Tutorial - Stämpla på ljus

on 29 november 2010

av Pippin

Dekorera dina ljus genom att stämpla på den. I det här inlägget visar jag hur du gör.

Information: Alla bilder och text i denna tutorial är av Pippin. Övriga inspirationsalster är av var inspiratör.


Börja med att plocka fram ljus, stämplar du vill använda, vitt silkespapper eller en vit servett och stämpeldyna.

Jag färglägger med Tombows som är vattenlösliga så jag använder en vattenfast dyna.
Jag har stämplat på vitt silkespapper och färglagt mina motiv. Var lite försiktig när du färglägger för pappret är ganska tunt och känsligt.Nu ska du klippa ut dina motiv. Du behöver inte vara så noga när du klipper eftersom det vita kommer att sjunka in i ljuset och syns inte.Nu lägger du på ditt stämpelmotiv på ljuset och tar du din embossingfön eller värmepistol och värmer på motivet. Det blir lite flygigt så du kan hålla ner motivet med till exempel ett penselskaft. Man kan också klippa till en bit bakplåtspapper, lägga det runt ljuset (med motivet under) och värma. Kolla ibland att det fäster annars får du värma lite till. Jag brukar dutta lite med fingret för att fästa motivet.Sen kan du dekorera ljuset som du vill. Jag har duttat med Pearl Maker längst ner på ljuset och satt på ett filtband och ett guldsnöre med charm.

Tänk bara på att det du dekorerar med antingen går att ta bort innan man tänder ljuset eller att det inte är eldfarligt.
Här är två ljus jag gjort, ett med stämpelmotiv på silkespapper som ovan och det andra ett urklippt motiv från en servett. Tillvägagångssättet är detsamma.
Stämplade ljus av Pippin

Vill du ladda ner Pippins tutorial i PDF-format klickar du här. Blir du inspirerad av denna tutorial vill vi gärna att du länkar tillbaka till detta inlägg samt lämnar en kommentar med direktlänk till det du skapar.

Ytterligare inspiration för att stämpla på ljus kommer från pysseltjejen.


Jag stämplade på 2 olika sätt.

Guldtexten är embossad. Jag stämplade med VersaMark och strödde på embossingpulvret på silkespappret och sen värmde jag fast det på ljuset. Inspire, dream och imagien är ett par stämplar som har legat länge och nu när det är inne att sätta upp en massa ord här och var kunde det ju passa på ljuset :)

Jultexten är en vanlig stämpel och jag har smält fast lite röd silkespapper som kanter. Det finns ett hjärta på sidan som jag har lagt på lite rött glitterlim.

Stämplade ljus av pysseltjejen


Skrotbokens länkar
Stearin - Flera alster inspirerade av och/eller med stearin
Tutorial - Stämpla på ljus av Pippin - Tutorial och inspirationsalster för att stämpla på ljus
Tutorial - Gör en ljusask av pysseltjejen - Tutorial och inspirationsalster för att göra en ljusask för blockljus
Tutorial - Resist med stearin av maxell - Tutorial och inspirationsalster där resist med stearin används

2 kommentarer:

Helen sa...

Ett tips om man inte äger någon embossing- eller värmefön och ändå vill göra piffiga ljus: Värm en tesked över ett ljus och stryk med den runda baksidan över bilden tills den smält fast i ljuset. Skeden värmer man med den skålade insidan mot ljuset så att det inte blir sotigt på ljuset. Lätt som en plätt för både små och stora!

skrotboken sa...

Tack för ditt tips! Det låter som ett väldigt smidigt sätt.
/Birgitta