Släck ljuset en timme

on 31 mars 2012

av Lina/Pyssellina

Under en timme i slutet på mars släcker miljontals männsikor världen över ljuset för att uppmärksamma Earth Hour. Skrotbokens inspiratörutmaning gick ut på att använda sig av två pilar/visare, en kort och en lång, på sitt alster.

Earth Hour började 2007 och Sverige var officiellt med första gången den 28/3 2009. "Firandet" av denna dag har olika datum varje år, i år är det idag, den 31/3. Klockan 20.30 och en timme framåt är det som gäller om du vill vara med.
För att citera cri_kee nedan "En gång om året släcker vi ljuset för en ljusare framtid."

Vi har skapat med alster där den gemensamma nämnaren är att de har minst två pilar/visare, en kort och en lång, dtta för att symbolisera visarna i en klocka.

På lillylvas kort kan man känna skräcken över att tiden går så fort.


En trasig och slaktad klocka fick bli dekorationer. Stansade ut urtavlan med en cirkelpunch och hällde över rikligt med glossy accents.
Kort av lillylvaKort av lillylva

cri_kee uppmanar oss att komma ihåg att deltaga i Earth Hour genom att ställa klockan på sitt kort på 20.30.


En gång om året släcker vi ljuset för en ljusare framtid. I år sker detta 31 mars, klockan 20:30, då vi släcker ljuset under en timme.
För att påminna er om hur viktigt detta är har jag valt att göra ett kort...
Flickan som kramar jorden är en målarbild som ni hittar här tillsammans med andra målarbilder med samma tema. Jag har färglagt motivet med promarkers.

Kort av cri_kee

Även Chruss valde att ställa sin "världsklocka" på 20.30 då Earth Hour börjar.


Här skrev jag ut ett foto på jorden (Appollos astronauter som fotat) och monterade bilden på en kartongbit. Måttade in mitten och gjorde ett hål där visarna sattes fast med en brad. Timmen inträffar ju kl 20.30 så för att visarna skulle hålla sig på plats satte jag en liten klisterplopp på dem. Man kanske kan bjuda in någon på en liten mysfest med levande ljus eller bara skicka kortet till eftertanke inför den här dagen.
Kort av Chruss

När man ser färgerna på Mahlin78s layout kan man inte direkt gissa att bilden är tagen en nyårsafton.


En layout med ett foto från nyårsafton 2011, taget vid 12-snåret på dagen. Klockan tillverkade jag själv i mitt fotoredigeringsprogram.
Layout av Mahlin78

frubard går i väntans tider, eller mest är det väl hennes son med fru som gör det. Eller har det efterlängtade barnet redan sett dagens ljus för första gången?


Earth Hour-Jord Timme på svenska. Eller som det är för oss just nu - Väntans tider. Vi längtar, väntar och ser fram emot att bli farmor och farfar vilken dag som helst nu. Hur ska det då inte vara för de blivande föräldrarna! En ny liten person kommer till vår familj och det lilla livet kommer att vara älskat från första stund.
Det blev en hel urtavla som fick symbolisera Earth Hour. Här i huset slängs det numer inget scrappbart!!!

Layout av frubard

Hozzan uppmanar till lite eftertanke i vårt snabba samhälle där allt ska gå så fort. Ta vara på tiden du har så den inte springer i från dig.


Titeln på min Lo "Livet - Din tid på jorden." Man får inte glömma att ta vara på tiden man har tillsammans då den är allt för flyktig. Något som vi borde påminna oss själva om lite oftare. Det är så lätt att vi springer ikapp med klockan och kanske inte upptäcker det förrän det är för sent.

Jag använde mina Distress stain och en klockmall som jag färgade ett grått cardstock med. Klippte därefter ut "klockan". Har lekt med en ny produkt, iallafall för mig, embossingkräm, tillsammans med ytterligare en mall. Syns bakom fotot i ett harleqiunmönster. Krämen är litegrann som fint putsspackel i sin struktur...kanske skulle prova det istället då det kanske kunde vara en budgetvariant....

Layout av HozzanLayout av Hozzan

Spacegirl vill även hon uppmana till eftertanke men inte vad det gäller tiden. Hon tycker vi ska tänka på miljön så att vi kan hjälpas åt för att få behålla vår fina jord och natur.


Jag har gjort en layout med tema earth hour, där frågan är om vi vill ha kvar en fin jord & natur och att alla måste dra sitt strå till stacken och att man kan börja med att delta i earth hour som jag tycker är en viktig påminnelse om klimat & miljöfrågan och hur viktig den är.
Layout av Spacegirl

Några inspirerades av just Earth Hour på sina alster och några valde att använda visarna och tid som sin inspiration. Några valde att göra en direkt uppmaning till eftertanke. Fast när man tittar igenom alla bilder och tankarna kring dem tycker jag mig se och känna samma uppmaning i alla alster.
Vi behöver nog då och då stanna upp och tänka efter lite grann istället för att bara rusa på.

Länkar
- Anmäl dig till Earth Hour
- Earth Hour.org
- Apples4theteacher.com - Innehåller bland annat målarbilder till Earth Hour


Skrotbokens länkar
- Earth Hour - i elfte timmen? av Bi - Ett inlägg i samband med Earth Hour 2009 där en utmaning - att skapa i mörker och att använda minst en staple/häftklammer ingår.
- Earth Hour - Vi skapar i mörker av Bi - Alster skapade från utmaningen att skapa i mörker och att använda minst en staple/häftklammer
- Earth Hour - Vi skapar i mörker, del 2 av Bi - Alster skapade från utmaningen att skapa i mörker och att använda minst en staple/häftklammer

0 kommentarer: