"Ta 12" - Oktober

on 9 oktober 2012

av Birgitta/Bi

Skrotbokens kreativa utmaning/serie för 2012 heter ”Ta 12”. Idag presenterar vi nya ord samt presenterar alster från september månad.

Nederst i detta inlägg finner du mer praktisk information om serien men vi börjar med att presentera månadens ord.
Månadens ord för oktober 2012 är: FÄRG/KYLA

När du skapat färdigt och publicerat i din blogg länkar du direkt till ditt inlägg här:Deadline är den 5 november.

Månaden som gick ...
fick vi in tre bidrag i tid innan deadline, det går dock fortfarande att lägga in bilder via Mr Linky.
Orden vi fick att skapa kring i september var HÖST/SVAMP

Lika sen som sommaren var med att komma igång - lika sen blev hösten. Det var fortfarande mer sensommar än höst den 12 september. Det var dock inga problem att skildra månadens ord i bilder.
Dagens bidragsgivare har alla fastnat för att använda både bild och ord för att skildra den 12 september, det vill säga enligt alternativ tre.
Alternativ 1
- skapa kring minst ett foto.

Inga bidrag

Alternativ 2
- skapa kring minst ett av månadens ord.

Inga bidrag.

Alternativ 3
- Kombinera de båda föregående alternativen och använd både foto och ord på ditt alster.

Till september månads utmaning passade orden väl in. Mahlin78 valde att ägna sin digitala layout åt jakten efter hösten.


När den 12:e dök upp hade jag inte hunnit få någon höstkänsla än. I rabatten mognade det fortfarande smultron, men med med minipumpor och kastanjer på yttertrappan gjorde jag mitt bästa för att fånga höstkänslan.
Digital layout av Mahlin78

En layout med en stor portion mysfaktor. Medan Mahlin78 bara hade med ordet hört så slår Pippin och Hozzan på stort och ägnar sina alster åt både höst och svamp. =)


Här i Lappland är även hösten försenad i år. Bären mognar senare och svampen har knappt hunnit komma upp. Men vi har fått en del av vår "svampodling" på gräsmattan som brukar dyka upp där. Mestadels smörsopp, som är en god svamp, men även en hel del annat. Vi har i alla fall fått höstfärger på träden, och det är ju väldigt vackert.
Layout av Pippin

Även om det inte hade hunnit bli så mycket höstkänsla den 12 september så har naturen rått bot på det nu. Bara de sista dagarna har naturen exploderat i höstens färger och höststormarna viner åter kring stuguknuten. I skrivande stund vräker regnet ner och blåsten tar tag och "skakar huset" i byarna. Nu längtar man till de sköna tidiga höstdagarna då solen sken och det var ljummet ute. Väder som inbjöd till promenader.


Den 12 september så skulle min bil in på service.
Fick mig en härlig promenad längs älven tillbaka hem. Passande nog så växte dessa svampar längst min väg.
Jag har kombinerat både ord och bild i denna layout.

Layout av Hozzan

Det blev några ögonblicksbilder från vår vardag. En vardag med tillbakablickar både på naturens eget färgfyrverkeri och på stunder av vardagslyx. Kan det bli bättre?
Har du också bilder från den 12 september som speglar din höst i skog och mark men som du inte har hunnit skapa med ännu. Inga problem loppet är inte kört - du har fortfarande möjlighet att lägga in ditt alster via september månads inlägg - följ länk i nedan.

Nu är det snart dags att ta nya tag! På fredag är det dags igen. Glöm inte ta fram kameran och skildra din oktober syn på färg och kyla. =)

Information om "Ta 12"
Serien bygger på siffran tolv, på vilket sätt framgår när du läser vidare. För att serien skall passa så många som möjligt finns fler vägar för att deltaga.
Alternativ 1
Den 12e var månad tas minst ett foto; den som vill vara extra djärv tar 12, som sedan används för att skapa en layout; digital eller pappers, kort eller Art Journal. Det blir alltså ett nytt alster var månad.

När året är slut kommer du att ha 12 layouter/kort/Art Journals med fotodokumentation från året som gick.

Alternativ 2
Den 9e var månad presenteras månadens ord. Låt dig inspireras av dessa ord och använd minst ett av dem på ditt alster, oavsett om det är en layout; digital eller pappers, kort eller Art Journal.

Alternativ 3
Kombinera de båda föregående alternativen och använd både foto och ord på ditt alster.

Lämna in ditt alster...
När du är klar laddar du upp ditt alster med hjälp av "Mr Linky", ovan under månadens ord.

En gång per månad, i samband med presentation av månadens ord, presenterar vi ett urval av de inkomna bidragen. Blir det ditt bidrag som visas upp? :)

Deadline för att vi skall hinna få med ditt bidrag är den 5e i var månad.

Det är naturligtvis möjligt att deltaga precis så mycket eller litet man själv vill. Var med de månader du hinner och kan. Vi hoppas du skall finna denna utmaning rolig och inspirerande.

När året är slut kommer du att ha en trevlig dagbok över året som gick eller alternativt en kortsamling för hela året.

Eventuella frågor kring utmaningen skickas till skrotboken(snabel-a)gmail.com märkt "Ta 12".

Lycka till!

Skrotbokens länkar
Information om utmaningen
"Ta 12" - Januari av Bi
"Ta 12" - Februari av Bi
"Ta 12" - Mars av Bi
"Ta 12" - April av Bi
"Ta 12" - Maj av Bi
"Ta 12" - Juni av Bi
"Ta 12" - Juli av Bi
"Ta 12" - Augusti av Bi
"Ta 12" - September av Bi

0 kommentarer: