av Evelina/Alien Bling

ATC är kort för Artist Trading Card och går ut på att man skapar små kort och byter med varandra. Ofta skapar en grupp efter ett valt tema!.

Det finns egentligen bara en regel när det gäller atc-kort och det är måtten. Ett kort är alltid 2,5"x3,5" (=64x89 mm). Det finns också en regel om att atc-kort alltid ska bytas bort och aldrig säljas.

Sedan är det bara fantastin som sätter gränser! Jag har gjort mängder av atc-kort och det är så intressant att se hur olika man tänker och se andras tolkningar av samma tema. Några teman har varit Astrid Lindgren, Halloween, material och struktur, självporträtt osv.

En sak jag länge velat testa är att göra atc-kort med waterfall. Denna vikning har setts på kort och layouter men jag har aldrig sett det på ett så litet kort - det funkade alldeles utmärkt!Måtten som visas i filmen är de jag kom fram till själv och är på inga sätt de bästa eftersom jag testade mig fram och aldrig gjort en waterfallvikning innan. ;)

Bas 64x89 mm

Skär en remsa som är 5x12,5 cm

Biga och vik tvärs över vid 1 cm, 2 cm, 3 cm, 4 cm och 5 cm
(att biga är att ta en bonefolder, ett bigarblad eller som i mitt fall en smörkniv och drar över pappret så man får en skåra där man ska vika, detta för att underlätta vikningar och få det att se lite snyggare ut)

Skär en remsa som är 6,4x1,5 cm

Fäst den lilla remsan på basen, ca 2 cm från botten mätt. Observera att du bara ska fästa ändarna då du ska kunna föra in den längre remsan under.

Fyra bitar med måtten:
5x7,4 cm
5x6,3 cm
5x4,2 cm
5x3,2 cm
(vissa har samma mått på dessa bitar men jag ville att den översta biten skulle täcka de övriga)

Jag hoppas du testar och visar resultaten! Visar du i din blogg kan du alltid länka i en kommentar här. :D

Skrotbokens länkar
Tivoli och cirkus av Samara
Astrid Lindgren i våra hjärtan av maxell

1 kommentarer:

Åsa sa...

Vilken kul idé! Absolut något jag ska testa! :)
/Åsa