av Bi

Jag har ett erkännande att göra ... för mig var detta med Spinner card ett okänt begrepp tills för någon vecka sedan. Nu har jag uppdaterat mig och även provat på tekniken. En kul grej som naturligtvis måste visas upp även här.

Vissa tillfällen inser jag att det finns oändligt mycket att lära och oändligt mycket mer material jag skulle vilja lägga mina pysselsugna fingrar på. Just nu kikar jag lystet efter en och annan punch eftersom jag till dags dato ännu inte äger någon; inte en endaste en. Till ett spinner kort är de bra att ha men skam den som ger sig - då blir det till att lösa uppgiften på annat sätt. Fram med skalpellen bara. =)

Till mitt Spinner card har jag använt:

- Blågrått papper 15 x 15 cm
- Vit cardstock 14 x 6,8 cm
- Vit cardstock och Mönsterpapper 13 x 6,2 cm
- 2 st gamla 2 öringar men all slags mynt och/eller metallbrickor fungerar


Överst de papper jag använder till kortet
Nedan första monteringen klar


Jag börjar med att skära ut mina pappersbitar enligt de mått jag presenterat ovan. Pappret som är 15 x 15 cm skall också bigas och vikas på mitten dvs. 7,5 cm från kanten.
När alla bitarna är tillskurna börjar jag monteringen. Den vita cardstocken 14 x 6,8 cm monteras på framsidan av det blågrå pappret; se bild. De båda papprena som är 13 x 6,2 cm monteras ihop kant i kant. Om man använder en punch för att göra skåran som "spinnern" skall löpa i så kan monteringen ske efter att hålet har tagits ut. Jag tyckte det var lättare att montera ihop dem och sedan skära ut öppningen genom bägge lagren på en gång.


Förlåt, första kortet är suddigare än suddigast men det ger väl en hum om hur jag har mätt i alla fall.

Här har jag mätt ut var öppningen skall vara. Jag har markerat den 2 cm in från vardera kortsidan och 2,7 cm in från ovan- och undersidan. Lägg linjal utefter strecket och skär efter kanten. En linjal av eller med metallkant är klart bäst i det sammanhanget (står numera på önskelistan) =D. Skär igenom pappret ända fram till markeringen. Här har jag använt en hål-tång för att kunna forma kanten i en lite rundare form.

Dags att färdigställa själva "spinner"-delen. Till det behöver jag de två mynten eller metallbrickorna och distanskudde, helst en rund sådan.


Lägg ena myntet på baksidan av mönsterpappret med skåran. Centrera det i förhållande till skåran. Sätt en distanskudde i mitten och lägg ihop med det andra myntet. Som spinner-figur på mitt kort har jag använt en gubbe från en godispåse. Gubben har fått fyra lager embossing clear på clear på sig innan montering. Prova att spinnern löper lätt i skåran - justera annars tills den gör det.

Dags att montera ihop det sista på kortet. Pappret med spinnern skall nu monteras ovanpå kortbasen. Använd distanskuddar så myntet kan löpa fritt. Som synes hade jag bara pyttesmå hemma så det fick istället bli dessto fler istället.

Om du vill ha en text i skåran så bör den måttas in redan innan kortet monteras.
Nederst - Det färdiga kortet.


För att visa hur det ser ut när grabben hjular runt i vintersnön så kommer här en mycket kort filmsnutt.


Samtliga foton samt filmen i detta inlägg av Bi

Skrotbokens länkar
Skrotboken uppmärksammar WCMD 2009

1 kommentarer:

maxell sa...

Gosh va jag vill också vill göra såna här roliga snurriga kort. :)