Utmärkelser i Alfred Nobels anda

on 10 december 2011

av Birgitta/Bi

Idag hyllas återigen minnet av Alfred Nobel och ett av de mest prestigefyllda utmärkelserna, Nobelpriset, delas ut. Med anledning av detta handlar idag vårt skapande om "Utmärkelser".

En utmärkelse eller ett pris är något som delas ut till en person, eller en grupp, för att uppmärksamma och belöna deras handlingar eller bedrifter.

Att Nobelpriset tillhör den kategorin kan vi nog alla vara överens om och om bara några timmar kommer pristagarna att få ta emot denna respektingivande utmärkelse.
Vi kan förstås välja att se det på TV eller så anordnar vi vår egen Nobelfest och delar ut egna utmärkelser till dem vi anser förtjänar sådana.
Nog finns det många vardagshjältar som gör eller har gjort sig förtjänta av en utmärkelse?

Vi har skapat valfritt alster och har använt oss av ordet "Utmärkelse" när vi har skapat.
Vill du veta mer om Alfred Nobel och om Nobelpriset hänvisar jag till de länkar som finns sist i detta inlägg. En personlig reflektion författad av mig i ett inlägg från 2008, finner du också länk till nedan.

Först idag blir lillylva som har skapat ett fantastiskt pris ...


Vet inte varför, men ordet utmärkelse associerade jag direkt till medalj, och därifrån kom jag vidare till en rosett, såna som man får på hästtävlingar och hundutställningar. (Säkert på fler ställen, men dessa två låg närmast..) Så jag gjorde kort och gott en sån i papper och angelinafiber. =)
Prisrosett av lillylvaGlittrande närbild
Prisrosett av lillylva

Det syns lång väg att det priset bör fås på grund av extraoridnära insatser. maxells lille man (som inte är så liten längre) skall få äran att överräcka nästa utmärkelse, ett kort som redan har en känd adressat.


En utmärkelse från min lilla man till någon som betyder massor för honom. :)

Jag gjorde en sådan där veckad rosett som förekommer i olika sammanhang. Här är den, tillsammans med utstansade detaljer och ett läckert svart sammetsband, ett pris... eller en utmärkelse.

Kort av maxellHjärtlig gåva
Kort av maxell

Visst syns det att här ligger det kärlek bakom. =)

Det framgår måhända inte så väl av nästa utmärkelse, det som min egen Sam skall få, men jag lovar det ligger mycket kärlek bakom detta pris.


Sam som är paniskt rädd för nålar har under hösten tvingats klara av både vaccination och provtagningar. Hon har under denna tid visat stort mod och varit väldigt tapper - det är väl värt att uppmärksamma. Idag kommer hon vid middagen att få ta emot familjens pris som uppskattning för att hon kämpat på så duktigt. Redan på måndag är det dags för nästa prövning.
Diplomet är inte helt färdigt ännu men i alla fall på god väg. Bland annat har "guldet" som skall förgylla ramen lyckats gömma sig, men till lördag kväll skall det finnas på plats. =)

Diplom av Bi

Ett annat barn som har förtjänat sina utmärkelser är Cissis son. Jag är mycket imponerad över hans sommarbedrift.


Den här layouten handlar om när Simon kämpade med sin simning och sommaren 2011 lärde han sig simma riktigt bra. Moroten han hade vara att ta så många simborgarmärken som möjligt.. och 10 stycken fick han ihop på semestern.
Layout av CissiVinnande närbilder
Layout av Cissi

Vilken bedrift!

Det var de alster vi hade att bjuda på idag.

Vem skulle du vilja ge en utmärkelse och inom vilket område?
Är det månne årets bästa pappa/mamma? Ortens bästa kock? Soffans skickligaste slötittare? Oavsett vilket, skapa gärna en egen utmärkelse till just den du vill uppmärksamma och överlämna den i samband med ditt eget Nobelfirande.

Länkar
Wikipedia om Alfred Nobel
nobelprize.org - Nobelprisets officiella hemsida


Skrotbokens länkar
Alfred Nobel och jag av Bi

0 kommentarer: