Tutorial - Egna bokstavsstämplar

on 8 september 2011

av Pippin

Att göra egna stämplar med bokstäver låter kanske svårt och krångligt, men jag ska visa tre olika sätt att göra sina egna stämplar.

Att göra egna stämplar är både roligt och enkelt, man får dessutom helt egna stämplar som ingen annan har. Helt klart en lämplig aktivitet så här på Internationella Läskunnighetsdagen.

Metod 1
Stansa ut bokstäver i mossgummi med en diecutmaskin.Metod 2
Skriv ut roliga bokstäver från datorn på ett vanligt skrivarpapper och skär sen ut dem med en hobbykniv eller skalpell. Ta en bit mossgummi och rita konturerna som du fått i pappret. Klipp sedan ut dem med en liten sax.Metod 3
Använd gummirester från renskärning av gummistämplar. Klipp raka delar och tejpa fast dem med dubbelhäftande tejp på en plastbit från någon förpackning.
Att stämpla ...
När man sen stämplar använder man samma metod till alla tre varianterna. Sätt en bit dubbelhäftande tejp på en akrylkloss. Sätt fast bokstäverna i tejpen och stämpla. Tänk på att sätta dem spegelvänt på klossen annars blir trycket spegelvänt. Tänk också på att det kan vara olika tjocklek på de olika varianterna. De i gummi kanske inte har samma tjocklek som de i mossgummi.
Nedan kan ni se hur det ser ut när jag stämplat.
Jag har sen gjort ett kort av det hela. Jag har också använt lite andra saker som masker på pappret för att få lite mer mönster och kladdat lite med olika färger. Det blir lite grunge-inspirerat.


Kort av Pippin


Skrotbokens länkar
Internationella Läskunnighetsdagen av Birgitta/Bi, under dagen kommande inlägg

0 kommentarer: