av maxell

Vi går mot ljusare och ljusare tider, men ännu ett tag håller mörkret sig kvar. I det här inlägget låter vi oss inspireras av mörkret i allmänhet och goth och det gothiska i synnerhet.

Alla alster går i färger som är ganska typiska den gothiska kulturen, svart med inslag av rött, lila och rosa.

Milo har låtit sig inspireras av mörkret och gothen, och använt de här underbara motiven till att göra kort i lite annorlunda tappning. Milo gillar att göra kort med mycket detaljer, och att allt hör ihop i ett tema. Så, titta noga så du inte missar några roliga detaljer.


På kortet ovan har jag använt svart kortbas, och två rektangulära sitter lite omlott. Dem har jag chalkat runt kanterna, och även blommorna. Svart spets tillsammans med en egenhändigt tillverkad kista. Alla motiv är stämplade, utklippta och målade med distresser. Den stora spindeln är utstansad och målad med stickles samt vit penna. Texten är stansad.
Kort av MimmelieKortet ovan är svart bas. Jag har klippt ut silvrigt tygnät i en cirkel. Över den har jag satt ett lilamurrigt papper, även det i cirkel. Dödskallen är grungeboard och färglagd med distressfärg, samt embossad med distressembossingpulver för lite "smutsig, rivig" look. I mitten på blommorna sitter små metallblommor, och ståltråd som jag snurrat runt en penna. Alla motiv är stämplade och målade med distresser.
Kort av MimmelieÄven här har jag använt mig av svart kortbas. Sen har jag satt två papper, ett rosa och ett svart, i två lager på varann. Svirlarna och fjärilen är utstansade. Tvärsöver kortet sitter ett rosa band med silverdetaljer. Motivet är stämplat, utklippt och målat med distresser. Papper och blommor är chalkade runt kanterna. Jag har även satt lite stickles på blommorna och vissa detaljer.
Kort av MimmelieKortet är dubbelt, utklippt som en kista. Över har jag mönstrat papper. I alla 6 "hörn" sitter det smyckes"mellandelar". De är snygga detaljer även i mitten på blommor.

Spindeln och tjejen är utklippta stämpelmotiv, målade med distresser. Jag har använt svart punchinella på ett par ställen, och det sitter ett metallhänge under fjärilen. Fjärilen är gjord av fjädrar och en riktigt häftig detalj!

Kort av Mimmelie

Jag (maxell) spann direkt igång på kisttemat. Det här är en presentask till någon speciell. Jag har lagt i (makabra) godisbitar, men asken kan också användas till till exempel ett smycke.


Kistan är en rätt typisk ingrediens i gothkulturen och därför valde jag att ge mig i kast med att tillverka en sådan. Jag började med att kika på hur klassisk (amerikansk) kista är utformad. Med det som utgångspunkt ritade jag en mall och klippte ut ett provexemplar som jag vek ihop. För extra stabilitet justerade jag mallen och på andra försöket kom denna kista till.

Det var givet att kistan skulle vara svart, ha ett slitet utseende och att insidan skulle vara klädd i rött. Sammet hade kanske varit mer passande, men nu hittade jag bara det här röda lacktyget. Effekten blev över förväntan.

Innehållet i asken kanske kan te sig stötande för någon. Min mor kommenterade till exempel det hela. Jag svarade att va gör man då? Ska det vara ska det vara. :)

Det här är helt enkelt en perfekt ask att ge bort till den som gillar goth.

Kistask av maxellMakabra(?) närbilder
Foton av maxell

Mimmelies dotter Jennifer har skapat en annan gothinfluerad ask i härligt svart och rosa.


Jag har målat lådan med Dabbers, svart och rosa. Sen har jag klistrat på papper, band och stansat ut bokstäverna. Motivet är stämplat och målat med distresser. Det sitter bling på bandet.
Ask av av LilliumAsk av Lillium


Skrotbokens länkar
Goth av Mimmelie
Mall till Kistask av maxell

1 kommentarer:

Emma sa...

Hejsan!
Gillar din kist-låda skarpt! :)
Du har inget mösnter till den, nämligen en kompis som fyller år och jag tänkte göra en kist-låda för att lägga presenten i..
Mvh/Emma