Välkommen september!

on 1 september 2012

September! Redan är det dags för den första höstmånaden, men vart tog egentligen sommaren vägen?

Jag antar att jag inte är ensam om att undra var sommaren blev av. Det är tokigt så fort tiden går. Det känns inte som att det var länge sedan det var skolavslutning och nu två och en halv månad (!) senare är skolterminen redan igång igen. Är det tecken på att man är gammal eller bara ett tecken på att tiden går fort när man har roligt?

Har du någonsin funderat över varför september heter just september? "Sept..." får i alla fall mig att tänka på sju och mycket riktigt betyder september "den sjunde månaden" vilket inte är så tokigt som man först kan tycka. År 153 f.Kr. flyttades årets början till januari istället för mars, där den tidigare legat och därmed blev september den nionde månaden istället för den sjunde, vars ursprung namnet fortfarande minner om.

Efterhand som det blir kallare och dagarna mörkare och mörkare tillbringar vi mer tid inomhus vilket förhoppningsvis innebär mer pysseltid. Nu är det dags att ta itu med sommarminnen, planera inför höstens och vinterns gå-bort-tillfällen samt förstås börja fundera på det där med julkort igen.
På Skrotboken gör vi oss redo att möta hösten men vi mjukstartar genom att låta hela september månad ägnas åt olika delar av vår infrastruktur det vill säga anläggningar som representerar stora investeringar, och som används dagligen av samhället, till exempel väg, järnväg, med mera, med mera.

Hoppas du skall finna stort nöje och mycken inspiration under månaden som följer.

Kontakta oss
Vi påminner om att du alltid är välkommen att höra av dig till oss med tips och idéer. Vill du vara vår gäst eller känner du till någon som du tycker borde vara det? Skicka in en intresseanmälan till Skrotboken.

Samma adress gäller för den som är intresserad av att sponsra Skrotboken och göra reklam för sin verksamhet.

Välkommen till september månad!

0 kommentarer: