Vi låter månadens sponsor Gisela berätta lite mer om sig själv och sin butik Scrapbook etc.


Scrapbook etc. ägs och drivs av Gisela och Raimo,
med lite hjälp av Evelina och Susanna.

Här foto från butikens Halloweenfest hösten 2010.


Först - en allmän presentation av din butik i några meningar
Scrapbook etc. ligger på Danska vägen 81-83 i Göteborg.

Vi har förutom vår butik i Göteborg även Internetbutik och vi håller kurser i scrapbooking, korttillverkning, textning mm på kvällar och helger. Scrapbook etc. är alltså en butik, helt och hållet inriktad på scrapbooking! Vi har alla typer av material i butiken; mönstrade och enfärgade papper, pennor, klistermärken, album, lim, die-cuts (pappersfigurer), stansar, mönstersaxar, schabloner, stämplar, färg, öljetter, band, blommor, knappar, dekorationer, förvaring, skärmaskiner... Och alla produkter vi säljer är syrafria, permanenta, vattenfasta och ljusäkta, såklart!

Vi har även en massa kul saker för dig som gör egna kort, håller på med origami, decoupage, mixed media collage, kalligrafi och textning samt annorlunda presentinslagning. Endast fantasin sätter gränser - och den brukar komma igång när man börjar skapa!

På kvällar och helger håller vi kurser i scrapbooking, korttillverkning, textning och kalligrafi - både för vuxna och barn. Se gärna aktuellt kursprogram på vår hemsida. Man kan även boka en helt egen kväll, på andra datum än de schemalagda kurserna, för tjejträffen, möhippan, med arbetskamraterna etc.

Hur kom det sig att du startade butiken och hur länge har du haft din butik?
Scrapbooking är min favoritsysselsättning sedan jag var 15 år gammal! 2001 startade jag Scrapbook etc. som den allra första scrapbook-butiken i Sverige.

Vårt mål på Scrapbook etc. är att sprida scrapbooking som hobby över Sverige och Europa, genom att lära ut "scrappandet" på ett mer europeiskt sätt med fokus på själva fotona och med hjälp av färger och design.

Vad gör din butik speciell?
Det är oerhört viktigt för oss är att allt material vi säljer är av högsta kvalitet och syrafritt så dina foton inte förstörs. ALLT vi säljer i vår butik är syrafritt, ljusäkta, vattenfast och arkivbeständigt: pappper, album, dekorationer, pennor, stämpelfärger. Jag har själv sett hur mina gamla album blivit helt förstörda för att jag inte visste hur viktigt det var med syrafria produkter när jag själv började scrappa.

På senare år köper vi in mer och mer från olika europeiska leverantörer i Tyskland, Frankrike, Italien, England, Danmark osv. En hel del av vårt sortiment kommer fortfarande från USA, men det kommer fler och fler roliga europeiska företag med vackra papper, bra verktyg, snygga dekorationer. Vi har en lite mer avskalad stil här i Europa, och det finns inga rätt eller fel hur mycket eller lite dekor man använder på sina sidor. Det är det som är så kul med scrapbooking!

Hur länge har du själv scrappat eller skapat och vad föredrar du att skapa?
Jag som startade företaget heter Gisela och jag började med scrapbooking redan på 80-talet. På den tiden hette det såklart inte scrapbooking, och jag visste inte att det fanns fler som höll på med denna hobby - det började jag förstå först runt 1995.

Jag började hålla kurser i scrapbooking redan 1997, runtom i Europa.
Vi lär alltid ut scrapbooking i uppslag - det blir mindre rörigt för ögat om man tänker på layouten över hela uppslaget och inte bara sida för sida.

Vilken är din favoritprodukt när du skapar?
Mina favoritverktyg när jag själv scrappar är min Fiskars skärmaskin och EasyMounter fototejp från 3L. Sedan använder jag massor med papper - lite mönstrade och massor av enfärgade! Plus minst 6-8 foton på varje uppslag - jag tar massor med kort och vill använda alla de bästa! Jag försöker att skriva för hand på sidan, det är roligare om 20 år ifall det är min handstil som skrivit några rader om vad som händer på fotona.

Om jag får ge ett råd till alla som skapar skulle det vara...
Om jag skulle ge ett råd till dig som scrappar så är det hur viktigt det är att hitta sin egen stil! Scrapbooking är personligt, det är bara du som kan avgöra vad som är snyggt i dina album!


Länkar
Scrapbook etc. - Hemsida
Scrapbook etc. - Webbutik


Skrotbokens länkar
Vi presenterar februari månads sponsor - Scrapbook etc.
Februari månads tävling - Dubbelt krispig vinter - Tävling under februari månad med sponsrad vinst från Scrapbook etc.
Februari månads sponsor - Inspirationsalster del 2 av Mahlin78- Innehåller alster med sponsormaterial från Scrapbook etc. Alster är inspiration till februari månads tävling
Februari månads sponsor - Inspirationsalster del 2 av maxell - Innehåller alster med sponsormaterial från Scrapbook etc. Alster är inspiration till februari månads tävling
KOMMANDE INLÄGG - Inkomna bidrag till tävling under februari månad med sponsrad vinst från Scrapbook etc.
KOMMANDE INLÄGG - Vinnare i tävling under februari månad med sponsrad vinst från Scrapbook etc.

0 kommentarer: