"Ta 12" - Mars

on 9 mars 2012

av Birgitta/Bi

Skrotbokens kreativa utmaning/serie för 2012 heter ”Ta 12”. Idag presenterar vi nya ord samt presenterar alster från februari månad.

Nederst i detta inlägg finner du mer praktisk information om serien men vi börjar med att presentera månadens ord. Med inspiration funnen i Internationella kvinnodagen som firades igår väljer vi ...
Månadens ord för mars 2012 är KVINNA/MAN/BARN

När du skapat färdigt och publicerat i din blogg länkar du direkt till ditt inlägg här:Deadline är den 5 april.

Månaden som gick ...
skapade vi utifrån orden VINTER/KÄRLEK
Att det fortfarande var vintertema som kändes mest aktuellt; Alla Hjärtans Dag till trots, råder det ingen tvekan om när vi ser februari månads alster där kärleken till vintern inte går att ta miste på.

Alternativ 1
- skapa kring minst ett foto. Anna skapar utifrån denna variant.


En layout med sonen och hans farmor när de åker pulka =)

Det bruna pappret kom sonen och gav mig idag, så det fick jag ju ha med. Med enkla medel fortsatte jag att göra nåt med bakgrundspappret. Blå hobbyfärg på en utklippt stjärna av wellpapp och vintage photo stämplad bubbelplast fick bli mönstret på min andra sida i min Art journal-fotoalbum

Layout av MossahusAnna

Alternativ 2
- skapa kring minst ett av månadens ord. Detta alternativ valde Ziro att arbeta utifrån då hon gjorde sin serie med ATC-kort.


Eftersom ett av orden denna gång var "Vinter" så har jag testat 12 olika sorters "snö".

Först embossade jag en svart gran på varje ATC och färgade bakgrunden blå. Sedan använde jag glitterlim, snöklet, fluff, glitter, snöpennor osv.

ATC-kort av Ziro

Alternativ 3
- Kombinera de båda föregående alternativen och använd både foto och ord på ditt alster. Detta gjorde både Pippin, Cissi, Mahlin78 och Hozzan.

Hozzan fastnade för ordet "Kärlek".


Den 12 februari var den första dagen på 2012 som det droppade från taket vid vårt garage. Det är kärlek för oss nordbor när äntligen snön börjar töa, iallafall för min del. Föreviga detta med foto på både takdroppet och det översnöade hjärtat i rabatten. Hela min layout blev styrd i sitt färgval när skrivaren, med nybytt färgpatron, skrev ut allt i övervägande rosa ton. Ibland tar tekniken sina egna vägar och det kan vara ganska kul att scrappa dessa "misslyckade" foton.
Layout av Hozzan


Ordet "Vinter" gav inspiration till ord/titel "Vinterdag" och "Vinterpromenad".


Tyvärr låg jag sjuk den här dagen, så alla mina bilder är tagna inomhus. Men utomhus var det vinter i allra högsta grad, vilket jag lyckades fånga!
Layout av Mahlin78Jag valde alternativ 3 men använde endast 1 foto och ett av orden. En härlig vinterpromenad med gnistrande snö, strålande sol och strax under nollan.
Layout av Cissi

Slutligen har vi Pippin som valde att använda sig av båda orden i sin titel "Kärlek till vintern"


Jag har använt mig av alternativ 3, både foton och orden. Den 12:e februari hade vi en underbar vinterdag, därav passade orden kärlek och vinter väldigt bra. Jag gjorde en layout om den dagens skotertur.
Layout av Pippin


Har du inte hunnit bli klar ännu? Det gör inget - det går fortfarande bra att lägga in länkar via Mr Linky, följ bara länken som angetts i respektive månads inlägg.

Information om "Ta 12"
Serien bygger på siffran tolv, på vilket sätt framgår när du läser vidare. För att serien skall passa så många som möjligt finns fler vägar för att deltaga.
Alternativ 1
Den 12e var månad tas minst ett foto; den som vill vara extra djärv tar 12, som sedan används för att skapa en layout; digital eller pappers, kort eller Art Journal. Det blir alltså ett nytt alster var månad.

När året är slut kommer du att ha 12 layouter/kort/Art Journals med fotodokumentation från året som gick.

Alternativ 2
Den 9e var månad presenteras månadens ord. Låt dig inspireras av dessa ord och använd minst ett av dem på ditt alster, oavsett om det är en layout; digital eller pappers, kort eller Art Journal.

Alternativ 3
Kombinera de båda föregående alternativen och använd både foto och ord på ditt alster.

Lämna in ditt alster...
När du är klar laddar du upp ditt alster med hjälp av "Mr Linky", ovan under månadens ord.

En gång per månad, i samband med presentation av månadens ord, presenterar vi ett urval av de inkomna bidragen. Blir det ditt bidrag som visas upp? :)

Deadline för att vi skall hinna få med ditt bidrag är den 5e i var månad.

Det är naturligtvis möjligt att deltaga precis så mycket eller litet man själv vill. Var med de månader du hinner och kan. Vi hoppas du skall finna denna utmaning rolig och inspirerande.

När året är slut kommer du att ha en trevlig dagbok över året som gick eller alternativt en kortsamling för hela året.

Eventuella frågor kring utmaningen skickas till skrotboken(snabel-a)gmail.com märkt "Ta 12".

Lycka till!

Skrotbokens länkar
Information om utmaningen
"Ta 12" - Januari av Bi
"Ta 12" - Februari av Bi

0 kommentarer: