"Ta 12" - September

on 9 september 2012

av Birgitta/Bi

Skrotbokens kreativa utmaning/serie för 2012 heter ”Ta 12”. Idag presenterar vi nya ord samt presenterar alster från augusti månad.

Nederst i detta inlägg finner du mer praktisk information om serien men vi börjar med att presentera månadens ord.
Månadens ord för september 2012 är HÖST/SVAMP

När du skapat färdigt och publicerat i din blogg länkar du direkt till ditt inlägg här:Deadline är den 5 oktober.

Månaden som gick ...
fick vi in tre bidrag i tid innan deadline, det går dock fortfarande att lägga in bilder via Mr Linky.
Orden vi fick att skapa kring i augusti var FEST/VARDAG

Augusti var en månad då många gick tillbaka till arbete och skola medan andra fortfarande hade semester kvar att njuta av. En härlig blandning av vardag och fest helt enkelt. Festerna vill gärna avlösa varandra under augusti, än är det surströmmingen och än är det kräftorna vars lov skall sjungas. Trots detta finns inte några festbilder med på dagens layouter. Här handlar det om vardagslyx och festligheter av annat slag.
Dagens bidragsgivare har alla fastnat för att använda både bild och ord för att skildra den 12 augusti, det vill säga enligt alternativ tre.
Alternativ 1
- skapa kring minst ett foto.

Inga bidrag

Alternativ 2
- skapa kring minst ett av månadens ord.

Inga bidrag.

Alternativ 3
- Kombinera de båda föregående alternativen och använd både foto och ord på ditt alster.

Pippin har förmånen att få vakna till lyx var dag, se bara ...


Den 12 augusti 2012 vaknade jag till en underbar dag, med värme, solsken och glittrande vatten. Jag tog en bild av utsikten jag har från vårt hus, det är ju vardag för mig. Men jag känner mig lyckligt lottad som kan bo så vackert.
Lyout av Pippin

... vilken utsikt! Jag kan tänka mig att det inte alltid ser lika inbjudande ut då stormarna yr och det är kallt och ruskigt utanför, men så länge man får sitta inomhus och njuta så bjuds där säkert ett fantastiskt scenario även då.
Visst är det givande att stanna upp och se det självklara, det som alltid finns omkring oss och som mer eller mindre medvetet ger oss en sån glädje. Att som Pippin bo vackert eller som Mahlin78 att få försöka göra varje dag till en fest med positiva överraskningar.


Den 12:e augusti hade jag semester, och jag försökte verkligen göra varje dag till en fest! Denna dagen bjöd på ljuvlig morgonpromenad, trisslott med vinst, en annan vinst för mig var att jag tack vare maken lokaliserade 2 par skor/stövlar på vinden som sparar mig många kronor eftersom jag nu slipper köpa nya skor till hösten!
Digital layout av Mahlin78

Vilken lyx att finna nygamla skor. Det är något jag skulle behövt göra.
Hos mig pågår garderobsrensning och huset har fyllts med lådor med kläder som Sam vuxit ur. Äntligen blev vi klara att ta med en del till en loppis. Väldigt kul hade vi och shoppingpengar till en ny garderob kom det också in.
Vardagsrummet har dock sett ut som ett smärre katastrofområde under tiden.


Den 12 augusti, präglades väldigt mycket av vardag även om det var en söndag. =)
Loppiset dagen innan lämnade en hel del jobb - som att plocka av alla galgar från kläderna som inte blev sålda, för att sen packa ner kläderna i lådor för nästa destination (en "butik" där socialt och ekonomiskt utsatta kan komma och ekipera sig). Att hösten är på väg kändes i hela kroppen men jobbet och det jobbiga avlöstes på eftermiddagen med en riktig fest. OS-finalen i handboll. Vilka killar! Silver i en sån match är inte dumt alls.

Dubbellayout av Bi

Det blev några ögonblicksbilder från vår vardag, en vardag med inslag av fest och lyx. Kan det bli bättre?
Har du också bilder från den 12 augusti som speglar din vardag och/eller fest men som du inte har hunnit skapa med ännu. Inga problem loppet är inte kört - du har fortfarande möjlighet att lägga in ditt alster via augusti månads inlägg - följ länk i nedan.

Nu är det snart dags att ta nya tag! På onsdag är det dags igen. Glöm inte ta fram kameran och skildra det som är höst för dig. =)

Information om "Ta 12"
Serien bygger på siffran tolv, på vilket sätt framgår när du läser vidare. För att serien skall passa så många som möjligt finns fler vägar för att deltaga.
Alternativ 1
Den 12e var månad tas minst ett foto; den som vill vara extra djärv tar 12, som sedan används för att skapa en layout; digital eller pappers, kort eller Art Journal. Det blir alltså ett nytt alster var månad.

När året är slut kommer du att ha 12 layouter/kort/Art Journals med fotodokumentation från året som gick.

Alternativ 2
Den 9e var månad presenteras månadens ord. Låt dig inspireras av dessa ord och använd minst ett av dem på ditt alster, oavsett om det är en layout; digital eller pappers, kort eller Art Journal.

Alternativ 3
Kombinera de båda föregående alternativen och använd både foto och ord på ditt alster.
Lämna in ditt alster...
När du är klar laddar du upp ditt alster med hjälp av "Mr Linky", ovan under månadens ord.

En gång per månad, i samband med presentation av månadens ord, presenterar vi ett urval av de inkomna bidragen. Blir det ditt bidrag som visas upp? :)

Deadline för att vi skall hinna få med ditt bidrag är den 5e i var månad.

Det är naturligtvis möjligt att deltaga precis så mycket eller litet man själv vill. Var med de månader du hinner och kan. Vi hoppas du skall finna denna utmaning rolig och inspirerande.

När året är slut kommer du att ha en trevlig dagbok över året som gick eller alternativt en kortsamling för hela året.

Eventuella frågor kring utmaningen skickas till skrotboken(snabel-a)gmail.com märkt "Ta 12".

Lycka till!

Skrotbokens länkar
Information om utmaningen
"Ta 12" - Januari av Bi
"Ta 12" - Februari av Bi
"Ta 12" - Mars av Bi
"Ta 12" - April av Bi
"Ta 12" - Maj av Bi
"Ta 12" - Juni av Bi
"Ta 12" - Juli av Bi
"Ta 12" - Augusti av Bi

0 kommentarer: