My name is / Mitt namn är

on 5 oktober 2012

av Mahlin78

I detta inlägg inspireras vi av James Bond, skapad av Ian Fleming, med anledning av att det idag den 5e oktober är 40 år sedan den första biofilmen om Agent 007 hade premiär, 1962 i Storbritannien.

Vem är James Bond?
Agent 007, skapad 1953 av Ian Fleming, är namnet Bond bär inom den brittiska underättelsetjänsten MI6. Just 00-delen i namnet "ger rätt att döda". Klassiska kännetecken för karaktären är att köra snabba, dyra och luxuösa sportbilar, gärna med mängder av extrafunktioner och finesser, omge sig med vackra och glamourösa kvinnor samt beställa in en Dry Martini som ska vara skakad, inte rörd. Det klassiska upplägget i en film är att Bond ska jaga och tillfångata superskurkar.

Bond i olika skepnader
Den första skådespelaren som gestaltade Agent 007 var Sean Connery i filmen Dr. No (Agent 007 med rätt att döda). Connery spelade sedan Bond i ytterligare 4 filmer innan Georg Lazenby hoppade in i en enda film, sedan var Connery tillbaka i sin sista Bond-film 1971. Mellan 1973-1985 var det istället Roger Moore som agerade som Agent 007 i 7 st klassiska filmer. Därefter har Timothy Dalton, Pierce Brosnan och Daniel Craig hunnit gestalta Bond. Just Daniel Craig är den som spelar karaktären även i den filmen som har premiär senare under hösten 2012, vilket blir film nr 23.

Bondbrudar
Som jag skrev tidigare i inlägget är det i varje film med en vacker och glamourös kvinna. Den första kvinnliga "bondbruden" blev Ursula Andress. Därefter har bland annat Jane Seymor, Britt Ekland, Maud Adams och även Izabella Scorupco setts i filmerna.

Våra alster för dagen har skapats med inspiration från den klassiska frasen som James Bond brukar säga när han presenterar sig "My Namn is...." Först ut blir Spacegirl som gjort en layout om sitt nickname...


Jag inspirerades att göra en LO om mitt alter ego Spacegirl istället för mitt riktiga namn.
Layout av Spacegirl

... följt av Mahlin78 som gjort en digital layout.


Direkt när jag såg detta tema fick jag en idé att använda ett nytaget mobilfoto på mig själv, i flera exemplar. Jag tycker det kan bli ganska effektfullt att göra på detta sätt med foton i mindre format.
Layout av Mahlin78

Nu är ju inte Bond helt själv i filmerna, utan i omgivningen återfinns även M som är hans chef, Q som är chef för alla prylar Bond alltid får presenterade för sig i sina filmer och inte minst Miss Moneypenny som är M:s sekreterare.

I lilla bruksorten Nybro, 3 mil väster om Kalmar, finns ett James Bond-museum som drivs av en man som till och med bytt namn till - just det, James Bond. Nu har jag själv aldrig varit där, men det är lite häftigt att en svensk entusiast har dragit igång detta projekt.

Som synes blev det ett inlägg med få alster, men misströsta inte! Ni får se betydligt fler inspirerande alster skapade på spännande, roliga och utmanade teman under hela oktober månad.

Länkar
- James Bond Museet


Skrotbokens länkar
- Film och tv av maxell - Inlägg från 2012 som innehåller alster inspirerade av film och tv-serier
- Filmtajm - inspireras av filmens underbara värld av maxell - Alster med filminspirerade dekorationer
- Inspirerat från film och med "censurerad" journaling av maxell - Inlägg från 2011 som innehåller alster på filmtema med dold journaling
- Vi skapar om Disneys filmer och figurer av Sofia - Alster med minnen från Disneys figurer
- Filmtajm - vi gör en box till våra popcorn av Bi - Tutorial - popcornbox


0 kommentarer: