Kärleksfullt med tre hjärtan

on 31 december 2011

av maxell

Idag på självaste nyårsafton sprider vi kärlek genom att skapa valfritt alster med minst tre hjärtan.

Vi har väl alla hört den klassiska nyårssången "Auld lang syne"? Den finns med flera texter och på flera språk. Det är inte många som kan alla verser, men de första raderna brukar de flesta känna till. Dessa rader är en retorisk fråga rörande huruvida det är rätt att glömma bort saker och det hela har vanligen tolkats som en påminnelse om långvarig vänskap. Flera gånger återkommer såväl "kärlek" som "hjärta" i texten. Vi förstår därför varför den sjungs vid nyår för att hälsa ett nytt år välkommet...

I detta inlägg sprider vi så här på självaste nyårsafton kärlek genom att använda minst tre hjärtan på det vi skapar. Inlägget visar på hur mångsidig och användbar denna vackra kärleksfulla symbol är då den figurerar i flera olika sammanhang.

Kärleksfulla gratulationer
Elin inleder med en hjärtlig gratulation i kärleksrosa. :)


Jag embossade mina tre hjärtan med lite glitter för att få en lite lyxigare känsla. Lite spets och den rosa färgen förstärkte det kärleksfulla temat. När jag nästan var klar med kortet fick jag se vad det påminner om... en nybäddad säng med kudde:) Så det kan bli!
Kort av Elin

Hon följs tätt av Skberg74 som också anammar kärleksfärger tillsammans med sina hjärtan till gratulanten.


Ett födelsedagskort till en 25-åring har jag gjort till detta tema. Två av hjärtana ser man tydligt - det utstansade och det i röda i plast, men sen har faktiskt pappret en massa små hjärtan även om det kan vara svårt att se på bilden.
Kort av Skberg74

Pippin fortsätter med ett varmt och hjärtligt gratulationskort. Även här är den rosa kärleksfärgen med på ett hörn.


Jag har gjort ett "hjärtligt" kort i vårfärger. Mina favoriter bland vårfärgerna är rosa och lime. Hjärtana består av en die i tre olika storlekar som jag satt ovanpå varandra. Det är så gulligt med minsta storleken som bildar ett svanpar. Tyckte också att bladen passade så bra till eftersom de också var i lime och rosa.
Kort av Pippin

Alla dessa gratulationskort är skapade med kärlek och samtidigt har de alla klassiska kärleksfärger i sig. Självklart går det också att skapa motsvarande kort i helt andra färger. :)

Kärleksfull present till någon som är när och kär
Kicken har skapat en riktigt omtänksam och kärleksfull gåva till någon som är henne när och kär - hennes mor.


Jag har gjort en vattenkanna till min mamma, som är jätteintresserad av blommor och trädgårdsarbete. Jag har gjort det i färgen rosa och stämplat med en stämpel fullt med hjärtan runt om hela. I vattenkannan sitter en liten bukett av minirosor som jag färgat med glimmer mist.
Kort av Kicken

Visst är det vackert?

Kärleksfull förvaring för kärleksfullt skapande
Under hela året har Skrotboken skapat kärleksfullt för det som vi kallar Skrotbokens Mini Art Journal 2011 (se länk sist i inlägget). Totalt blir det 52 kort med utgångspunkt från olika ord. Missan78 passade på att skapa en kärleksfull förvaring för sina kort.


Fick en idé, om hur jag skulle göra min ask till Mini Art Journal utmaningen. För mig symboliserar hjärtana det som är bra i livet, det som jag tycker om och de som tycker om mig.
Ask av Missan78

Fiffigt och snyggt.

Kärleksfulla tankar för och hyllningar till de kära små liven
De små livet i våra liv - de är mest värdefulla. Något som syns i följande alster.

Först ut är Bi som skapat personligt och kärleksfullt i sin Art Journal om den viktigaste personen i hennes liv - hennes dotter.


Ett uppslag i min Art Journal. Här skapar jag om den viktigaste personen i mitt liv. Guess who ... visst, naturligtvis är det Sam. Eftersom hennes favoritmotiv genom tiderna har varit och är just hjärtan, föll det sig naturligt att det inte bara skulle vara tre hjärtan utan tre gånger tre. Det är trots allt en kärleksförklaring. =) Lite "dolt" har jag skrivit lite mer text utefter den mörkare kanten på vänstersidan.
Uppslag i Art Journal av BiKärleksfulla detaljer
Uppslag i Art Journal av Bi

Nästa alster är en kärleksfull layout med och om hennes egen prins och något som han gillar att göra.


Jag använde ett chipboardhjärta som mask och sprayade med glimmermist i olika färger. Ett annat hjärta fick bli dekoration tillsammans med lite spets och några pins. Slutligen blev två små hjärtan pricken över i i titeln... Layouten handlar helt enkelt om min fina prins som gillar att bada!
Layout av snorsk

Kosepute fortsätter med en kärleksfull och effektfull layout om hennes kära brorson.


Jag har gjort en layout om min brorsson. Jag har använt mig av tre hjärtan i chipboard, och stämplat direkt på den råa chipboarden. Jag gillar effekten av det!
Layout av Kosepute

Underbart foto på dem tillsammans.

För Mahlin78 handlar det om en skatt som hon har kär - hennes brorsdotter.


Min brorsdotter är min lilla skatt, fast så liten är hon inte längre. :) 8 år fyllda är det en mycket bestämd dam, som påminner så otroligt mycket om mig i samma ålder. Dessutom älskar hon ju att pyssla precis som faster!
Layout av Mahlin78

Samara har också en kär prins hemma - en prins som numera inte är så liten längre, men likväl är han en skatt. Här scrappas sonen i en kärleksfull familjesituation.


En bild på mig, Elis och min pappa, från Elis dop när han var 8 år.

Jag valde ett läckert papper, som tyvärr var lite svårt att få saker att fästa på, både lim och fotofix var svårt att få fast. Bilden är framkallad med en vit ram, och jag satte en grön fotomatta under den. Det gröna papperet använde jag till journalingen också.

Blommor och brads för att det är sommar, tre utstansade hjärtan för att vi är tre, och en krona i bling för att det handlar om min prins. :)

Layout av Samara

Vi skapar nog alla minst något kärleksfullt alster kring en person vi har kär. Troligen har vi också med ett hjärta... eller tre. :)

Kärleksfull tänkvärd betraktelse av tillvaron i stort
Detta inlägg avslutas av min egen tolkning - en kärleksfull tänkvärd betraktelse av tillvaron i stort. Det är ett uppslag i min Art Journal och i vanlig ordning har innehållet flera betydelser...


Här har jag gjort klart ett av alla de uppslag som jag gjorde för teknikinlägget om att sudda färger som vanligen inte är vattenlösliga (se länk sist i detta inlägg). Jag passade även på att använda - hör och häpna - tre hjärtan jag gjorde för samma inlägg. ;)

Uppslaget är färgstark på flera sätt...

Uppslag i Art Journal av maxellFärgstarka kärleksfyllda närbilder
Uppslag i Art Journal av maxell

;)

Passa på att sprid kärlek idag. Ge minst tre personen - gärna många fler - en rejäl kram och tala om hur mycket du gillar dem. Fortsätt sedan att göra samma sak under hela 2012.

Med önskan om ett kärleksfyllt nyår och dito nytt år.

Skrotbokens länkar
Ett urval av inlägg där hjärtan förekommer
- Vi önskar eder alla en fröjdefull jul av Bi - Julhälsning 2011, innehåller julkort med hjärtan av MiaPuh, Kicken, Samara och Cissi
- Tutorial - Tona ner och lyft färg: del 2 av 2 av Bi och maxell - maxell gör hjärtan med mönster och samma inlägg innehåller början till ovanstående uppslag i maxells Art Journal
- Vi firar valentin med hjärtliga alster, del 2 av Bi - Inför alla hjärtans dag 2011, Innehåller alster i röda och rosa toner med hjärtan
- Vi firar valentin med hjärtliga alster, del 1 av Bi - Inför alla hjärtans dag 2011, Innehåller alster i icke-tradtionella kärleksfärger varav några har hjärtan
- Skrotboken uttrycker kärlek av maxell - Inför alla hjärtans dag 2010, Innehåller alster som uttrycker kärlek
- Alla hjärtans dag av Bi - Inför alla hjärtans dag 2010, Innehåller alster med hjärtan
- Kärleken är röd? av Alien Bling - Inför alla hjärtans dag 2009, Innehåller alster med hjärtan
- Älskar - älskar inte av Alien Bling - Inför alla hjärtans dag 2009, Innehåller alster med hjärtan
- Ge med hjärtat av maxell - Innehåller alster med den röda färgen och hjärtan

1 kommentarer:

Wiola sa...

Åh, sådana fantastiskt fina kort! Min favorit är den här: http://i463.photobucket.com/albums/qq354/Skrotboken/2011/augusti_2011/tre_hjartan/ff38c102.jpg Sådana läckra färger!