Varmt välkommen Hellen!


Hellen Söderberg


Så här kom jag i kontakt med scrapping och kortmakeri: Jag tror jag började scrappa någon gång under 2004. Vi reste ganska mycket på den tiden och jag samlade några minnen till min dotter då hon var alldeles för liten för att själv kunna komma ihåg något. Jag hade hört talas om scrapbooking och började söka på nätet och blev helt förbluffad över hur mycket det fanns där. Vad jag minns kollade jag nog mest på amerikamska sidor på den tiden, det fanns ju så galet mycket inspiration, tips och ideer på dom amerikanska sajterna. Jag började ganska snabbt att köpa på mig material och böcker om scrapbooking då vi var ute och reste. En av dom böcker jag köpte tog också upp kortmakeri och låt mig säga så här: -Det tog inte lång stund innan jag var fast i det underbara träsket också.

Mitt bästa scrapminne: Måste nog vara när jag gick en guidad tur i Taipeis "pyssel-kvarter". Gata upp och gata ner visades vi till butiker som säljer dom mest fantastiska grejer. Här hittade jag saker till mina layouter och kort som jag inte sett någon annanstans. Det var efter den promenaden som jag bestämde mig för att starta min web-butik: scrapmoment.com. Innan hade jag köpt saker till mig själv lite här och där men nu såg jag möjligheten att köpa större kvantiteter för att dela med mig till likasinnade. Och det har jag gjort nu sedan snart ett år tillbaka.

Mitt sämsta scrapminne: Jag tycker att det var väldigt svårt att komma på något värsta minne. Jag har varit ganska besparad från olyckor, eller vad man skall kalla det (peppar, peppar!). Det enda jag kan komma på, som jag idag inte ser som någon större grej, var nog när min då 4-åriga dotter fick för sig att öppna min burk med svart embossingpulver.... upp och ner! Då var jag inte en glad scrapmamma precis.

När jag kommer över Alladins lampa ska jag passa på att önska mig: Mer tid! Jag kommer sällan i säng före kl 1 på nätterna. Av någon anledning går tiden så mycket snabbare på kvällen här i Taiwan. :o) Spelar ingen roll hur mycket tid jag än har att klippa och klistra, den verkar ändå aldrig att räcka till i just den stunden.

Mitt goda råd till alla som skapar: Ha kul och se dig omkring! Titta på andra och låt andra titta på ditt. Man lär sig så otroligt mycket av att titta på vad andra skapat, vare sig man gillar det dom gjort eller inte.

I övrigt vill jag säga ... att jag är helt grymt imponerad över hur begåvade och kreativa kvinnor är. (Ja, jag skriver kvinnor eftersom vi utan tvekan är överrepresenterade då det gäller scrapbooking och kortmakeri.) Vart man än vänder sig i cyber space så finns vi där. Kvinnor som som klipper och klistrar, skapar dom mest fantastiska sakerna med våra händer. Och jag måste bara säga det att det finns ingenstans jag hellre skulle vilja vara än här i ert sällskap.

Länk till min blogg: http://scrapmomentblog.blogspot.com


Den här layouten är en av mina absoluta favoriter. Jag älskar lugnet och färgerna. Men den är så mycket mer än bara en layout för mig. Här sitter min dotter med Alva, en av sina bästa vänner, vars mamma är min bästavän Vickan, som jag känt i precis hela mitt liv. Tjejerna äter på varsin glassbåt precis som Vickan och jag gjorde när vi var små. Snacka om att vänskap kan gå i arv. Att vi nu dessutom har en varsin son på 3år är ju också nästan för bra för att vara sant!
Layout av HellenNärbild, layout av Hellen

4 kommentarer:

Anonym sa...

Heeeeeej !! åh vilken fin Lo !!! kram xx Tina

maxell sa...

Jag gillar också den där layouten skarpt. Misstänker att det hänger en del i de skarpa färgerna och detaljen med bladen och bandet + embossat papper.

Välkommen till Skrotboken!

Hegu sa...

Vad kul att få läsa om dig Hellen!!:) Layouten på din dotter och hennes kompis är sååå fin! Ska bli roligt att få se mer skapat av dig...

Kram
Helen

Nilla sa...

Vad spännande det ska bli att få se mer av dina härliga alster.

Kram Nilla