av Birgitta/Bi

För den som verkligen älskar att dekorera sitt kort innebär ett "Never Ending Card" nog den ultimata utamaningen. Väl färdigställt älskar alla mottagare att sitta och vrida och vända för att titta på det och inte blir det sämre av att det dessutom är lätt att göra. Ett optimalt kort helt enkelt!

Det du behöver är fyra remsor av cardstock eller motsvarande papper med måtten 10 x 20 cm. Det papper du väljer behöver tåla att vikas fram och tillbaka många gånger utan att gå sönder.


1 a) Skär till fyra remsor med måtten 10 x 20 cm. Var väldigt noga med alla måtten så kommer kortet att bli lättare att öppna.

1 b) Biga och vik var remsa 5 cm in från vardera kortsidan. Böj kanten fram och tillbaka några gånger så vecket blir mjukt och följsamt, det skall gå lätt att vika fram och tillbaka i båda riktningarna.
2 a) Lägg två av remsorna vid sidan av varandra och limma/tejpa i den yttre fyrkanten (5x5cm) i både övre och nedre hörnet, se den infällda bilden.

2 b) Placera ut och fäst de andra remsorna ovanpå men i motsatt ledd. Var mycket noga med inpassningen.


När du har kommit så här långt är själva kortbasen färdig. Pröva att vrida och vända på kortet; se nedan, se till så att det hela löper lätt. Om kortet hakar i när du vänder sida försök hitta exakt var det griper och trimma lite lätt med en sax, det kan behövas en halv millimeter lite här och var. =)
Så här ser de olika sidorna ut.


3 a) Framsida till sidan två

3 b) Sida två till sida tre
4 a) Sida tre till sida fyra

4 b) Sida fyra till framsida


Nu är det dags för den roliga delen - dekorerandet. Tänk på att inte använda dekorationer som är för stora eller för tjocka. Kortet skall gå lätt att öppna.
Observera också att en del av dekorationerna kommer att synas på två av sidorna; se bilden nedan.


Ja, jag vet, jag tappade chalken och fumlade när jag skulle ta upp den - syns det? =)Färdigt kort sida ett och två.Färdigt kort sida tre och fyra.
På sidan fyra har jag också gjort en ficka med en tag. Tagen sitter fäst med en kedja. Tänk på att hålla formatet så litet att tagen inte hakar i när du vänder och vrider på kortet.För att visa hur kortet öppnas, "vrids och vänds", har jag vågat mig på en liten filmsnutt där Sam demonstrerar det hela. Kvalitén är inte direkt lysande men förhoppningsvis ger det i alla fall en uppfattning om hur det hela fungerar "på riktigt".


Samtliga foton samt filmen i detta inlägg av Bi

Skrotbokens länkar
Skrotboken uppmärksammar WCMD 2009

2 kommentarer:

Gingerbread Girl sa...

THANKS! THIS HALLOWEEN CARD IS AWESOME!

maxell sa...

Japps, det är så underbart läckert härligt och färgglatt.