av Birgitta/Bi

Vi kan med stor glädje presentera ännu några alster skapade med inspiration av årets kortvecka.

Att få påtagliga bevis som visar att det arbete vi lägger ner på att hålla Skrotboken igång är uppskattat av dig som läser är helt fantastiskt! Det gör att vårt arbete känns ännu mer meningsfullt så fortsätt kommentera, länka till oss och skicka in bilder/lämna länkar till de alster som just du gör.

Att inspireras och ge inspiration
När vi pysslar och våra barn finns med i närheten eller vid pysselbordet kan vi ofta se hur de låter sig inspireras av det vi gör men glöm inte att fånga upp och låta dig själv inspireras av de fantastiska saker som barnen presterar. Det finns ofta väldigt finurliga lösningar och ett fritt och okonstlat sätt att förhålla sig till både form och färg som vi absolut kan ta lärdom av.

Idag får vi se hur Pysseltjejens dotter Isabella lät sig inspireras av mammas pysslande - bara för att nu kunna bjuda oss på inspiration i gengäld!


Jag måste bara få visa vad min (red. anm. pysseltjejens) dotter har gjort!

Hon blev så inspirerad av det som jag gjort till Skrotboken, att hon fick sån kreativitetsglöd och gjorde detta på två timmar, idag.

En stor lådtårta med lock, en liten låda med en liten väska i och ett kort med hjärta och en ficka att sätta ett foto i.

Isabella är 9 år.

Inspirationsalster av Isabella

Visst är de läckra!

Kommer du ihåg vad mamma gjorde? Inte, följ länkarna nedan så hittar du hennes alster tillsammans med våra övriga inspiratörers fantastiska kreationer under kortveckan.

Ljuskort
Att våra mallar och tutorials till de olika ljuskorten var uppskattade är inte att ta miste på.

Här är det värt att notera att några mallar och tutorials finns inte sedan förut, medan andra finns i olika varianter runt om på Internet. Vi skapar gärna "egna" mallar och tar även upp och modifierar mallar som vi själva inspirerats av. Genom att vi sedan presenterar dem sammanhållet tillsammans med inspirationsalster gör att just du har möjlighet att hitta det där du sökt efter som du vill skapa. :)

Nedan följer två bidrag som skapats utifrån de tutorials och mallar vi presenterade i samband med Kortveckan 2010. Vi får återknyta kontakten med Oliva som även hade alster med i första uppföljningen av kortveckan. Men även göra en ny bekantskap i Anna. Över till deras alster.


Tusen tack för en kanonbra tutorial! Här kommer min tolkning.
Ljuskort av OliviaLjuskort av Olivia

Detta kort var gjort utifrån den tutorial som Mahlin78 bjöd på under kortveckans inledande dag.

Jag (Bi) bjöd på en variant där jag visar hur man lätt anpassar kortet efter egna önskemål. Anna har hämtat inspiration i denna mall.


Ljuskort av Anna ÖbergLjuskort av Anna ÖbergLjuskort av Anna Öberg

Tack för att vi fått visa era fantastiska alster!

Har du skapat något eller känner du någon som skapat något efter att ha inspirerats av oss på Skrotboken - var inte blyg - hör av dig så får vi dela skaparglädjen med dig/er.

Länkar
Anna Öberg Alster gjort utifrån ljuskortstutorial, valfritt antal ljus av Bi
Lucas, Magnus och Olivia i fokus Alster gjort utifrån tutorial till ljuskort av Mahlin78.


Skrotbokens länkar
Skrotboken firar WCMD 2010 Här finner du länkar till alla inlägg under Skrotbokens kortvecka anno 2010

2 kommentarer:

mamma0709 sa...

Detta ljuskort tyckte jag var riktigt fint, om det går att ordna en tutorial på detta så skulle jag gärna vilja ha det....
Mvh Eva

skrotboken sa...

Hej mamma0709
Kul att du gillar kortet/korten.
Jag vet inte riktigt vilket av korten du menar men det finns tutorial i pdf till båda dessa ljuskort i våra inlägg från den 2 november.
Här:
http://skrotboken.blogspot.com/2010/10/ljuskort-for-4-varmeljus-tutorial-och.html
och här:
http://skrotboken.blogspot.com/2010/10/ljuskort-for-valfritt-antal-varmeljus.html

Hoppas du finner det du söker där annars är det bara att kommentera igen eller maila oss så hjälper vi dig vidare.
/Birgitta