopsdagen, hur som helst så behöver gåvan till brudparet kunna identifieras så det självklara valet för pysslaren blir att göra ett litet kort eller en tag till presenten.


En tag som kan fästas på presenten till lysningen eller vigseln. Gammalt är även här spillbitar av papper, nytt är halvpärlorna som formar hjärtat, lånat är den lilla biljetten "100% kärlek" som är "lånad" från en sida med freebies och blått - ja det säger sig visst av sig självt. =)
Presenttag av Bi


Skrotbokens länkar
12 - mars Kronprinsessans namnsdag av Samara, altser med ringar på
Du och jag för alltid av Birgitta/Bi, alster med guld, spets eller tyll

0 kommentarer: