Av Cissi

Glitter och glamour ... den första inspiration som kom till mig när jag öppnade det gnistrande paketet från Pyssloteket fick mig att minnas den här typen av sko.


Sko skapad av material från månadens sponsor Pyssloteket

Jag gjorde den första gången efter en förlaga som jag hittade i ett halloween-nummer av tidningen PaperCraft från 2006. Det är ett enkelt mönster som kan förändras i det oändliga med lite fantasi. Skriver du ut mallen i A4 format kan skon användas som en liten presentask. Eller gör ett par i miniatyr och häng runt en vinflaska som en värdinnegåva.

Samtliga foton i detta inlägg av Cissi

Du behöver:
Mall till skon, 2 delar, se separat inlägg
1-2 cardstock eller mönsterpapper (Mallarna får plats på ett 12" x 12" papper om du ritar av dem och placerar skons spetsar i motstående hörn)
sax
lim/dubbelhäftande tejp
dekorationer

Beskrivning av monteringen av skon:


Jag tycker det är smidigast att skriva ut mallen på baksidan av de papper som ska användas. Mallen består av två delar, själva skon och ett foder.Klipp ut längs de heldragna linjerna och vik längs de streckade.Det här steget är inte nödvändigt. Men om man vill att botten ska följa skons kurva, kan man klippa några hack längs uppviket. Då det lättare att forma.Börja med klacken. Stryk på lim eller använd dubbelhäftande tejp.Montera ihop klacken som bilden visar.Limma botten längs skons inner-sida. Vänta med att montera ihop framdelenSen är det dags för fodret. Vik längs de streckade linjerna.Limma fast inne i skon.Montera till sist ihop framdelen på skon. Nu är själva grundmodellen färdig.Med några enkla medel kan skon förändras. Det behövs bara några pappers remsor och dekorationer. Låt fantasin flöda.

Lycka till!

Skrotbokens länkar
Mall - Damsko med hög klack

Vi presenterar Pysslotektet - månadens sponsor mars 2011
Mars månads tävling " Glitter och glamour" -
Mars månads sponsor - Inspirationsalster del 1 - Innehåller alster med sponsormaterial från Pyssloteket. Alster på tema glitter och glamour/melodifestival som är inspiration till mars månads tävling, del 1
Tutorial - blomma, modell Kalla
Mars månads sponsor - Inspirationsalster del 2 - Innehåller alster med sponsormaterial från Pyssloteket. Alster är inspiration till mars månads tävling, del 2

0 kommentarer: