Påskfordon

on 17 april 2011

av maxell

Under denna vecka har vi publicerat inlägg med inspiration inför påsk. Här kommer det sista inlägget i denna miniserie - ett inlägg där vi använder samma bild/motiv.

I början av veckan visade vi alster där vi använde bilder ritade av Pippin. I detta inlägg avslutar vi miniserien inför påsken med att återigen använda egenritade bilder/motiv. Denna gång är det Bi som står för bilden. Vi börjar med bilden - ett påskfordon.


Påskfordon
Bild/stämpel av Bi

Att det blev ett påskfordon kommer sig av att vi uppmärksammar och inspireras av ett par fordonsrelaterade dagar i april månad.

Dagens datum, den 17e april, år 1964 presenterades Ford Mustang för allmänheten vid världsutställningen i New York. Den första mustangen, en vit cabriolet med svart inredning, tillverkades i Michigan den 9e mars 1964. Det tog alltså mer än en månad innan allmänheten fick se detta mästerverk. Lanseringen av Mustang anses vara en av de mest lyckade i bilindustrins historia. Det är en bil som de flesta nog känner till. Själv har jag växt upp med ett antal mustanger och vet att det är en speciell bil. En bil som har många hästkrafter under huven innebär alltid en speciell njutning. :)

Hästkrafterna ja. De kommer från någonstans och detta någonstans är det andra datumet som vi uppmärksammar i april. Den 1a april 1826 patenterade Samuel Morey förbränningsmotorn och samma datum 1876 grundas den tyska maskintillverkaren Orenstein & Koppel GmbH. Förbränningsmotorn är grundläggande för de flesta bilar. Det är de som driver bilen framåt via förbränning av ett bränsle där kemisk energi omvandlas till arbete. Orenstein & Koppel GmbH är, eller snarare var, en stor tysk maskin- och loktillverkare. Sannolikt har du sett deras emblem på ett lok någonstans. Jag vet att jag har gjort det.

April månad innehåller helt enkelt viktiga dagar i fordonshistorien som är värda att uppmärksamma och självklart inspireras av. Bi inspirerades att rita ett påskfordon som vi har äran att använda på våra alster där vi även använder minst ett band som dekoration.

Pippin visar ett påskkort med färglagt motiv och dekorerat med bland annat två band med knut.


Jag har gjort ett påskkort med Bis söta bild. Färglagt det hela och monterat på en kortstomme. Dekorerat med band, blommor och en påskhälsning.
Påskkort av Pippin

Samara har också färglagt motivet och använder ett zigzagband för att dekorera sitt påskkort.


Den här söta kycklingen behöver inte mycket dekorationer. Den gör kortet färdigt av sig själv.

Jag har ljusgul cardstocksom bas och ett mönstrat gult papper. Orange zigzag-band, blomma och chipboard är de enda dekorationerna.

Så tuta och kör, kycklingen. Hoppas du kommer hit med ägg. :)

Påskkort av Samara

Samara hoppas på påskägg. :) Vi vet inte om Skberg74 hoppas på fler påskägg än Samara eller inte, men hon har använt motivet två gånger tillsammans med distanskuddar för att, som hon själv skriver, "få fler ägg". ;) Bandet är här ett pappersband som hon använder på ett finurligt sätt.


Jag har valt att klippa ut vagnen (på en separat utskrift) och sen använda distanskuddar för att få en vagn med fler ägg och dessutom lite 3D effekt. Som band har jag använt ett pappersband i påskig färg.
Påskkort av Skberg74Påsk i flera dimensioner
Påskkort av Skberg74

Stämplar och motiv används vanligen på kort, men de kan såklart också användas till annat.

Först visar Carola en påskgåva. Det är en altrad burk där Bis bild används som färgglatt motiv tillsammans med bland annat ett zigzagband och ett ginghamband.


Jag har altrat en liten pringlesburk. Men istället för chips så snodde jag lite godis från Johan och fyllde den. :)

Burken är enkelt dekorerad med mönstrat papper, band, fjädrar och den lilla söta kycklingen i sin äggbil som jag bara färglade lite med promarkers. Använt stickers till att skriva Påzkmums på sidan. Den stora rosa blomman på locket har jag fått av Anne Davidsson som hon gjort av kaffefilter. Jag har bara lagt till de stora gröna löven på den, också gjorda i kaffefilter och mistade.

Altrad burk av CarolaSkapartext
Altrad burk av Carola

Sedan har vi avslutningsvis Bis egen tolkning. En layout där motivet tillåts ta större plats och där band dels dekorerar en tag och dels använts för att göra en (påsk)blomma.


Special delivery!
Vart år har vi äggletning i trädgården på påskafton. Detta år hade påskharen (eller var det en kyckling) lämnat ett extra stort ägg där ute.
Jag valde det bruna bandet då det för mig, för tankarna till en väg med sömmen som en mittenmarkering som delar vägbanorna och glitter-bradsen får påminna om en billykta. Min bild fick ta upp färgerna från Sams stövlar. Min kyckling har valt att lacka om sitt fordon. =)
Eftersom jag ville förstärka det faktum att Sam älskar rött och hjärtan valde jag att ha en röd fotomatta som också tar upp färgen i hennes kjol. Ser ni misstaget???
Att ta upp färger från fotot är alltid en bra och kul idé, man skall dock vara medveten om att det man tar fasta på i färgval också är det som förstärks på fotot. Nu dras blickarna automatiskt till kjolen istället för till Sam själv. Ett riktigt skolexempel på hur man inte bör göra! =) Ja, ja så kan det gå!

Layout av Bi

Med detta påskiga inlägg önskar vi alla en trevlig påsk. Stressa in med förberedelserna - än är det några dagar kvar. Ja, du hinner göra och posta påskkort innan det är dags att "ta" dina egna påskkort för framtida skapande. :)

Skrotbokens länkar
Fjädrar till påsk - inför påsken 2011
Barnens påsk - Inför påsken 2011
En tråkig dag? - Inför påsken 2011 använder vi samma stämpel/bild
Vi dekorerar påskriset och göra hängande dekorationer för hemmet - inför påsken 2010
Vi skapar påskris med vas tillsammans med barnen - Inför påsken 2010
Vi påskpysslar vidare - med fjädrar - Inför påsken 2010
Barnens påskpyssel 2010 - Inför påsken 2010
Det sprakar om påsken - Inför påsken 2009
Påsken går i pastell - Inför påsken 2009
Godis i påsk? - Påskägg och annat att ha påskpresenter i - Inför påsken 2009
Barnen pysslar med händer och fötter - Inför påsken 2009

0 kommentarer: