av Birgitta/Bi

I morgon lördag får vi alla möjlighet att ta ställning till hur vi vill se vår framtid! Över hela världen firas Earth Hour.

Earth Hour är en internationell kampanj som ber privatpersoner, organisationer, föreningar, kommuner och företag att under en timme släcka ner så mycket lampor som möjligt; helst helt och hållet, och att stänga av alla sina icke-nödvändiga elektriska apparater. Detta för att spara energi och för att i förlängningen även minska växthusgaser. Det är en kampanj som bland annat drivs av Värlsdnaturfonden i ett försök att få oss att stanna upp och tänka till om den globala uppvärmningen.Det började i Australien
Första gången Earth Hour hölls var i Sydney, Australien den 31 mars 2007. Resultatet då var att 2,2 miljoner Sidneybor och företag minskade Sidneys elförbrukning med 10,2%.

Sverige debuterade redan året därpå men i en blygsam omfattning där Örebro kommun och Kungliga slottet deltog. I år är det första gången som Sverige officiellt deltar i Earth Hour, även om vi har deltagit i mer eller mindre omfattning även tidigare.
Vid skrivande stund är det hela 2848 städer i 84 länder som har anmält sig till Earth Hour. Gå gärna in på länkarna nedan för att se hur det ser ut i just din kommun.

På Earth Hours hemsida kan du anmäla ditt intresse eller berätta vad du planerar att göra för att hjälpa till.Lördag 28 mars kl. 20.30-21.30
Ett klockslag att minnas!

Vi på Skrotboken har bestämt oss för att utmana alla våra sinnen under denna timma och skapa något alster helt i mörker! Vi uppmanar dig att göra det samma.

Vår utmaning består i att lägga ut och montera färdigt ett alster; tyvärr alla digi-scrappare så fungerar det inte denna gång utan ni får hitta på annat =0), i fullständigt mörker. Du får lov att förbereda och lägga ut och planera ditt arbete i förväg men själva monteringen skall ske i mörker. För att slippa att vi limmar fast oss i bordet eller liknande rekommenderar vi tejpning och det viktigaste - alla alster skall ha något fastsatt med häftapparat.

Reglerna är alltså: montera i mörker och alstret skall innehålla minst en staple/häftklammer.

Vi kommer att publicera våra alster i börja av april. Om du hinner vill vi gärna att du också gör det möjligt att publicera ditt bidrag genom att lämna en kommentar med en fungerande länk till din tolkning eller enligt information i högerkanten.

Senare "inskickade" bidrag är naturligtvis också välkomna! Nu hoppas vi att ni också gillar utmaningar och att vi kan få se många tokiga, roliga och sköna alster att få inspireras av och få visa upp här i bloggen.We celebrate Earth Hour
Skrotboken challenges you to create something during the Earth Hour. For more information concerning Earth Hour please follow the links below.

The item you create (layout, card, altered) shall be assembled in total darkness and must have at least one staple on it.

You are allowed to plan ahead and prepare your work but as mentioned the process of assembling shall be done in darkness.

Please leave a comment with a working link to your work of art! We are looking forward to publish some crazy, fun, awesome and inspiring works in Skrotbokens blog.

Länkar
Earth Hour
Earth Hour, Wikipedia
WWF, Earth Hour

0 kommentarer: