Förlåt!

on 28 augusti 2012

Marie/missan78

Detta inlägg handlar om att säga förlåt.
I går den 27 augusti var det “Global Forgiveness Day”. Med anledning av detta skapar vi valfritt alster med ordet “förlåt”.


Global Forgiveness Day började firas 1994 i Victoria, British Columbia. Så sakteliga spred sig företelsen och fler och fler människor deltog, media började bevaka och sprida information om dagen. Det blev en nationell dag, “National Forgiveness Day” till mer än namnet.
Efter ett tag ändrades namnet till “Global Forgiveness Day” som det heter i dag. Namnet ändrades för att bättre spegla önskan om en spridning utanför landets gränser. Idag drar Skrotboken sitt strå till stacken genom att uppmärksamma dagen.

I vår tid är det viktigt att kunna be om förlåtelse. Att inte behöva ha en massa olösta konflikter utan att kunna reda ut det som man går och grubblar på. På hemsidan där det står om denna dag hittade jag dessa ord:

"Forgiveness offers the possibility of two types of peace:
peace of mind -- the potential healing of old emotional wounds,
and peace with others -- the possibility of new, more gratifying relationships in the future."
I översättning ungefär:
"Förlåtelsen erbjuder möjligheten till två typer av fred:
sinnesro - den potentiella läkningen av gamla känslomässiga sår
fred med andra - möjlighet till nya, mer glädjande relationer i framtiden"
Att kunna säga förlåt är viktigt.

Förlåt
Att säga förlåt kan vara svårt och kanske kan en början vara att skicka ett kort. Det första alstret är ett kort som cri_kee har gjort.


Jag har gjort ett stafflikort i modell mindre. Denna storlek är perfekt om man vill använda sig av spillpappershögen som har en förmåga att växa ...
Kort av cri_kee

Tänk om vi alla hade varit bättre på att säga förlåt att inte gå och grubbla på saker, vi hade mått mycket bättre tror jag. Nästa alster är också ett förlåt kort.


Hittade ett miniblock med bilder från förr. Den här är klockrent för temat. (Om man har en svartare form av humor...)
Kort av lillylvaDetaljbild av lillylvas kort
Kort av lillylva

Man kan ju göra små misstag också, som man behöver be om förlåtelse för. Nästa kort av Chruss är för en missad födelsedag.


Ska ju öppet erkänna att jag glömt att få iväg grattiskort i tid mellan varven. Så när jag fick se den där Hoppsan-stämpeln var den given i samlingen. Stämplat motivet som är en liten Peacetjej dessutom, målat med MCP (pigmentpennor + lösningsmedel) och stämplat Förlåt + hoppsantexten.
Kort av Chruss

Det sista alstret är en layout, om att be om förlåtelse för något man gör, som att fota någon som inte tycker det är så roligt att bli just fotograferad.


Jag har en förkärlek att fota min man - som verkligen ogillar det väldigt mycket! Så för mig var det här temat perfekt för att göra en förlåt-layout till honom!
Varför jag gillar att foto honom så mycket?! Jag älskar honom - så enkelt är det "

Layout av Mahlin78


Ja, man kan be om ursäkt och förlåtelse på många sätt. Jag tror att det viktigaste är att man vågar erkänna att man gjort något som är fel eller missat något som man borde gjort. Man mår så mycket bättre av att slippa gå och grubbla över saker som blivit fel.
Vad kan då passa bättre än att be om förlåt för att detta inlägg blev försenat, det skulle varit på bloggen redan i går. Men misstag kan ju alla göra. Förlåt!

Länkar

- Global forgiveness day


Skrotbokens länkar

- I seriens magiska värld av Maxell - Ett inlägg om serier, innehåller ett förlåtmigkort
- Mjau för garn av Maxell - Ett inlägg om olika katthändelser, innehåller ett förlåtmig kort
- Skrotboken firar WCMD 2010 - Samlingsinlägg från 2010 med länkar till flera inlägg med kort samt tutorials för olika kort
- Skrotboken uppmärksammar WCMD 2009 - Samlingsinlägg från 2009 med länkar till flera inlägg med kort samt tutorials för olika kort

0 kommentarer: