av Bi och maxell

I norra delen av landet ligger snön fortfarande tung medan landets södra delar kan stoltsera med krokusar i trädgården och en begynnande vår. Ännu har hela landet frostnätter och det finns inga blåsippor som står ute i backarna. Därför kan vi fortfarande; åtminstonde enligt Anna Maria Roos text i visan som Alice Tegnér tonsatte 1895, med rätta påstå att "än är det vinter kvar, säger mor".

Vi tar fasta på detta och låter våra barn inreda sina tittskåp. I höstas visade de sina tolkningar av hur hösten kunde tas med in och visas upp (se länk nedan). Nu är det hög tid för en vintertolkning.

Snöfritt?
Det är lite vanskligt att packa skåpet fullt med snö om det skall stå inomhus. Därför fick barnen hitta andra vägar istället.

Sam tog vara på en del av de figurer som tidigare prydde sin plats i fjolårets julkrubba och placerade in dem i deras nya vintermiljö när julen väl hade plundrats och "kastats ut".


Jag har valt att låta några figurer från krubban få flytta in i mitt tittskåp.

Barnen har naturligtvis snöbollskrig och åker släde i snön medan snögubbarna tar en paus och grillar korv.

Undrar om de har det skönt vid brasan? Tycker det ser lite farligt ut. =)
Själv har jag bara haft snö att busa runt i under 4 dagar på hela vintern.

Tittskåp av SamLite närbilder. Observera att den enda korv Sam gillar är röde pölser.
Tittskåp av Sam

Allt annat än snöfritt
Hos maxell med son täcks marken av metervis med snö. Det är kallt och igår snöade det - igen. Vi behöver bara titta ut genom fönstret för att få inspiration till vårt tittskåp.


Den här vintern har det varit en "riktig" vinter. Vi har haft och har än metervis med snö som täcker marken. Därför var snötemat givet. Figurerna är en udda uppsättning som vi inte använde till något speciellt. Nu drar tomten en vals på sitt dragspel och den luvbeklädda hunden gungar i takt. De befinner sig i ett frostbitet vinterlandskap där snön faller.
Tittskåp av grabben och maxellFrostbitna närbilder.
Notera speciellt sockerteckningen som utgör bakgrund. Det gnistrar om den...

Tittskåp av grabben och maxell


Snart är det dags för påsklov. Vad är väl ett påsklov utan snö? Även om våren har gjort sin entré - åtminstone i vissa delar av landet - föreslår vi att lovet kan användas till att skapa ett tittskåp med vintertema.

Skrotbokens länkar
Våra barn tar in hösten av Bi och maxell - Höstens tittskåp
Se kristallklart - skapa kring snö och vinter av maxell

0 kommentarer: