Fettisdag!

on 16 februari 2010

av Birgitta/Bi

Imorgon börjar allvaret! Den kristna fastan inleds i och med Askonsdagen men idag är det fest och frossande i Semlor som gäller.

Idag mumsar vi i oss Semlor eller fastlagsbullar som det också kallas. För en del äts den första bullen med grädde och mandelmassa idag på den riktiga dagen medan andra begick sitt premiärätande redan kring juletid. Fettisdagen är den sista dagen i fastlagsveckan - den period då man äter upp sig inför de sju veckornas fasta före påsk. Nu är det kanske inte så många som håller fasta i sju veckor men äta en och annan semla gör vi nog i alla fall. =)

Dagen att frossa är inne
Dagen att frossa är inne och här på Skrotboken vill vi inte vara sämre, så bänka dig vid datorn med kaffe och bulle (Har du ingen så finns ett utmärkt recept på semlor här!) vid din sida och frossa tillsammans med oss i denna vår samling av grädd-vita alster, inspirerade av den luftiga grädden som gör semlan till något mer än bara en vanlig bulle.


Jag har skaffat mig så söta stämplar, jag tycket den här lilla damen passade bra till det gräddvita Semla temat.
Hon bär egentligen på Muffins, men jag fluffade till dem lite med "snöpennan" så de ser lite gräddiga ut.

Kort av Pernilla

Efter denna inbjudande välkomsthälsning går vi vidare till ett gratulationskort. Ett födelsedags kort till en väldigt speciell person.


Ett litet sött kort på min lilla tjej i mitten och en stämplad hälsning.
Här har jag använt mig av Die Cut With A View papper som bakgrund och gräddvit cardstock och band. Färgen på kortet är tyvärr missvisande då det ser gult ut - cremevitt skall det vara. =)

Kort av Martina

Hellen har använt sig av ett tänkvärt citat på sitt gräddvita kort. Något att fundera lite extra över i vardagen kanske.


Det här var nog den svåraste av alla att göra då jag hade lite svårt att få tag på gräddvitt papper. Men så hittade jag tillslut ett i min samling av handgjorda papper som jag tycker är helt perfekt, det ser ju nästan ut som grädde t.o.m.
Det vackra quotet på kortet kommer från Roy Croft.
" I love you not because of who you are
But because of who I am when I am with you."

Kort av Hellen

Jag (Bi) avslutar dagens kortkavalkad med ett romantiskt kort med sus av änglavingar.


Ett romantiskt kort i lite gammeldags stil fick det bli idag. En chans att få frossa i vita rosor, mini tårtpapper, glitter och bling. Till swirlsen har jag använt en trasig fjärilsvinge i papper som jag har täckt med glitter. Ett litet avvikande rött hjärta fick bilda accent.
Kort av Bi

Nedan följer några länkar där vi tittat mer på själva semlan som skapat alster.
Med detta önskar vi dig en skön fastlagstid och en dag fylld av njutning för smaklökarna.

Skrotbokens länkar
2009 - Semlor av Sofia
2009 - Rulla, rulla liten bulla - Semlor av Birgitta/Bi

1 kommentarer:

maxell sa...

Härligt gräddiga tolkningar. Stämningsfullt!

Å det där receptet som länkas sist i inlägget är verkligen att rekommendera. Såååå goda bullar!