Art Journal - Introduktion

on 31 mars 2011

av Bi och maxell

I detta inlägg introducerar vi Art Journal och med det hoppas vi att flera - många - börjar skapa sina egna personliga böcker.

De flesta har säkerligen hört talas om så kallad Art Journal. Några har en eller flera och har hållit på länge. Andra har nyss börjat, vill kanske börja eller undrar allmänt kring begreppet. I detta inlägg ger vi en introduktion till Art Journal. Den kan läsas av såväl den som är bekant med Art Journal som av den som är nyfiken.

Vi besvarar de klassiska frågorna Vad?, När?, Var?, Hur? och Varför? samt några andra grundläggande delar kring Art Journal. Detta inlägg ses som en första introduktion till Art Journal. Egna inlägg följer framöver med bland annat specifika tekniker samt tips och råd.

Som introduktion är detta inget facit eller ett recept att följa. Art Journal bygger på en rejäl dos subjektivitet och därför är det bara du själv som kan utforma din egen personliga bok samt bestämma vad du gör av och med den.

Vad är Art Journal?
En Art Journal är din egen konstnärliga dagbok/krönika/minnesbok som i ord och bild; men helt utan prestationskrav, samlar ögonblicksskildringar av vardagens tankar, känslor, synintryck med mera. Du kan välja att använda den regelbundet var dag, någon gång i veckan eller mer slumpmässigt när andan faller på.

Några använder sin Art Journal som en strikt dagbok och skildrar vardagliga händelser eller känslolägen. En Art Journal kan även användas som en tecknad serie eller komisk bok över diverse iakttagelser; sådant du sett och hört eller dråpliga och/eller minnesvärda händelser du råkat ut för under dagen/veckan.


Art Journal av maxell

När du skapar din Art Journal kan du med fördel prova på olika uttryckssätt genom att leka med tekniker för färg, collage och så vidare. Kort sagt kan du använda din Art Journal för att utveckla ditt skapande.

När ska jag skapa min Art Journal?
Det finns egentligen ingen bestämd tidpunkt för när du bör börja med din Art Journal. Det viktiga är att börja. Helst på en gång.

När du väl börjat är det upp till dig att fortsätta och hitta tiden för detta skapande. Trivs du med det hela kommer det att vara enkelt att finna den tiden du behöver för att skapa. :)

Var ska jag skapa mina Art Journal?
Du behöver först och främst något att föra din journal i. Det ska, framför allt om du är nybörjare, inte vara något märkvärdigt. Du skall våga leka loss i den ”bok” du använder utan att vara rädd för att förstöra något. Skaffa gärna ett anteckningsblock, skissblock och liknande. Val av papperskvalitet styrs till viss mån av vad du tror att du kommer att göra i din Art Journal. Älskar du att rita och måla bör pappret tåla den hanteringen. Ligger kärnpunkten vid det skrivna ordet tar du hänsyn till det. Överlag bör noteras att pappret inte bör vara alltför tunt. Du kan också använda en färdig bok som bas för din Art Journal. Den kräver dock en del handpåläggning för att fungera optimalt, se mer nedan.


Art Journal av Bi

Tänk även på vilken storlek du vill använda. Välj det som du känner känns mest rätt och "bekvämt". En stor sida kan kännas besvärlig att fylla medan en liten kanske inte rymmer allt du vill förmedla. En minibok kan följa med dig överallt medan en större bok inte är lika portabel. Det finns som väl är billiga böcker/häften/block i alla möjliga och omöjliga format. Notera att din bok bör kunna öppnas helt (se ovanstående bild). Det är besvärligt att jobba i den om den hela tiden vill stänga sig medan du arbetar i den.

Personlig reflektion från Bi
Jag har en bok med spiralrygg. Jag kan ibland reta mig på att spiralen är i vägen när jag jobbar. Jag valde ändå denna då jag tyckte att den, av de böcker jag hade att välja på just då, lättast höll sig helt öppen. Min bok har även perforering vilket gör att jag kan ta ut en sida om jag vill. Eftersom jag vill kunna testa en del slabbigare tekniker känner jag att det är en fördel. Nu kan jag slabba med sidan på "säkert" ställe utan att riskera att förstöra de andra sidorna och sedan limma in sidan när jag är klar.


Art Journal av maxell

Personlig reflektion från maxell
Jag använder en färdig bok som bas för min Art Journal (se ovanstående bild). Boken införskaffades för flera år sedan för just detta ändamål, men det är först de senaste veckorna som den börjat ändra karaktär. Det finns några trix för att få boken att fungera bra som en Art Journal. Vi får återkomma till dessa när jag kommit lite längre på vägen. :)

Tips kring att skydda sitt alster
Utöver att du bör använda något som skyddar platsen där du skapar din Art Journal bör du också skydda själva boken.

För att skydda andra sidor samt undvika att hela boken klistrar igen av färg eller annat bör något användas som skydd mellan sidorna medan du målar och kluddar i din Art Journal. Bi använder bakplåtspapper och maxell använder OH-plast. Båda alternativen fungerar utmärkt.

Låt gärna skyddet ligga kvar emellan sidorna tills det har hunnit torka helt och hållet - vilket kan ta upp till 3 veckor beroende på vad du använt för färger eller tekniker. En sida som känns torr kan ändå klibba ihop efter ett tag. Det går att skynda på processen något med en embossingfön, hårfön eller liknande. Använd både under tiden du skapar och efter att du färdigställt ditt alster. Om och när det “behövs” är naturligtvis även beroende på vilken teknik eller vilka tekniker du använder. Var uppmärksam så att du inte bränner ditt alster eller dig själv.

Kom alltid ihåg subjektiviteten
Din Art Journal är just DIN.


Art Journal av Bi

Om du har för avsikt att ta den med dig någonstans - skriv in namn och telefonnummer så du kan få tillbaka den om den råkar komma bort.

DU kan med fördel även göra boken personlig genom att altra och dekorera pärmarna/omslaget så den passar just dig och det eventuella tema som din journal bygger på. Här är det värt att notera att en pärm som dekoreras med utstående delar ger ett dåligt underlag för det senare arbetet. Bi har dekorerat sitt omslag, medan maxell har sparat det till senare. :)

Innehållsmässigt gäller samma sak - din bok är din och det är bara du själv som avgör vad som är rätt och fel! Samtidigt finns det i grunden inga fel. :)

Hur ska jag skapa min Art Journal?
Ägna inte för mycket tid åt att fundera kring vad du skall göra utan börja och se vart det leder. =)

Ett exempel är att fundera över något som hänt under dagen eller veckan - blir du glad, ledsen, arg? En Art Journal är det perfekta instrumentet för att ventilera känslor!

Använd vilket material som faller dig in för stunden och försök spegla känslan eller återge de ord som kommer till dig när du tänker på händelsen eller det du vill skildra. Det du skapar behöver inte föreställa någonting - enbart färger kan förmedla mer än ord. Färger tillsammans med ett eller flera ord och/eller bilder kanske förmedlar ytterligare något och så vidare.


Art Journal av maxell

Du kan också fokusera på något specifikt som du vill använda. Det kan vara en bild, ett foto, ett eller flera ord, en text, en färg, en teknik. Låt det du valt att använda ta plats, men lägg gärna till fler detaljer och tekniker så som det faller dig in att göra.

Försök att stänga av alla yttre och inre filter och framför allt tysta den strängaste kritikern av dem alla - nämligen dig själv. Det är din bok - här är allt tillåtet! Alla "misstag" leder vidare till ny kunskap, ny utveckling. Blanda alla möjliga tekniker. Rita, måla, klistra in bilder, gör collage, skriv, berätta och så vidare. Alternativt håller du dig till en och samma uttrycksform rakt igenom. Återigen, det finns inga rätt eller fel - det här är DIN BOK.

Varför ska jag skapa en Art Journal?
Art Journaling blir en resa mot större självinsikt både på ett konstnärligt och personligt plan.


Art Journal av maxell

Glöm inte att gå tillbaka, bläddra och reflektera över din bok då och då. Se hur och på vilket sätt den skildrar ditt liv, men även hur du rent artistiskt har använt dig av tekniker och material. Kan du se en utveckling? Är det något mönster som går igen? Har du något eller några favoritmotiv, färger och så vidare? Får du en idé som du vill ta upp igen och skildra på nytt (endera med samma upplägg eller helt annorlunda)?

Det är viktigt att låta sin Art Journal få leva och då gärna sitt eget liv. :)

Att dela med sig och inspirera fler
Har du några egna allmänna inledande råd och tips kring Art Journal? Dela gärna med dig genom att lämna en kommentar till detta inlägg. Kanske sitter just du på det där som får en person att börja med en egen Art Journal.

Även frågor ställs genom att lämna en kommentar och alltid är det någon som kan svara på just din fråga. :)

av Mahlin78

I detta inlägg presenteras ordet för vecka 13 i vår årslånga serie Mini Art Journaling.

Mer information om denna serie finner du genom att följa länken nedan.

Under vecka 13 väljer vi att jobba utifrån ordet Positiv.

Hur du väljer att tolka orden är upp till dig. Nedan får vi hjälp av "Mr Linky" att hålla ordning på de olika bidragen till vår Mini Art Journal serie.

Undrar du över något rörande Mini Art Journaling finns mer information i bloggen följ länk nedan eller i Skrotbokens forum (länkar finns även i högermarginalen).

Har du tolkat ordet Positiv för vecka 13 och lagt upp det i din blogg länkar du här:





Lycka till!

Skrotbokens länkar
Mini Art Journaling av Mahlin78 och maxell
Ord vecka 1 av Mahlin78
Ord vecka 2 av Mahlin78
Ord vecka 3 av Mahlin78
Ord vecka 4 av Mahlin78
Ord vecka 5 av Mahlin78
Ord vecka 6 av Mahlin78
Ord vecka 7 av Mahlin78
Ord vecka 8 av Mahlin78
Ord vecka 9 av Mahlin78
Ord vecka 10 av Mahlin78
Ord vecka 11 av Mahlin78
Ord vecka 12 av Mahlin78

av Mahlin78

I detta inlägg gör vi en uppföljning för vecka 9-12 i vår årslånga serie Mini Art Journaling.

Mer information om denna serie finner du genom att följa länken nedan.

Under dessa fyra veckorna har vi jobbat utifrån orden inspiration, tålamod, värdefull och önska.

Vi har alla tolkat orden på olika vis, dels genom formatet på våra kort men även beroende på ordets betydelse för oss. Hur du väljer att tolka orden och i vilket format är upp till dig. Varje vecka har vi haft hjälp av "Mr Linky" att hålla ordning på de olika bidragen till vår Mini Art Journal serie.

Undrar du över något rörande Mini Art Journaling finns mer information i bloggen följ länk nedan eller i Skrotbokens forum (länkar finns även i högermarginalen).

Nedan följer exempel från både Skrotbokens fasta inspiratörer samt gäster från de olika veckorna.


Först ut är Svartrandig/Johanna som med sitt kort beskriver en stor inspirationskälla för henne, en specifik persons blogg.
Mini Art Journal vecka 9 av Svartrandig/Johanna



Näst ut är Skberg74 vars inspiration är oändlig, och som finns överallt, bland annat i naturen, böcker samt tidningar.
Mini Art Journal vecka 9 av Skberg74



Mahlin78 önskar att hon hade haft mer tålamod i sitt liv. Speciellt vissa veckor skulle det behövas mer än vanligt.
Mini Art Journal vecka 10 av Mahlin78


För vecka 10 reflekterar maxell kring ordet tålamod, som krävs när man odlar något eftersom det behöver pysslas om och få näring för att blomma ut i full prakt - precis som med egenskapen tålamod.
Mini Art Journal vecka 10 av maxell


Vecka 11 var ordet Värdefull och Pippin reflekterar över hur lätt det är att glömma bort att man själv är värdefull. Något för oss alla att tänka på!
Mini Art Journal vecka 11 av Pippin


Andra alstret för vecka 11 är det Kosepute som står för. Ett kort med tydligt budskap kring ordet Värdefull.
Mini Art Journal vecka 11 av Kosepute



Snorsk vet precis vad det är hon önskar sig -att hennes fantastiska och underbara familj får vara frisk och må bra.
Mini Art Journal vecka 12 av Snorsk


Pysseltjejens önskan handlar om en PT Cruiser, gärna svart med lite tribes på sig.
Mini Art Journal vecka 12 av Pysseltjejen

Har du precis hittat hit till oss och detta tema behöver du absolut inte känna någon panik kring att du missat något. Här skapar du i din egna takt och bara de veckor du känner att ordet passar dig. Vill du lägga upp en länk till ditt alster för en tidigare vecka hittar du länkar längst ner i detta inlägg.

Har du frågor eller funderingar är du varmt välkommen att maila oss, se nedan, eller hälsa på oss i vårt forum, länk dit finns i högermarinalen.
Lycka till!

Skrotbokens länkar
Mini Art Journaling av Mahlin78 och maxell
Uppföljning vecka 1-4 av Mahlin78
Uppföljning vecka 5-8 av Mahlin78
Ord vecka 1 av Mahlin78
Ord vecka 2 av Mahlin78
Ord vecka 3 av Mahlin78
Ord vecka 4 av Mahlin78
Ord vecka 5 av Mahlin78
Ord vecka 6 av Mahlin78
Ord vecka 7 av Mahlin78
Ord vecka 8 av Mahlin78
Ord vecka 8 av Mahlin78
Ord vecka 9 av Mahlin78
Ord vecka 10 av Mahlin78
Ord vecka 11 av Mahlin78
Ord vecka 12 av Mahlin78



Skrotbokens mail om du vill nå oss antingen med ditt alster eller sponsring av något slag.

av Birgitta/Bi

Idoler - så långt ögat kan nå - i alla fall lagom många för ett minialbum.

I första inlägget med inspirationsalster till månadens tävling skulle det egentligen ha varit med ett minialbum på idoltema. Jag (Bi) drabbades dock av det ena tekniska problemet efter det andra - du vet, datorer som kraschar, skrivare som inte vill skriva ut osv osv.
Nu knappt 14-dagar senare gör vi ett nytt försök. =)
Jag har gjort själva minialbumet men sedan fick Sam vara med och dekorera efter eget tycke och smak - det är trots allt hennes Idol-häfte. =)


Fram och baksida.
Framsidan fick bli lite mer glittrig då glitterfoamen fick bilda bakgrund till KaiserCraft pappret och dekorationerna. Pappret är lagt så att man skall kunna skriva på de rader som blir.
Några av alla läckra dekorationer som fanns med i sponsorspaketet.

Minialbum av Bi/Sam



Genomgående i hela albumet är att det är ganska rena ytor och få dekorationer men här har Rihanna fått en mycket symbolisk utsmyckning medan söta Selena får nöja sig med lite punchinella. På högersidan skall det komma en dekoration men Sam har inte riktigt bestämt sig för vad ännu. Troligen blir det något med silvertråden som fanns med i paketet.
Minialbum av Bi/Sam



Att Pink skulle ha något annat än rosa på sin sida är förstås helt otänkbart! =)
Alexandra Burke har fått ett A gjort av smältplast som dekoration tillsammans med det superglittriga och najsiga silverfärgade bandet.

Minialbum av Bi/Sam



Miley Cyrus får lite "Country stämmning" med tanke på favoritlåten just nu (med dansen inkluderad) samt sällskap med den första killen som kvalade sig in på top 7 placeringen av soloartister. Oskar Linnros i en mörk look. Pappret med sammetskänsla passar honom och här kommer till sist noterna; äntligen, med in i bilden!
Minialbum av Bi/Sam



Sisten ut av idoler får bli Daniel Adams-Ray, Snook-parter som han är med Oskar.
Bilden till höger visar albumet sett från sidan och där kan man tydligt se alla de små tag- fickorna som kan fyllas med information om artisterna ifråga.

Minialbum av Bi/Sam

Att det blev just 7 idoler beror på att det är så många tags som ryms i själva albumet. Albumet i sig har ytterligare ett uppslag men där tänker Sam skriva annat så det är helt odekorerat "bara" distressat, liksom albumet i övrigt.

Hur jag har gjort själva minialbumet kan du läsa här nedan. Jag har dessutom bigat en kartong som är något större än själva albumdelen och fäst den så att den passar runt albumet, detta för att få en stadigare och mer hållbar pärm.

Glöm nu inte att skapa och skicka in just ditt bidrag till månadens tävling som lyder ...
Inspireras av Melodifestivalen och dess glamour genom att använda någon form av ...

musiknoter OCH glitter

på valfritt alster.

Alla bidrag ska vara nyskapade för denna tävling.

Mer information finner du om du följer länken nedan eller klickar i tävlingsrutan uppe till höger på sidan.
Nedan finner du även länk till tutorial - minialbum.

Länkar
Pysslotektet - Webbutik
Pyssloteket - Nyhetsblogg
Pyssloteket - Inspirationsblogg


Skrotbokens länkar
Tutorial - minialbum av ett papper

Vi presenterar Pysslotektet - månadens sponsor mars 2011
Mars månads tävling " Glitter och glamour" -
Mars månads sponsor - Inspirationsalster del 1 - Innehåller alster med sponsormaterial från Pyssloteket. Alster på tema glitter och glamour/melodifestival som är inspiration till mars månads tävling, del 1
Tutorial - blomma, modell Kalla
Mall - blomma, modell Kalla
Mars månads sponsor - Inspirationsalster del 2 - Innehåller alster med sponsormaterial från Pyssloteket. Alster på tema glitter och glamour som är inspiration till mars månads tävling, del 2
Mall - Damsko - Högklackad damsko, ritad av Bi
Tutorial - damsko med hög klack
Mall - damsko med hög klack

av Birgitta/Bi

För något år sedan råkade jag på denna trevliga vikning av minialbum men jag hade inte blivit färdig till att testa - men nu var det dags för det också. Omdömet: Enkelt och effektivt!

I mina angivelser nedan har jag använt mig av ett 12x12" papper men naturligtvis kan du göra modellen mindre, så länge du behåller den kvadratiska formen.

Samtliga foton i detta inlägg av Bi

Du behöver:

1 papper 12 x 12"
skärmaskin
falsben eller liknande att biga med
dubbelhäftande tejp/lim
ev. kartong till ytterpärm



Börja med att biga vid 3, 6 och 9" - vrid pappret och gör likadant från det hållet, se bilden.



Nu är det dags att skära/klippa. Skär först från ena hållet upp tills en ruta återstår, vänd pappret och gör likadant i mitten (fast från andra hållet), vänd pappret igen och skär det sista snittet. Följ markeringarna på bilden



Dags att vika ihop albumet. Börja nerifrån högra hörnet och vik som ett dragspel, se bilden.



Har du börjat likadant som jag så kommer sista vikningen att göra att "dragspelet" hamnar överst.



Vik den delen med "dragspelet" in bakom pappret åt vänster och fortsätt därefter vika den sidan som ett dragspel.



Fortsätt på samma sätt tills hela pappret har vikts ihop i dragspelsform. Drag över vecken med falsbenet; eller motsvarande, så att vecken blir "krispiga".



Så här skall minialbumet se ut nu. Passa gärna på att göra uttag där man skall kunna greppa tagsen sedan. Observera vilka som skall öppnas uppåt respektive åt sidan, det blir en hel sida främst och längst bak - det är dessa som blir pärmarna.



Dags att limma/tejpa. Titta och prova gärna efter ett par gånger så du säkert limmar rätt kant. Den högraste sidan på denna bilden är själva pärmen.



Den andra sidan fästs ihop så här. Fortsätt med de följande sidorna växelvis tills du har fått ihop alla fickorna.



Så här skall det se ut när det är färdigvikt och limmat. Försättsblad/pärm, öppning uppåt, öppning i sidan, öppning uppåt, öppning i sidan och så vidare.

Det var allt som "krävdes" - förhoppningsvis har du nu fått ihop ett minialbum som du kan börja färga, klä med papper, dekorationer, bilder och så vidare. Variationsmöjligheterna är stora. Vill du se vad som blev av detta album följer du länken här.

Skrotbokens länkar
Idol - ett minialbum på musiktema av Bi

Av Cissi

Glitter och glamour ... den första inspiration som kom till mig när jag öppnade det gnistrande paketet från Pyssloteket fick mig att minnas den här typen av sko.


Sko skapad av material från månadens sponsor Pyssloteket

Jag gjorde den första gången efter en förlaga som jag hittade i ett halloween-nummer av tidningen PaperCraft från 2006. Det är ett enkelt mönster som kan förändras i det oändliga med lite fantasi. Skriver du ut mallen i A4 format kan skon användas som en liten presentask. Eller gör ett par i miniatyr och häng runt en vinflaska som en värdinnegåva.

Samtliga foton i detta inlägg av Cissi

Du behöver:
Mall till skon, 2 delar, se separat inlägg
1-2 cardstock eller mönsterpapper (Mallarna får plats på ett 12" x 12" papper om du ritar av dem och placerar skons spetsar i motstående hörn)
sax
lim/dubbelhäftande tejp
dekorationer

Beskrivning av monteringen av skon:


Jag tycker det är smidigast att skriva ut mallen på baksidan av de papper som ska användas. Mallen består av två delar, själva skon och ett foder.



Klipp ut längs de heldragna linjerna och vik längs de streckade.



Det här steget är inte nödvändigt. Men om man vill att botten ska följa skons kurva, kan man klippa några hack längs uppviket. Då det lättare att forma.



Börja med klacken. Stryk på lim eller använd dubbelhäftande tejp.



Montera ihop klacken som bilden visar.



Limma botten längs skons inner-sida. Vänta med att montera ihop framdelen



Sen är det dags för fodret. Vik längs de streckade linjerna.



Limma fast inne i skon.



Montera till sist ihop framdelen på skon. Nu är själva grundmodellen färdig.



Med några enkla medel kan skon förändras. Det behövs bara några pappers remsor och dekorationer. Låt fantasin flöda.

Lycka till!

Skrotbokens länkar
Mall - Damsko med hög klack

Vi presenterar Pysslotektet - månadens sponsor mars 2011
Mars månads tävling " Glitter och glamour" -
Mars månads sponsor - Inspirationsalster del 1 - Innehåller alster med sponsormaterial från Pyssloteket. Alster på tema glitter och glamour/melodifestival som är inspiration till mars månads tävling, del 1
Tutorial - blomma, modell Kalla
Mars månads sponsor - Inspirationsalster del 2 - Innehåller alster med sponsormaterial från Pyssloteket. Alster är inspiration till mars månads tävling, del 2

av Cissi

Mall till Damsko med hög klack

Mallen är anpassad för A4-format.


Mall till damsko med hög klack, ytterdel

Klicka på bilden för att öppna en pdf-fil som kan skrivas ut.

Mall av Cissi



Mall till damsko med hög klack, ytterdel

Klicka på bilden för att öppna en pdf-fil som kan skrivas ut.

Mall av Cissi


Tillvägagångssätt:
Se separat inlägg här.

Exempel på damsko enligt denna mall.


Damskor av Cissi


Skrotbokens länkar
Tutorial - Damsko med hög klack

Vi presenterar Pysslotektet - månadens sponsor mars 2011
Mars månads tävling " Glitter och glamour" -
Mars månads sponsor - Inspirationsalster del 1 - Innehåller alster med sponsormaterial från Pyssloteket. Alster på tema glitter och glamour/melodifestival som är inspiration till mars månads tävling, del 1
Tutorial - blomma, modell Kalla
Mars månads sponsor - Inspirationsalster del 2 - Innehåller alster med sponsormaterial från Pyssloteket. Alster är inspiration till mars månads tävling, del 2

av Birgitta/Bi

Idag låter vi inspiration på temat glitter och glamour cirkla kring festen, du vet den där då de höga klackarna åker på! =)

De tidigare inlägget med sponsorsmaterial var klart inspirerat av musiktema i samband med musikfestivalen men idag finner vi inspiration i det faktum att det just den 23e mars 1987 var premiär för den dagliga såpoperan Glamour på tv-nätverket CBS i USA.
Glamour (eng. The Bold and the Beautiful) är en av världens mest sedda TV-serier och den utspelar sig i Los Angeles modevärld. Familjen Forrester regerar med sitt Forrester Creations men bakom den lyxiga fasaden döljer sig maktkamper, kärlekstrassel och familjekonflikter.

Vi lämnar dock trassel och konflikter därhän och tittar istället närmre på modevärldens attribut nummer ett - glitter, glamour OCH de högklackade skorna.

Idag bjuder vi in till fest - kanske en fest ägnad enbart till damerna i vår bekantskap ;) men först en titt på det härliga material vi fick att arbeta med.

Sponsorskit från ...


Pyssloteket som sponsrar Skrotboken i mars 2011



Sponsorsmaterialet
Vi fick som sagt ett sponsorspaket från Pyssloteket med en känsla av glitter och glamour. Så här såg det ut.


Sponsorskit från Pyssloteket
Foto av Bi

Kitet består av ett vitt och ett svart cardstock 12*12", två enfärgade cardstock i 6*12", ett mönsterpapper med svart velvet 6*12" samt ett blandat dekorationspaket med punchinella, blommor i flera storlekar och sorter, flera glittriga härliga band, kristall, metalltråd med mera, med mera. Hela ljuvligheten finns med på bilden.


Tre vackra papper från KaiserCraft 6*12" som är lika ljuvliga på fram- som baksidan.
Sponsorskit från Pyssloteket

Foto av Bi

Innan vi så tittar på dagens festtema vill vi passa på att påminna om månadens tävling - Du har väl inte missat den?
All nödvändig information om tävlingen och den läckra vinsten finner du här, samt om du följer länken sist i inlägget.

Äntligen - Party time!
Som du strax märker är det gemensamma temat för dagen högklackat och det får gå igen i alla dagens alster.

Ett inbjudningskort måste naturligtvis sändas ut i god tid innan festen. Redan här sätts prägeln på den kommande festen. Elegans, lagom med glitter och förstås glamour! Den högklackade skon ett måste!
Här har jag använt mig av de stiliga papprena från KaiserCraft för att framhäva elegansen, observera gärna att jag har använt mig även av kant-bården som extra utsmyckning. Till höger om skon skulle man möjligen kunna ha skrivit/stämplat "Inbjudan" eller "Välkommen" men eftersom jag saknar dylik stämpel och min handstil inte ger så särdeles elegant intryck har jag valt att ha all text på insidan av kortet.

Inbjudningskort av Bi

Efter att inbjudan är skickad och gästerna har OSA:t är det dags att duka för middagen.


Placeringskort är altid trevligt att ha, framför allt om inte alla gästerna känner varandra sedan tidigare.
Komplement vid dukningen är ett Meny-kort. Här kan antingen skrivas direkt i kortet alternativt fästas in ett tryckt lösblad. Liksom vid inbjudan ovan har jag avstått från att Skriva/stämpla in texten Meny (som även nu bör sitta till höger om skon fast på bakgrundspappret).
Även här går samma tema igen. Kaisercraft papper, återigen har jag använt mig av den vackra kant bården som dessutom fått lite extra bling med hjälp av en Sakura glitterpenna samt förstås - sko med dekoration.

Placerings- och Menykort av Bi



För lite extra bling, har jag gjort en servettring av den starkt cerise glitterfoamen/mossgummit. För att mildra lite av glittret fäste jag webribbon runt. Gjorde hål med håltång och snörde med likadant band som jag använt till de övriga alstren för att få en sammanhållande effekt.
Servettring av Bi



Dukningen som helhet
Foto av Bi

Komplement till dukningen är den fina kuvert gåvan som Cissi har gjort. Hur man gör den presenteras i separat inlägg imorgon.


En gåva vid det dukade bordet vid tjejmiddan, antingen med godsaker i eller med några minikosmetik-varor som parfymprov, hudlotion... ect.
Damsko av Cissi

Om du vill göra fler ge bort gåvor kan det kanske passa med ett mobilsmycke.
Den som har god syn såg kanske att det lös lite rött vid det ena fotets glas - naturligtvis finns det även vinglasmarkörer att tillgå, kvällen/natten kan ju bli lång och förr eller senare tar minglandet vid. =)
Jag har gjort mina markörer själv men för den som vill köpa "the real thing" har Anna superfina små skor; och mängder av andra läckra charms, i butiken och dessutom väldigt lämpligt dessa olikfärgade mobilpyntssnören.


En glasmarkör som samtidigt blir ännu en gåva - ett mobilsmycke. Just här har jag ritat av skomallen (se inlägg nedan) på en bit krympplast - målat den och så in i ugnen. Det är ju hur kul som helst att arbeta med krympplast. Tänk bara på att den krymper med en tredjedel ungefär.
Om du som här vill göra ett hål - kom ihåg att göra det innan krympningen OCH att tänka på att även det blir mindre. Som syns på bilden har jag valt att inte klippa rent runt hela klacken. Det ger bättre stabilitet så här.

Glasmarkör av Bi

Mallar på de skor jag ritat och använt mig av återfinns nedan.

Lycka till med ditt eget glittriga skapande - glöm inte att tävlingen pågår ända fram till 31 mars kl. 23:59 så ännu finns det tid! Vinsten är lockande!

Ett stort tack till Anna och Pysslotektet för de underbara kit som Cissi och jag (Bi) fick att arbeta med.

Länkar
Wikipedia om Glamour (TV-serie)
Pysslotektet - Webbutik
Pyssloteket - Nyhetsblogg
Pyssloteket - Inspirationsblogg


Skrotbokens länkar
Mall - Damsko - Högklackad damsko, ritad av Bi

Vi presenterar Pysslotektet - månadens sponsor mars 2011
Mars månads tävling " Glitter och glamour" -
Mars månads sponsor - Inspirationsalster del 1 - Innehåller alster med sponsormaterial från Pyssloteket. Alster på tema glitter och glamour/melodifestival som är inspiration till mars månads tävling, del 1
Tutorial - blomma, modell Kalla
Mall - blomma, modell Kalla
Tutorial - damsko med hög klack
Mall - damsko med hög klack

Prenumerera på: Inlägg (Atom)