av Birgitta/Bi

Idag på internationella kvinnodagen ska vi hylla Kvinnan med stort K. Vi firar kvinnligheten och bjuder på en tävling.

Det finns gott om undersökningar som visar att vi kvinnor är väldigt duktiga på speciellt en sak - nämligen att se ner på oss själva.

Hur många av oss är det inte som suckar så fort vi passerar en spegel eller som alltid hittar en anledning till att vara taskiga mot oss själva. Är du kvinna tyder en undersökning på att svaret är i snitt 36 gånger per dag. Tankar som jag är fet, ful, misslyckad och så vidare i all oändlighet. Tänk om vi skulle göra på samma sätt mot våra medmänniskor - en tanke som känns fullständigt horribel för de flesta.

På arbetsplatsen hade det varit klassat som mobbning - så kvinna sluta mobba dig själv.

Negativa tankar skadar
Var gång du tänker en negativ tanke om dig själv händer också något med din självbild. Detta är allvarligt och skrämmande inte minst med tanke på att samma kvinna som rackar ner på sig själv förmodligen är den som har lyckats få iväg alla barn till dagis och skola med matsäckar, gympakläder, vantar, mössor, extra vantar och allt. Kvinnan som sedan varit vänlig och kompetent på jobbet. Kanske har hon utfört en tjänst eller stöttat någon som har behövt det samtidigt som hon utfört sitt eget arbete. Troligen har hon dessutom hunnit med att ringa en massa viktiga samtal och använt en del av lunchen till att fixa något till mannen och barnen. Kvinnan har med största sannolikhet planerat middagen, ringt föräldrar för att höra att allt är bra med dem med mera,med mera!

Utan att hinna med sig själv har kvinnan sannolikt lyckats vara en riktigt bra mamma, hustru, livspartner, kollega, anställd, kompis och dotter.

DU är bra!
Idag ska vi slänga den delen åt sidan. Vi kvinnor duger, kvinnor är bra. Visst har vi alla våra fel och brister men utan dem hade vi inte varit de personer vi är.

Under de gångna åren har kvinnorättsarbetet trots allt rönt en del framgångar framför allt på arbetsmarknaden, även om mycket finns kvar att göra. Däremot är inte alla lika duktiga på att se oss själva som kvinnor med rätt att vara kvinnor. Att få framhäva former med fel och brister och bara vara kvinnor! Färgstarka, modiga och djärva.

Idag firar vi Kvinnan genom en utmanande utmaning!
Vi utmanar med kvinnan som vågar vara vacker, sexig, stolt över sin kvinnlighet samtidigt som hon är mamma, dotter, hustru och kollega.

Vår utmaning till dig på internationella kvinnodagen är att skapa med dessa läckra vintageinspirerade pinupbilder och använd underklädesrelaterad dekorationer/material på ditt alster. Här finns utrymme för spetsar, hyskor och hakar med mera!


Modell är sköna Anna-Lee van Vixen
Foto av fotograf Bertil LindgrenAnna-Lee van Vixen
Foto av fotograf Bertil Lindgren

Vill du se mer av Bertil Lindgrens fotografering med tema hot rod och pinup tittar du in här. Vill du se lite av hur han arbetar följer du denna länk till ett reportage från TV4, Skaraborg.

Du kanske till och med får lust att vara modell för en dag och få dina egna pinupbilder tagna. En kul idé till möhippan kanske? En överraskning till din älskade eller bara något du gör för att få se att du själv är vacker och toppen så som du är. Information finns på hans hemsida.

Vinsten i denna utmaning är dessa trevliga kit med vintagebilder - en skön blandning mellan pinupvykort och Hot rods samt en plats som gästinspiratör för Skrotboken under en månad.


Vinstkit modell A
Fotograf Bertil LindgrenVinstkit modell B
Fotograf Bertil Lindgren


Du har fram till söndag 21a mars kl 23.59 på dig att skapa.

Våra duktiga inspiratörer kommer att presentera sina inspirationsalster den 13e mars.
Alla tävlingsbidrag kommer att presenteras 23e mars då vi också meddelar namnen på vinnarna.

Juryn består av fotograf Bertil Lindgren, konstnär Susanne Bosiö och Skrotbokens inspiratörer.

Bilden eller bilderna laddar du enklast ner genom att högerklicka på en bild och sedan välja alternativet "spara bild som". Välj sedan var på din dator du temporärt vill spara bilden. Alternativt: högerklicka, kopiera genväg och ladda upp i webbarkiv. Glöm inte ta bort bilden igen när du är klar med ditt projekt eller markera vem som är bildägare i din bildinformation.

Viktig information om copyright och bildrättigheter: Dessa bilder är upplåtna till Skrotboken för denna tävling och vi ber dig därför respektera att det är copyright fotograf Bertil Lindgren. Bilderna är till för privat bruk enbart och får inte användas på annat sätt. Om du publicerar i egen blogg skall det även anges namn på fotografen samt en länk till hans hemsida (följ länk nedan för att hitta dit). Tack för att du som kreatör respekterar dessa regler.

Ditt tävlingsbidrag kan lämnas in genom att välja ett av två alternativ
a) skicka in ditt alster via e-post till Skrotboken märk e-brevet med "Pinup" (ställ pekaren över länken eller titta i högerspalten för att se hela adressen)
b) lämna en kommentar till detta inlägg och där lämna en fungerade direktlänk till blogginlägg/motsvarande där du visar upp din bild.

Vill du få mer information och inspiration följer du som vanligt våra länkar nedan.

Länkar
Anna-Lee van Vixen
Fotograf Bertil Lindgren Carls Autosalvage


Skrotbokens länkar
Vi hyllar kvinnan av Birgitta/Bi
Mamma (Mia)! av maxell - Om mamma

0 kommentarer: