Utmaning - Pensionat Paradiset

on 8 februari 2012

Idag presenterar vi en utmaning - att inspireras av en filmaffisch.

Dagens datum, den 8e februari 2012, är det 75 år sedan (1937) som pilsnerfilmen "Pensionat Paradiset" hade premiär på Skandiabiografen i Stockholm.

Begreppet pilsnerfilm används för några av de svenska komedifilmer som kom under 1930-talet. Pilsnerfilm har en negativ klang och det härleds från den, på 1930-talet, rådande alkoholrestriktionen och eftersom svensk komik från 1930-talet var lågt sedd kombinerades det i ett och samma ord.

Den mest kända pilsnerfilmen är "Pensionat Paradiset" från 1937. Filmen anses vara den som skapade begreppet pilsnerfilm. Media och kritiker gick hårt fram när "Pensionat paradiset" hade premiär. Det ansågs att filmen var en samhällsfara och att sådant skräp borde det svenska folket skonas ifrån. Det hölls till och med ett möte i Stockholms konserthus där den svenska kritikerkåren totalt sågade filmen och ville förbjuda liknande filmer framöver.

Publiken gillade dock filmen och den blev en riktig framgång. Här bör noteras att filmen ändå klipptes om och gavs ut under en annan titel.

Detta skedde alltså för 75 år sedan och idag utmanar Skrotboken alla att skapa med inspiration från filmaffischen för "Pensionat Paradiset".


Att inspireras av - Filmaffisch för "Pensionat Paradiset"

Vad ser du i bilden som du tar fasta på? Färger, former, mönster, typsnitt, upplägg... låt dig inspireras, skapa och skicka in din tolkning till oss.

Senast den 1a mars klockan 23.59 vill vi ha din tolkning om den ska komma med i vår uppföljning i mars. Lämna in genom att kommentera detta inlägg. Berätta gärna hur du tolkat filmaffischen.

Sprid gärna denna utmaning bland vänner och bekanta.

Lycka till!

0 kommentarer: