av Birgitta/Bi

Idag är det påtagligt att vi har framtiden framför oss, ett nytt år, nya möjligheter!

Trots det regn som föll över oss i söder under nattlig timma, ligger naturen fortfarande vit även om mycket av snön smälte bort av regnet. Regnet som samtidigt lämnade efter sig ett extra lager av silverglänsande iskristall. Vill du se hur? Följ gärna länken nedan. Vackert om än inte så trevligt när det drabbar vägbanorna.

Vitt och silver
Passande nog har vi valt att låta årets första dag vara skapad i just vitt och silver. Nog känns det väl nyårsfräscht om något.

Fräscha är även de buketter med tulpaner som dyker upp i handeln så här lagom till årsskiftet. Det finns nog få saker som kan skänka mig så mycket hopp och glädje i väntan på våren som en krispig bukett med tulpaner! Jag är visst inte ensam om detta ...


Varje år avslutas med att vi köper hem en bukett med tulpaner i vitt, ofta med något silvrigt inslag typ en kvist. En positivt avslut på ett år och en bra början på ett nytt!
Layout av Mahlin78"Krispiga" närbilder
Layout av Mahlin78

"Ett positivt avslut och en bra början på något nytt" skrev Mahlin78 om deras tradition. En annan tradition kan vara att göra som Kosepute - skapa om det gångna året i en sammanfattande layout. Eller varför inte göra som hon visar exempel på här nedan - titta framåt.


Denna layout har jag gjort genom att använda ett gammalt lace cardstock och duttat över med en silverfärgad dyna. Då fick jag denna snygga effekt! Jag tog tillfället i akt och scrappade en sida om mina förhoppningar inför nästa år. Alltid kul att titta tillbaka på.
Layout av Kosepute


Både att skapa om året som gick och därigenom formulera en sammanfattning och att skapa om de förhoppningar man har inför året som kommer är givande, inte minst för en själv. Detta tema kommer vi att återvända till lite senare i januari.
Brukar du göra just detta - lämna en kommentar till detta inlägg så kanske just ditt alster visas upp i bloggen.

Länkar
Sydsvenskan - Frost gör domkyrkan till silver

0 kommentarer: