av Bi, maxell och Pippin

Idag, den 4e oktober, är det "Improve your office day" i USA. Där uppmuntras alla att fixa till sina kontor så att de blir lite trevligare och förhoppningsvis även bättre organiserade. Skrotboken passar, dagen till ära, på att visa två varianter av byråkort - båda med kontorsanknytning.

Dessutom är det snart, den 6e oktober, "World cardmaking day" (WCMD). Detta inlägg är ett av flera som Skrotboken publicerar inför denna, för oss som skapar, relevanta dag.

I grunden är mitt (Pippins) byråkort en variant av ett så kallat "side step card". Byråkort blir det genom att det tillförs lite speciella element. Skrotboken har tidigare publicerat en tutorial för "side step card". Klicka här eller följ länken sist i detta inlägg. För att veta vilken av de olika varianterna av trappstegskort som finns i denna, tidigare publicerade, tutorial börjar vi med en mall för aktuellt "side step card". Alla mått anges i tum.


Mall till "side step card"

Skär till cardstock eller mönstrat papper i storlek enligt mallen. Biga enligt mallen.

Inför nästa steg är det bra att ha en linjal och en skalpell till hands.


Papper tillskuret och bigat.
Foto av Pippin

På nästa foto har jag skurit upp i mitten enligt mallen och börjat vika. Vik varannan bigning utåt och varannan inåt.


Vikning påbörjad.
Foto av Pippin

Här visas kortet vikt och klart för dekorering.


Färdigvikt kort
Foto av Pippin

Här har jag börjat dekorera själva trappan. Högst upp har jag en anslagstavla med ett brev, en nyckel, en klocka och ett rosa band. Det är ju oktober och Rosa bandet-kampanj mot bröstcancer.

En trappa ner har jag skrivbord med stol och längst ner har jag placerat en gammal telefon och en skrivmaskin. Liggandes intill kortet syns lådfronterna med nyckelhålsbrads som kommer att placeras på den vänstra sidan.


Delvis dekorerat kort
Foto av Pippin

Här är kortet färdigdekorerat och klart. Lådfronterna har jag satt dit med 3D-kuddar så att de sticker ut en liten bit. I en av lådorna får ett brev sticka ut lite.


Färdigt byråkort
Byråkort av Pippin

Hoppas att du har blivit inspirerad till att göra ett eget byråkort med grund i ett "side step card".

Det finns ytterligare varianter på trappstegskort. För att skapa ett hemkontor med byrå kan det passa med endast ett trappsteg. Vi börjar med en mall av maxell för Skrotboken.


Mall till byråkort enligt modellen "Trappstegskort med ett steg".

Klicka på bilden för att se mallen i ett större format.

Observera att det är en bigning på baksidan av kortet. Detta är för att få kortet och därmed golvet och ytan på ovansidan byrån horisontella när kortet står uppvikt. Samtidigt innebär det också att kortet är lika långt på både framsidan som baksidan när det är ihopvikt. Vill du inte ha denna vikning kan du helt enkelt göra baksidan kortare genom att kapa kortet. Tänk också på att du kan variera höjden på byrån. Kom bara ihåg att alltid göra den 3 centimeter djup, det vill säga lika djupt som golvet. Annars måste du ha fler bigningar på byråsidan... :)

Mall av maxell för Skrotboken

Bi har skapat ett byråkort från ovanstående mall. Byrån finns i ett hemmakontor med personlig prägel. :)


Ett hemmakontor i stort behov av renovering! Den gamla heltäckningsmattan är så "sunkig" att till och med skrivbordet svävar. För det kan väl inte vara en teknisk miss av mig? =)
Byråkort av Bi

Ytterligare exempel på trappstegskort i flera varianter återfinns via länkarna här nedan.

Avslutningsvis poängteras att (byrå)kort med de två vikningar som visas i detta inlägg kan göras med många olika inriktningar. Det är, till exempel, vanligt att byta byrån till en garderob eller ett skåp.

Skrotbokens länkar

- Tutorial - Trappstegskort av Bi - Tutorial för Trappstegskort
- Far firas med trappstegskort av Mahlin 78 - Inlägg från 2011 med trappstegskort (till far)
- Vi önskar eder alla en fröjdefull jul av Bi - Inlägg från julen 2011 som innehåller ett trappstegskort av MiaPuh
- Ska vi byta grejer - Sams byteshandel 3 av Sam - Inlägg från 2011 som innehållet ett trappstegskort av Bi

0 kommentarer: