Flip Flop kort - Hur gör man?

on 3 oktober 2009

av Birgitta/Bi

Vi tar chansen att utnyttja lite spillbitar för att göra ett enkelt Flip Flop kort

Det är alltid tacksamt att snabbt kunna få till ett kort; som ändå ser lite arbetat ut och som lätt kan ges en personlig prägel, när tiden är knapp och man behöver ett kort för 5 minuter sedan. =) Det här är ett sådant kort.


Jag börjar med att visa på slutresultatet
Flip Flop kort av Bi

Till detta Flip Flop kort behövs följande bitar, jag har valt att arbeta med både cardstock och mönsterpapper men redan i det valet kan stora förändringar göras.


Måtten är angivna i centimeter
Foto av Bi

När du har skurit ut dina pappersbitar och skårat och vikt dem enl. bilden så är det dags för monteringen. Jag börjar med att montera alla mina mönsterpapper på cardstocken.


Foto av Bi

Därefter är det dags att montera ihop de olika bitarna. Jag börjar med att fästa det mindre avlånga pappret på det större. Se bilden. Observera att du måste få kanterna att stämma väl överens.


Foto av Bi

Nu är det dags att montera den lilla fyrkanten diagonalt över den lilla kortfliken, tänk på att inte limma/tejpa för nära "hörnen" på diagonalen.


Foto av Bi

Bind gärna ett snöre eller band runt den lilla kortfliken. Dekorera efter tycke och smak. Som synes finns det gott om plats inne i kortet för att skriva en egen hälsning eller för att dekorera vidare på.


Foto av Bi

Slutar demon på samma sätt som jag började - med slutresultatet.


Flip Flop kort av Bi


Skrotbokens länkar
Skrotboken uppmärksammar WCMD 2009 - Introduktion till Skrotbokens kortvecka med utmaningar och länkar till alla inlägg som publiceras under veckan

0 kommentarer: