Kärleken är röd?

on 11 februari 2009

av Evelina/Alien Bling

Det heter ju att kärleken är röd men vi på skrotboken anser att kärleken är grön. Och blå. Och gul. Och svart.
Vi utmanade oss själva att skapa alster till och om alla hjärtans dag - där rosa och rött är strikt förbjudet!


Vi börjar med ett fantastiskt minialbum av Carola (hon råkade visst smyga in lite rött men det förlåter jag för det är så fint. ;) ). Hon ger det till mannen i sitt liv och visst är det en fantastisk gåva att ge till någon man tycker om?

"Jag tyckte det var en kul grej att skapa i annorlunda kärleksfärger. Det passar som bättre till killar. Jag valde blått och svart som utgångspunkt för detta minialbum. Albumet är chipboardstags som jag dekorerat ganska enkelt. Har lagt in några foton, minnen, kloka ord och dikter på sidorna. Sidorna är sen hängda på en liten kulkedja.
Eftersom mottagaren är i Thailand på den kärleksfulla dagen så har han redan fått den. Och den blev mycket uppskattad. =)

Minialbum av Carola

maxell gjorde ett härligt knalligt kort att ge bort. Rakt på sak och enkelt uttryckt!


För det här kortet utgick jag från det stämplade hjärtat. Bakgrundens färg provades ut. Jag fastnade för en lila nyans som jag matchade med komplementfärgen gul. Texten och vingarna är ritade av mig.
Kort av maxell

Svart och gul är bra vänner och skapar snygga kontraster tillsammans som maxell visar nedan.


Svart i kombination med gult, geometriska former och skitigt rocktema. Det här är ett kort som är mycket mig.

Jag ritade döskallen och fäste den med 3D-kuddar i två lager för att få extra mycket dimension till kortet. Det svarta slitna och skitiga bryter av mot det knalligt rena gula. Bokstäverna är såklart också gjorda av mig. :)

Kort av maxell

En romantisk och drömlik LO gjorde Metal_Minish med roliga detaljer (läs vad som skrivs så vet ni vad jag snackar om).


Nördkärlek i grönt och orange.
Fågeln och grenen är utklippt från ett SassafrasLass-papper, egentligen ett för pilligt jobb för min smak. Men det blev ju bra tillslut.
Kan tillägga att som en rolig detalj användes även lintråden jag sytt på LO'n med och samma sorts knappar som på översta blomman, också till dräkten jag har på mig på fotot (jag till vänster)

LO av Metal_Minish

Jämfört med det tidigare kortet av maxell är det här kanske en sötare variant? Och visst talar kortet för sig själv så jag ska hålla snattran. :P


Det här kortet talar för sig själv. ;)
Kort av maxell

Henrietta gjorde ett härligt blått kort, det stora hjärtat talar sitt tydliga språk.


Jag har klippt ut hjärtati ett lite styvare och glansigare papper. Genom att häfta fast det så blir det inte så sött.
Kort av Henrietta

Ronja valde att scrappa om sin älskling, en hårig älskling med stora tänder - söt som socker! Hon visar hur man kan använda sina knappar på ett väldigt snyggt sätt också.


Bilden förreställer vårat nya tillskott till familjen, våran "Loverboy", det är vad lilla nypon har blivit iaf, han är förvisso ganska korkad och springer runt som om han ägde stället, men så fort man ska ha tag i honom blir han galen och springer i racerfart o gömmer sig under min säng med alla små damråttor. men han är mysig o go och jag har planerat att alla småttingar hemma ska få hjärtformade gurkbitar och motötter på alla hjärtans dag!

Och denna så att säga utmaning var väldigt kul, scrappa i olika färger än dem normala! rekommenderas ^^

Layout av RonjaS

På alla hjärtans dag kan man ägna en tanke åt sina älskade vänner och sin älskade familj - kanske genom att skicka ett kort?
Se då till att du har allas adresser! Är du som jag, dvs glömsk och virrig, kan det vara bra att ha alla adresser samlade på ett ställe...;)


jag klädde in kartong med mönstrat papper och skar till innersidor av albumblad, sen använde jag min bind it all för ihopmontering. Det vita på swirlarna i över och underkant är vitt embosspulver och katten är stämplad och färglagd med akvarellpennor! Med en så stor och fin adressbok borde jag kunna hålla koll på var adresserna befinner sig. :P

(Alien Bling erkänner att några veckor efter att den här adressboken gjordes så är den mystiskt försvunnen *host*)

Adressbok av Alien Bling

Jag hoppas ni testar att skapa alster i andra färger än de traditionella - gör ni det kan ni väl visa upp genom att länka till er blogg i en kommentar. Vi vill gärna se! :D

Skrotbokens länkar
Älskar - älskar inte av Alien Bling innehåller kärleksalster i traditionella kärleksfärger
Ge med hjärtat av maxell innehåller röda hjärtealster
Kärleken är röd? av Alien Bling innehåller kärleksalster i alternativa färger
Skrotboken presenterar Julklappsstugan av Alien Bling innehåller tips på presenter och inslagningar

1 kommentarer:

Anki sa...

Oj oj oj vad mycket fint ni har gjort. Jätteroligt är det att se alla era alla♥skapelser utan rött och rosa. Tack för att ni inspirerar mig! Må ni få en fin alla ♥ dag allihopa! kram från Anki