av Sam

Nu är det så dags igen! Jag har hållit i en swap och här kommer våra alster.

I och för sig så var det förra sommaren vi inledde själva swapen. Men av någon underlig anledning kom det andra saker ivägen hela tiden och sedan kändes temat för vårt swapmaterial lite för somrigt MEN nu är tiden mogen. =)
Inför valborgsmässoafton och 1:maj så firar vi våren och den kommande sommaren med "längtan" i tankarna medan vi skapar.

Jag har presenterat reglerna för min swap redan förra gången men jag tar det i repris igen. Orkar du inte läsa får du hoppa över. =)

Reglerna för Sams swap
1. Eftersom jag om jag får chansen ändå öppnar alla paket på en gång så är det inte mycket idé med att packa in den i små paket - dessutom är det mindre miljövänligt! Alltså inga paket!

I stället fick de som skulle vara med skicka en sak, precis vad som helst och till viket värde som helst. Något du gjort själv, hittat där hemma eller har köpt, det spelar ingen roll vilket.

Det gör att det här dessutom är en bra swapmodell för dem som inte har så mycket pengar eller färdigköpt material hemma. Dessutom kan man vara hur få eller nästan hur många som helst som är med och swappar.

Du måste bara ha så många saker av samma slag som antal deltagare. Ach, ni fattar när ni ser vad vi hade med i vår swap.

2. Alla skickar ett brev med sin utvalda sak, i så många exemplar som man är deltagare i swapen (glöm inte behålla ett ex själv) till den som är samordnare; här var det jag, tillsammans med returbrev och porto.

3. Samordnaren (jag) sorterar så att alla får var sitt brev tillbaka med alla de andras saker i. Nu skall alla ha helt likadana kit att skapa med!

4. Dags för själva skapandet!

5. Den som samordnar kan nu även hitta på fler regler om hon vill. Jag bestämde att vi skulle ha med så mycket som möjligt, helst allting, av det som vi fått. Dessutom skulle ordet "Längtan" finnas med på alstret! Ja menar - som vi har längtat efter att få denna swapen klar! ;)


Detta fanns med i våra skaparkit. Detta och en nedladdningsbar bild som maxell ritat åt oss - ni ser den på våra alster.


Våra resultat då, se själv och njut! Vi låter Metal_Minish inleda med ett kort.


Jag brukar inte göra kort, så detta var en utmaning. Att jag dessutom skulle använda swap-material gjorde det till en ännu större utmaning!
Glasspinnen blev chalkad i rosa för att matcha bättre. Bilden av barnen hade egentligen blå bakgrund, som jag målade svart istället.

Kort av Metal_MinishNär jag fick hem paketet med swapmaterial så började hjärnan direkt jobba och jag har haft layouten klar i huvudet länge, jag har använt glasspinnen (som jag färglagt med ProMarker) till att skriva journaling på. Texten handlar om dotterns längtan efter att få blåsa såpbubblor, en längtan som brukar dyka upp sista veckorna av vintern.

Layout av Skberg74Jag fastnade direkt för glasspinnen och körsbärspåsen bland material coh spann vidare. Ett foto på grabben som käkar glass på stan och ett foto på vårt körsbärsträd i full blom slank med tillsammans med en massa extra dekorationer. Tanken bakom placeringen av dekorationer och foton har varit att skapa känslan av vår på stan - exakt så där som det kan vara en solig vårdag när man äter vårens första glass. Färglatt är bara förnamnet...

Allt är skapat på en genomskinlig bakgrund - därav två bilder på hela layouten. På bakgrunden har jag ritat en pippifågel och grenar från ett körsbärstråd - de syns bättre när det ligger ett vitt papper bakom layouten. I körsbärspåsen ligger en tag med journaling för jag kunde bara inte låta bli att stoppa något där. :)

Layout av maxellFärgglada närbilder
Layout av maxellFörst tyckte jag det var lite svårt med de olika sakerna från swapen, men sen kom jag på att det var lite ungdom och nostalgi över dem, så jag tog fram en bild från min tid på folkhögskolan.
Vi var ett gäng som kom från olika länder, och vi hade så kul tillsammans.
Frimärket från Usa och tepåsen (eller egentligen är det ju själva te-påse kuvertet) från Frankrike får symbolisera det.
Journalingen är skriven på en ruta från månadens sponsor, Scrapmoment.com

Layout av SamaraMina tankar gick till längtan efter sommaren och sommarkärleken eller den där kompisen som förgyller sommarlovet. I min tolkning får det bli en killes dagdrömmar vid postlådan en regnig dag.
Jag har gjort fjärilar av tepåse-kuvertet.

Layout av Bi

Det var mamma det, nu till sist är det min tur.
Jag bestämde mig genast för att det fick bli något i tittskåpsväg. I det här fallet lyckades vi leta upp en gammal pizzakartong, de där höga som man kan få Calzone i, typ. Mamma brukar lägga undan alla möjliga bra lådor i källaren så man har något att använda när pyssellustan sätter in. =)


Mitt tittskåp.
Tjejen (i min tolkning är det det) i fönstret sitter och tittar ut i trädgården där bord och stol inbjuder till soliga timmar. Till vänster en annonspelare och på staketet sitter en affisch om en film eller liknande. Kan det möjligen vara så att tjejen och killen drömmer om varandra?

Tittskåp av SamNärgångna bilder =)
Tittskåp av Sam

Det var alla alster som kom in efter swapen. Visst är det häftigt vad det kan bli olika fast man använder så mycket material som är samma. Hoppas du hittat något som inspirerat dig.
Tack alla som ville vara med och swappa med mig!

Glöm inte att kolla lite i länkarna nedan - både från förra swapen men också från Valborg och första maj förra året.
Hoppas du får en riktigt skön helg!

Skrotbokens länkar
Sams byteshandel av Sam, innehåller resultatet av vår förra swap.
Valborgsmässoafton 2009 av Bi
Sköna Maj Välkommen, 2009 av Bi

4 kommentarer:

Sofia sa...

Sam: Vilket härligt tittskåp lilla S undrade direkt varför inte jag hade gjort ett likadant så nu får vi pyssla tittskåp här hemma tror jag.

Sam's pyssel & scrap sa...

Tack! Hoppas ni får en rolig pysselstund. Jag gillar att göra tittskåp man kan hitta på så mycket med dem./Sam

maxell sa...

Jag instämmer helt och fullt i det här med att bygga små saker. Ett spökhus för häxan och hennes Corvette i illorange har jag å liten man fått ihop, men sen då? Jag gillar att det är öppet på det här viset och ett landskap eller sammahållet tema. Hur är lekbarheten? Eller är det mest för att titta på? *klurar på fler projekt*

Arvet sa...

Svarar i Sams ställe.
Vi har byggt både fasta miljöer som bara skall vara att titta och drömma omkring och miljöer där man har kunnat leka och dona med olika saker.