av Birgitta/Bi

Det känns alltid kul att få kommentarer när man bloggar men extra roligt är det att få feedback i form av vackra alster!

Från och med den 2 oktober firade vi World Card Making Day, hela veckan lång presenterades nya kortmodeller och tutorials var dag.

Inspirerade av dessa har det kommit in fler bidrag som vi vill presentera för er idag. Det är verkligen jätteroligt!

Det som gör det hela extra roligt är att både Yvonne, Maya och maxell har vidareutvecklat tekniken eller användningsområdet och därmed gjort det till sitt eget. *Gillas skarpt*

Kortveckan inleddes med tutorials över olika värmeljuskort. Här bjuder Maya på ytterligare ett användningsområde för denna kortvikning.


Snart fyller barnens stora kusin år. Förra året fick han ett rymdkort som han verkligen gillade. Han är en färgglad kille som älskar starka färger och jag tror han tycker allra bäst om orange. Därför gjorde jag en lite annorlunda kombo med orange och knallgrönt. Han har sedan han var yttepytte älskat verktyg och jag tror han önskade sig en (riktig) motorsåg förra året när han fyllde år.
Kort av MayaHär är insidan med en liten tag och plats för några små godispåsar i asken. Har inte köpt några än men fick ett så bra tips om att haribo har stora påsar fulla med småpåsar med godis. Tänkte plutta in så många som ryms där i lådan. Godis är gott!
Kort av Maya

På onsdagen var det min (Bi:s) tur att bjuda på tutorials och eftersom vi firade Samaras ryggsäck 25 år, fick det bli två olika varianter av ryggsäckskort. Olivia nappade på den ena beskrivningen.


Det blev en liten ryggsäck som jag hittade på Skrotboken. Det var kuuul att skapa igen! =)
Ryggsäckskort av OliviaInsidan och baksidan
Ryggsäckskort av Olivia

Jag gillar att Olivia har vidareutvecklat kortet genom att sätta dit remmar även på baksidan (jag sparade in på dem) =).

maxell nappade på samma tutorial redan från start, men fick inte tiden att räcka till då när det begav sig. Nu passade det bättre att genomföra hennes alternativa användningsområde för ryggsäckskortet.


Det första som slog mig när jag såg Bis tutorial för ett ryggsäckskort i platt modell var att använda det för att göra en memohållare. Jag har en liten man som är i den där åldern när det är en massa saker som ska göras och tas med - vanligen till skolan. Sedan vet jag med mig att både han och jag kan glömma. Det slog mig att om jag gör en slags memosak och inför en rutin att kolla dels varje eftermiddag/kväll och varje morgon kanske vi slipper glömma de där extra strumporna som så väl behövs den här årstiden...

Vår ryggsäck är fylld med lappar där jag stämplat saker som ofta återkommer. Jag har mer än en designtanke med att färga in lapparna i rött. Det går att - vid behov - skriva dit extra kommentarer med blyerts, sudda ut och skriva igen. Genom att det är ojämnt infärgat slipper vi smetet som blir när blyerts inte suddas bort helt och hållet. :)

Sedan är de två fickorna fästa med en distanskudde längst upp. Allt för att det ska vara lättare att stoppa i och ur lapparna och flytta runt det som är aktuellt just den dagen. Även stjärnan på framsidan är fäst med distanskuddar och om man vill kan locket öppnas genom att hålla i stjärnan. Avslutningsvis fäste jag en extra lapp på insidan locket. Där kan veckans återkommande saker fyllas i. Jag har tänkt långsiktigt här och fäst den med flyttbar tejp, dvs det går att ta bort och byta ut den lappen.

Memohållare i form av ryggsäck av maxellNärbilder som passar en liten man... och hans mor :)
Memohållare i form av ryggsäck av maxell

Här vill maxell passa på att ge ett tips på en sak som hon använde sig av för att göra sin memohållare i form av en ryggsäck.


Mallen för ryggsäcken har rundade hörn. De bör vara symmetriska. Jag - och säkert flera med mig lyckas inte alltid följa mallen till punkt och pricka. Då kan följande tips komma till användning.

Klipp det ena rundade hörnet. Vänd på pappret och lägg det lilla utklippta hörnet i det andra hörnet och rita av med blyerts - se bilden. Tänk på att rita så nära din lilla "mall" som möjligt. Klipp ut det andra hörnet. Nu bör de vara så lika som möjligt även om du klippt olika i mallen. ;)

Foto av maxell

Mot slutet av veckan; den 8e, presenterade Pippin sin version av Lapptäckesteknik. En teknik som fått både Yvonne och flera av oss Skrotbokare att testa metoden. Ett väldigt kul sätt att få användning för även de minsta spillbitarna.


Den här gjorde jag först som ett prov och tyckte det var så roligt och enkelt. Här stämplade jag direkt på i en brun färg. En fjäril fick vara med.
Kort i lapptäckesteknik av YvonneDet här har jag gjort helt i svart-vitt. Jag torrembossade alla papper först.

Stämplade två hörnor som jag sen silverembossade. Stansade ut en Spellbinder till mitten som fick lite svart på sig och en silverfärgad fjäril.

Kort i lapptäckesteknik av YvonneEn gång i månaden brukar församlingen här hemma ha pysselkväll. Mamma och jag brukar gå dit och den här gången visade mamma för de andra hur man gör lapptäckeskort. Jag blev sugen och eftersom mamma ställde sig och skar ut en massa remsor på sin skärmaskin så tog jag chansen att norpa åt mig en hög! =) Det var faktiskt väldigt kul att göra kortet framför allt som jag slapp skära till bitarna själv.
Kort i lapptäckesteknik av SamEtt kort där jag använt mig av "Pippins lapptäckesteknik". Det är ett utmärkt sätt att få gång på papper i spillådan och dessutom väldigt kul.

Detta kort höll jag i lite "flickigt" rosa toner.

Kort i lapptäckesteknik av BiJag gjorde även ett kort utifrån "min" modell av lapptäckesteknik.

Dessa kort fick tjäna som demonstrationskort vid träffen på församlingen.

Kort i lapptäckesteknik av Bi

Som avslutning på veckan ägnade vi dagen åt att göra kuvertkort. Pippin har tagit fasta på detta och har följt instruktionerna till ett väldigt enkelt men effektfullt kort.


Jag passade på att göra ett kuvertkort enligt Bis beskrivning. De blir ju så fantastiskt vackra och är roliga att göra. Jag har gjort den stora blå blomman och kallorna själv.
Kuvertkort av Pippin

Har du också gjort något efter inspiration från Skrotboken så var inte buskablyg utan kommentera och lämna en länk till ditt alster eller maila oss på Skrotboken.

Länkar
Välkommen till Yvonne Alster gjort utifrån tutorial om lapptäckestekniken
Små utbrott av kreativitet Alster gjort utifrån ljuskortstutorial
Lucas, Magnus och Olivia i fokus Alster gjort utifrån mall till Ryggsäck i form av kort.


Skrotbokens länkar
Skrotboken firar WCMD 2010 Här finner du länkar till alla inlägg under Skrotbokens kortvecka anno 2010

1 kommentarer:

Olivia sa...

Så otroligt glad jag blir att ni ville visa mitt kort! Tack! Jag är så glad att jag hittat hit, jag får så mycket inspiration. Fortsätt så! :)
Hälsningar, Olivia