av Bi

Idag fortsätter vi inspireras av Valentin/Alla hjärtans dag och skapar i rosa och rödaste rött!

Du har väl inte missat inlägget häromdagen med Alla hjärtans dag alster i de så kallat otraditionella färgerna? Om du råkade missa det finner du länk till inlägget här nedan, tillsammans med länkar till ännu mer hjärtlig inspiration. Som sagt idag håller vi oss till traditionella "kärleksfärger" då vi skapar i rosa och rött.

Har du gjort egna Alla hjärtans dag alster?
Du glömmer väl inte bort att göra dina egna Valentinhälsningar? Ett kort, en layout eller kanske något altrat att ge till din älskade. Eller varför inte vidga begreppet älskad och inkludera en mycket god vän (eller varför inte ovän) ett älskat barn eller tja, vem som helst som kan behöva en positiv uppmuntran? När du ändå har gjort ditt alster - passa på att hoppa in på forumet en stund och delta i den tävling som just nu pågår! Här finns information om tävlingen! Du har fram till den fjortonde på dig.

Rosa/röd inspiration
Efter den inledningen är det dags att låta inspirationen flöda.
Alla dagens alster har en tydlig gemensam nämnare; förutom färgerna, kan du se den?


När jag såg Marthas mosaik-tutorial blev jag så sugen på att testa. Sen hade jag ett fint chipboardhjärta från Inkido hemma som låg och stirrade på mig på pysselbordet. Det ville helt enkelt bli romantiskt mosaikigt... =)
Jag embossade runt mina bitar med vitglittrigt pulver. För att hjärtat skulle framträda bättre mot den röriga bakgrunden klädde jag kanterna med röd spets.

Kort av snorsk

Här finner du Marthas mosaik tutorial.

Att arbeta med mosaik ger en väldigt läcker effekt och är samtidigt ett utmärkt sätt att ta vara på spillpapper. Har du inte testat själv ännu - gör det! Det är starkt vanebildande. =)
Ett hjärtligt kort till den utvalde, den älskade, partnern med stort P. Mahlin78 fortsätter med ett kort till sin älskade.


Årets alla hjärtansdagkort till maken blir i form av ett hjärta. Att göra kort i typiskt tjejiga färger till honom är inget han bryr sig om, snarare är det roligare ju mer olikt honom det är! Att göra det hjärtformat var nytt för mig, men roligt och lite pilligt. Helt klart något jag kommer testa igen!
Kort av Mahlin78

Kosepute tar fasta på en uppmaning från socialstyrelsen, eller kan det vara en annan mer romantiskt lagd instans? Vara hur det vill med den saken - ta fasta på uppmaningen i alla fall! =)


Här har jag frossat loss i rosa och rött. Jag har mistat en hjärtformad kakservett som jag stämplat text på.
Kort av Kosepute

Tack för de orden Pussialstyrelsen! Glöm inte att praktisera flitigt i helgen så tekniken är fintrimmad till Alla hjärtans dag.
Från barnapussar och en ung spirande kärlek till det som för många är höjdpunkten av romantik - bröllopet. Samara bjuder in till fest!


När temat är Valentin så finns det knappast nåt mer romantiskt än ett bröllop.
Jag tycker det är rörande att se hur allvarliga de ser ut framför prästen,och sen ser de betydligt mer avslappnade ut.
Det är min pappas kusin Alvar som gifter sig, tyvärr har jag ingen aning om vilket år bilderna är tagna, men det är nog slutet på 60 talet.

Jag gillar ju att ha ganska neutrala bakgrundspapper, så inte fokus tas ifrån fotona, och det glittriga jordgubbspapperet var så fint att det behövdes knappt mer dekorationer.
Lite spillpapper, 2 blommor och en tag med brudparets namn är tillräckligt för att piffa upp, särskilt brudbilder vill jag scrappa enkla och värdiga.

Layout av samara

Rosa-rött kan kännas som en ganska självklar kombo men faktum är att det kan vara svårare än man i förstone tror att få till bra färgbalanser som gör att färgerna gifter sig med varandra istället för tvärtom. Det är väl som vanligt - att det inte alltid blir som man tänkt...


När jag skulle skapa till alla hjärtans dag-temat så plockade jag fram alla rosa å röda papper, blommor å massa andra dekortaioner i rött å rosa. Nu skall här frossas!!
Men när jag väl började göra korten blev de inte alls så rosa å röda som jag hade tänkt ...
så kan det gå *ler*
Det blev lite mer vintage/slitet stil på korten ... Men det funkar ju det med ;)

Kort av essmo

Visst funkar det essmo.
Inledningsvis skrev jag att det inte med nödvändighet behövde vara enbart den man håller hjärtans kär som uppmärksammas på Alla hjärtans dag. Miapuh gör ett härligt kort med adress till en kär vän. Visst kan även våra kompisar behöva få en uppmuntran lite nu och då.

Ett valentinekort till en kompis.
Rosa, rött, rosor och lite romantik kanske?
Jo jag är himla förtjust i rosor och hjärtan och använder det nog ganska mycket på mina alster =) men i dag passar det ju faktiskt extra bra.

Kort av Miapuh

Jag tycker om tanken att sprida glädjen till så många som möjligt även om jag själv är tämligen usel på att skicka hälsningar till mina goa vänner. Kanske får rycka upp mig och få iväg en hälsning eller två under helgen. Det är aldrig försent att bättra sig. pysseltjejen bjuder på en spännande kortvariant som jag inte har testat förut.


Ett kort jag fastnade för när jag letade efter annorlunda kort.
När man drar så kommer det fram papper både nere och där man drar, samtidigt.
Rosarött blev det och med en liten text att själen behöver vänskap och hjärtat kärlek.

Kort av pysseltjejen

Visst är den texten sann. Utan någon/något att älska och vänners gemenskap blir vi allt bra mycket fattigare.
Slutligen en kärleksfull gåva; i det här fallet till hela familjen.


Jag har gjort en liten "korg" som jag tänkte ge till sambon och barnen. Ska ju naturligtvis fylla den med lite gott också, men hade inte nå´t sånt hemma när jag fotade.
Altrad korg av eagesson

Det var allt vi hade att bjuda på av kärleksfulla alster idag. Jag tar fasta på orden på eagessons korg och skickar våra allra som mest kärleksfulla hälsningar vidare till dig, vår kära läsare.
Från oss alla, till er alla - en kärleksfull helg och en pussvänlig Alla hjärtans dag!

Den gemensamma nämnaren?
Jamen självklart är det hjärtat! Låt hjärtat vara med du också och ge din Valentin något fint på måndag!

Lite Valentin/Alla hjärtans dag fakta
Firandet av Valentinius; den 14 februari, uppstod redan i slutet av 400-talet i Frankrike och England. Dagen kallas därför också Valentindagen eller Sankt Valentins dag.

Det är dock osäkert vilken av ett flertal martyrer med namnet Valentinius som firandet egentligen avsåg. Det finns flera martyrer med det namnet dokumenterade från 200 och 300-talet.

Kopplingen till romantik och kärlek uppkom först under medeltiden.
I 1300-talets England och Frankrike blev Valentindagen en fest för ungdom och förälskade, och parbildningslekar av olika slag var vanliga. Det var även så som seden att skriva kärleksbrev med rimmade dikter till sin käraste uppstod.

Den äldsta bevarade valentinhälsningen är från 1477, då den unga Margery Brew skickade en hälsning till sin trolovade som hon kallade sin "worshipful and well beloved valentine".

På 1800-talet blev tryckta och utsirade valentinkort, ofta utsmyckade med sidenband och spetsar, populära.
Firandet av Valentindagen är fortfarande strakt uppmärksammad i alla engelsktalande länder, där kärleksbrev men även små presenter brukar ges bort.
I Sverige förekom inte seden i någon större utsräckning förrän under 1960-talet men det är inte förrän under 1990-talet som det har blivit till den stora kommersiella dag som det är idag.

Länkar
Wikipedia om Alla hjärtans dag


Skrotbokens länkar
Inspireras av Valentin Pågående tävling - vinst från Mollys

Vi firar Valentin med hjärtliga alster; del 1 av Bi
Alla Hjärtans Dag, 2010 av Bi
En dag för kärleken, 2010 av maxell
Skrotboken uttrycker kärlek, 2010 av maxell
Kärleken är röd?, 2009 av Evelina/Alien Bling
Älskar - älskar inte? av Evelina/Alien Bling

0 kommentarer: