Vi hyllar kvinnan

on 8 mars 2009

av Birgitta/Bi

Idag får vi hylla kvinnan och olika kvinnofrågor lyfts fram över hela vår jord. Det är åter dags för Internationella kvinnodagen.

Seden att lyfta fram och uppmärksamma kvinnors situation är snart hundra år gammal. Redan 1910 instiftades internationella kvinnodagen av socialistiska världsorganisationen Andra internationalen. En resolution från FN dröjde ytterligare och inte förrän 1977 antogs den resoultion som rekommenderar ett allmänt firande av en internationell kvinnodag och idag är det en nationell helgdag i många länder.

Dagen är kanske främst tänkt för att visa på den ojämnställdhet och obalans som fortfarande råder både i den privata och publika sfären både på hemmaplan och i ett mer internationellt perspektiv men i många länder firas och hyllas även kvinnan med fest och presenter.

Skrotbokens kvinnor
När jag började fundera kring vilket tema som kunde passa en dag som denna så fastnade jag till sist för att vi skulle titta på den kvinna vi har närmst oss själva nämligen just det egna jaget! Ett ämne jag bara alltför ofta väljer att blunda för i mitt eget skapande eftersom jag tycker det är svårt. Så temat fick bli BOM boken om mig själv fast i sitt allra mest vida perspektiv. Alla slags tolkningar av BOM är rätt idag vår enda "regel" har varit att enbart använda mönstrade papper i vårt skapande.

Först tar vi en titt på färgsprakande Carola.


Till detta ämne valde jag att göra en enkel layout med fokus på mig själv ;o). Ingen särskild text, bara att jag är stolt över att vara en tjej eller vad man nu väljer att kalla mig. Och självklart blev de mycket bling, för det hör ju till när man är tjej. Eller hur?!
Layout av Carola

Själv har jag för första gången gett mig på att göra ett minialbum och naturligtvis fick det då bli ett BOM-album om Birgitta organisatorisk mångsysslare.


Framsidan på det minialbum jag själv monterat ihop av olika mönsterpapper.
Minialbum av Bi

Eftersom jag lekte med ordet BOM visar de följande uppslagen Birgitta respektive Mångsysslare. Sidan om organisatören som speglar mig som yrkesmänniska och för all del även som maka/mor har jag hoppat över för fotot blev riktigt uselt. =)


Birgitta: jag beskriver mig med ord som visar mitt sociala sammanhang som person tex maka, mamma, dotter, väninna och så vidare.
Mångsysslare: här beskriver jag mina olika fritidsintressen.

Minialbum av BiLite närbilder
Minialbum av Bi

Hur firar du?
Brukar du stå på barrikaderna eller du kanske firas stort därhemma med presenter och blommor?
Vem vet, kanske firar du och/eller blir firad ungefär som hemma hos mig - i glömska =) (kunde inte låta bli för maken läser i alla fall bloggen) och med prioriterad egen tid för pyssel. Varför inte bestämma dig för att göra ett eget alster tillägnat dig själv idag.

Länkar
Wikipedia om Internationella kvinnodagen

0 kommentarer: