av Bi

I dag inför den stora melodifestivalfinalen i Globen presenterar vi lite inspiration till mars månads tävling "Glitter och glamour".

Underteckand (Bi) och Cissi fick för en tid sedan ett underbart sponsorspaket i vår hand. Ett kit med känsla av glitter och glamour sposrat av ...


Pyssloteket som sponsrar Skrotboken i mars 2011


Idag tar vi fasta på musiktemat som också kommer igen i tävlingen både i Globen och här i Skrotboken. Du har väl inte missat den?
All nödvändig information om tävlingen och den läckra vinsten finner du här, samt om du följer länken sist i inlägget.

Sponsorsmaterialet
Vi fick som sagt ett sponsorspaket från Pyssloteket med en känsla av glitter och glamour. Så här såg det ut.


Sponsorskit från Pyssloteket
Foto av Bi

Kitet består av ett vitt och ett svart cardstock 12*12", två enfärgade cardstock i 6*12", ett mönsterpapper med svart velvet 6*12" samt ett blandat dekorationspaket med punchinella, blommor i flera storlekar och sorter, flera glittriga härliga band, kristall, metalltråd med mera, med mera. Hela ljuvligheten finns med på bilden.


Tre vackra papper från KaiserCraft 6*12" som är lika ljuvliga på fram- som baksidan.
Sponsorskit från Pyssloteket

Foto av Bi

Med ett sådant underbart paket är det inspirerande att sätta sig och skapa. Idag presenterar vi de alster som har anknytning till musik, i kommande inlägg blir det mer fokus på glitter och glamour.


En bild från en jul då Sam och morfar musicerade tillsammans.
Här har jag använt mig av de härliga KaiserCraft papprena. Jag har rivit dem och lagt lager på lager för att bilda bakgrund till fotot. Fågeln ritade jag på frihand och klippte ur ett av KaiserCraft papprena. Bakom sitter en av de fjädrar som också var med i paketet. Metallblommorna fick en liten hjärtformad brad som centrum.
Lägg också märke till textraden som finns på nederkanten av det ena KaiserCraftpappret. Det är perfekt när de även utnyttjar kanten på det viset.
Silverbandet sitter i en tag med dold journaling.

Layout av Bi

Cissi har på ett färgsprakande sätt skildrat en stor händelse där musiken stod i centrum.


Här är den ena av de två layouter jag skapat av kitet. (Red. anm: Den andra presenteras i kommande inlägg.)
En layout som går i cerise, grått och vitt med foton från när Simons klass höll en musikal med Majas visor förra våren.
Simon var kanin – dräkten sydde jag kvällen innan och du hittar ett enkelt mönster till den här på Skrotboken.
Av den glittrande foamen klippte jag två uddiga bårder, en av dem stansade jag också hål i. Prickarna från hålen använde jag som dekoration i nederkanten. Kronbladen på blommorna rullade jag innåt runt en virknål för att få mer dimention på dem. I mitten en spegelmosaik och en bling-sten samt en matchande knappnål genom den ena. Mönsterpappren från KaiserCraft är lika snygg på båda sidorna. På ett av dem stansade jag en uddkant och dekorerade med glitter foamprickrna nedanför. Nätbandet blev en läcker bård kantad med satinband. Paljettbandet ger extra bling till layouten.

Layout av Cissi

Länk till Cissis mönster finns i länklistan nedan. Kan vara bra att ha till hands nu när påsken närmar sig - en liten påskhare kanske kan behöva en ny vårkostym.

På den sista layouten för idag är det inte använt så mycket av sponsormaterialet men det är däremot använt sådant som jag (Bi) normalt tycker är svårt att arbeta med. =)


Jag brukar vare sig använda särskilt mycket foam eller punchinella så för mig blev det lite av en utmaning att komma på något att göra med dessa.
När jag passerade blomdisken i affären såg jag en Kalla och kom på att jag kunde göra egna blommor. Eftersom de är ganska kraftfulla ville jag hålla layouten tämligen enkel, mer som ett stilleben. Om jag lyckades eller inte tja, det överlåter jag åt dig att bestämma. =) Fotot är från den tiden då Sam brukade leka med Bratz -hon hade en hel uppsättning av Rock Angels och många lekar gick ut på att anordna olika konserter och drömma sig bort till ett liv i lyx och glamour bland musikens stora stjärnor. =)
Ur sponsorskitet har hag här använt den svarta cardstocken och den cerisa glitterfoamen; som fick bli min variant av Kallor, samt några bitar av punchinellan.
Bilden av Sam är monterad på distanskuddar så det ser ut som om hon sitter på blomskaftet.

Layout av Bi

Hur jag gjorde för att framställa mina blommor kommer att presenteras i en minitutorial imorgon.

Ett minialbum där du kan spara på idolbilder eller annat är på gång men har tyvrr inte hunnit torka ännu. Inlägget kommer att kompletteras med detta när det är klart.

Det var allt för idag - nu hoppas jag att du tar chansen att vinna den härliga vinsten som Pyssloteket sponsrar med. Du har hela månaden på dig, men varför vänta? Försök få tid redan nu i helgen och skicka in ditt bidrag av "Glitter och glamour i musikens tecken".

Vi återkommer med mer glitter och glamour den 23e mars då vi bjuder in till fest, sååå ... "put your high heals on" och gör dig redo för party!

Länkar
Pysslotektet - Webbutik
Pyssloteket - Nyhetsblogg
Pyssloteket - InspirationsbloggSkrotbokens länkar
Sy en kanindräkt av Cissi

Vi presenterar Pysslotektet - månadens sponsor mars 2011
Mars månads tävling " Glitter och glamour" -
KOMMANDE INLÄGG - Innehåller alster med sponsormaterial från Pyssloteket. Alster är inspiration till mars månads tävling, del 2
KOMMANDE INLÄGG - Inkomna bidrag och vinnare till tävling under mars månad med sponsrad vinst från Pyssloteket

2 kommentarer:

Cissi sa...

Vilka läckra blommor du gjort Bi! Kul sätt att använda glitter-foamen.

Arvet sa...

Tack snälla!

Om jag bara får scannern att fungera så kommer en tutorial också. =)