av Mahlin78

En julstjärna som ser väldigt avancerad ut, men som är relativt lätt att vika trots allt. Det gäller att vara noggrann med alla momenten så flyter allt på bra.

Du behöver:
2 st dubbelsidigt mönstrade papper om 30 x 30 cm vardera

Samtliga foton i denna tutorial av Mahlin78


Den färdiga julstjärnanSkär till 8 st bitar som vardera är 15 x 15 cm stora.Vik varje pappersbit på diagonalen, se bilden.Vik sedan varje papper på diagonalen ytterligare 1 gång.Nu ska du klippa 4 st flikar i varje 3-kant. Var noga med att lämna en bit papper oklippt!När du klippt alla 8 bitarna vecklar du upp varje 3-kant. Vrid så du har de oklippta bitarna klockan 3 och 9.Nu tar du de innersta flikarna och böjer dom mot varandra och limmar ihop dom. Jag har jobbat med Strong & Precise Glue – var dock medveten om att det gärna biter sig fast i fingrarna och risken finns att det drar med sig papper när man släpper taget!När de första flikarna är ihoplimmade vänder du på hela pappret och böjer de 2 nästkommande flikarna mot varandra. De ska alltså bli varannat håll på böjarna.Här kan du passa på att göra hål i ena änden av varje pappersbit – se till så du sätter hålet i den delen av biten som det INTE är klippt i, se högra bilden.Sen fortsätter du att böja flikarna åt vartannat håll tills alla flikar är böjda. När alla är färdigböjda och ihoplimmade ska varje del se ut enligt följande. Alltså ska du ha 8 st likadana när du vikt alla 8 delar.Nästa steg är att limma ihop alla 8 delarna med varandra. Du limmar varje del på mitten, enligt bilden ovan tills alla delarna bildar en cirkel. Se till så du får hålen åt samma håll!När alla delar är ihopsatta trär du en bit band/snöre genom hålen du gjorde tidigare och drar åt stjärnan ganska tight. Här får man vara mjuk på handen så ingenting går sönder!

Det sista du gör är ett hål i överkant så du kan trä igenom ett snyggt band och sedan hänga upp din stjärna!Skrotbokens länkar
Lager på lager - "Jultårta" till drottningen och julen kommande publicering

0 kommentarer: