Tack för en trevlig kväll!

on 10 december 2010

av Birgitta/Bi

Först ett stort tack för en fantastiskt rolig uppesittarkväll. Idag visar vi lite av de alster som kom in under kvällen. Fler alster finner du inne på Skrotbokens forum.

Jag har glädjen att presentera de två alster som lämnades in till våra utmaningar inspireras av glögg respektive pepparkakor. Vi fick in ett bidrag vardera till dessa vilket är jättekul med tanke på alla andra utmaningar och tävlingar som lockade inne på forumet.

Inspirerad av glögg
Minns du hur utmaningen löd?
Vi inspireras av glögg och använder något ätbart på vårt alster.
Det har elsamaja tagit fasta på då hon skapade denna bordsask med tändstickor i. Ett lämpligt alster inte minst så här års. Elsamaja deltog genom att lämna en kommentar med länk till sin blogg, så här skrev hon i sin egen blogg om sitt alster.


Jag har gjort en tändsticksask (bordsask) av fyra små askar, som jag limmar i en fyrkant, med kortsidorna utåt, en på var sida.
Över och under har jag satt en pappskiva, 10 X 10 cm, som jag klätt med mönstrade papper, sen har jag dekorerat med kanelstång, stjärnanis och kryddnejlikor

Ovanför muggarna har jag limmat fast små bitar av pärlfloss, som ska föreställa ånga från den varma glöggen.

Bordsask av elsamaja


Inspirerad av pepparkakor
Denna utmaning gick ut på att inspireras av pepparkakor ...
det handlade bland annat om att inspireras av färg, form, kristyr, hus och andra byggda saker samt för att använda som dekoration, dvs att använda pepparkaksform i miniformat eller vanliga pepparkaksformar som "mallar".

Vi fick in väldigt många alster från våra inspiratörer på just detta temat och vill du se mer av den inspiration som de bjöd på inför uppesittarkvällen så är det bara att följa länkarna nedan.

Därmed är det dags att presentera det alster som lämnades in till pepparkaksutmaningen.


Kort av Carola

Återigen tack för dessa bidrag.
På söndag presenterar vi de utmaningar som gäller inför tisdagens uppesittarkväll. Då kommer även vinnarna i de tävlingar som sponsrades av Arkivet och Creativica att presenteras.

Missa nu inte att registrera dig i Skrotbokens forum så vi kan få ännu en trevlig uppesittarkväll tillsammans.

Länkar
Skrotbokens forum


Skrotbokens länkar
Med underbara dofter av jul av Bi, Skapat med inspiration av glögg
Vi komma, vi komma ... av Bi, skapat med inspiration av pepparkakor

0 kommentarer: